Ухвала
від 13.07.2017 по справі 761/24470/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/24470/17

Провадження № 1-кс/761/15408/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №42016101100000257 від 11.08.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1ст.203-2 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_3 , по кримінальному провадженню за №42016101100000257 від 11.08.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1ст.203-2 КК України, звернувся до слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва із клопотанням про проведення обшуку.

Клопотання мотивовано тим, що в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» за адресою: АДРЕСА_1 організували гральний заклад з персональними комп`ютерами, на яких встановлене програмне забезпечення, що симулює азартні ігри, обов`язковою умовою участі в яких є здійснення грошових ставок клієнтами грального закладу.

Оперативним підрозділом за дорученням слідчого у кримінальному провадженні встановлено, що в нежитловому приміщенні по АДРЕСА_1 розташовано гральний заклад з персональними комп`ютерами, на яких встановлене програмне забезпечення симулятор азартних ігор «iConnect».

Також встановлено, що власником нежитлового приміщення, в якому знаходиться гральний заклад, згідно з відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно є ТОВ «Жданова» (код ЄДРПОУ: 32910236).

З метою відшукання речей та документів, які мають значення для досудового розслідування, зокрема, комп`ютерної техніки, що використовується для проведення азартних ігор, грошових коштів, отриманих в результаті здійснення азартних ігор, документів, чорнових записів про суми отриманих від відвідувачів закладу грошових коштів в якості ставок для участі в азартних іграх, а також мобільних телефонів, якими користуються працівники вказаного грального закладу необхідно провести обшук в гральному закладі, розташованому в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ТОВ «Жданова» (код ЄДРПОУ: 32910236).

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення прокурора, який підтримав клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч. 1, 2 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установленихчастиною третьоюцієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Порушень вимогст. 234 КПК України,Глави 20 КПК України- слідчі (розшукові) дії, таГлави 2 КПК України- засади кримінального провадження, у судовому засіданні, слідчим суддею не виявлено.

Слідчим суддею, у судовому засіданні, не було встановлено відомостей, які б беззаперечно свідчили, що надання дозволу на обшук становитиме особистий та надмірний тягар, тобто апріорі таке втручання не є свавільним, оскільки отримання дозволу на його проведення здійснено з дотриманням принципу законності та воно є пропорційним до тяжкості вчиненого правопорушення та відповідає справжнім інтересам суспільства.

Крім того, заслухавши прокурора та оцінивши в сукупності доводи клопотання з долученими до нього документами, слідчий суддя вважає, що на даний час слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2 )відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Так, слідчий суддя вважає, що доданими прокурором до клопотання документами, підтверджуються наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення з обставин, внесених до ЄРДР, а відшукувані речі, про які прокурор зазначив у клопотанні, можуть знаходитись в гральному закладі, розташованому в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Враховуючи, що в судовому засіданні прокурором доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані окремі речі та документи, які зазначені в клопотанні, мають значення для досудового розслідування, а відомості, які містяться у цих речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, і вказані речі та документи, знаходяться в гральному закладі, розташованому в гральному закладі, розташованому в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ТОВ «Жданова» (код ЄДРПОУ: 32910236), що в своїй сукупності свідчить про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку.

Підстав для відмови у задоволенні клопотання наданий час слідчим суддею не встановлено.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №10 ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в гральному закладі, розташованому в гральному закладі, розташованому в нежитловому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , власником якого є ТОВ «Жданова» (код ЄДРПОУ: 32910236), з метою відшукання речей та документів, які мають значення для досудового розслідування, зокрема, комп`ютерної техніки, що використовується для проведення азартних ігор, грошових коштів, отриманих в результаті здійснення незаконних азартних ігор, документів, чорнових записів про суми отриманих від відвідувачів закладу грошових коштів в якості ставок для участі в азартних іграх, а також комп`ютерної техніки та мобільних телефонів, якими користуються працівники вказаного грального закладу.

Дана ухвала підлягає виконанню у строк, що не перевищує один місяць з дня її постановлення, тобто до 13 серпня 2017 року та надає право на проникнення до приміщення лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67840032
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №42016101100000257 від 11.08.2016, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1ст.203-2 КК України

Судовий реєстр по справі —761/24470/17

Ухвала від 13.07.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні