Ухвала
від 21.07.2017 по справі 712/9146/17
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Справа № 712/9146/17

Провадження № 1-кс/712/4147/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення обшуку

21 липня 2017 року Соснівський районний суд м. Черкаси в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси винесене в кримінальному провадженні № 42017251010000038 від 29.03.2017 року, старшим слідчим Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області старшим лейтенантом поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Черкаської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий Черкаського відділу поліції ГУ Нацональної поліції в Черкаській області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що старшим слідчим Черкаського відділу поліції ГУ Нацональної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 проводиться досудове розслідування про кримінальне правопорушення, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017251010000038 від 29.03.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Ермій», юридична адреса м. Черкаси, пров. Піонерський, 8, код ЄДРПОУ 21355762, фактична адреса м. Черкаси, вул. Казбетська, 26 з метою привласнення бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування податку на додану вартість провели фіктивні (безтоварні) операції з придбання та реалізації нетипової продукції на загальну суму більше 20 млн. грн., що спричинило штучне завищення податкового кредиту та незаконне відшкодування податку на додану вартість з Державного бюджету України у 2016-2017 роках в сумі 2,5 млн. грн., чим державним інтересам завдано збитків на вищевказану суму.

За результатами проведених обшуків 07.04.2017 за юридичною адресою ТОВ «Ермій»: м. Черкаси, пров. Піонерський, 8 та фактичним місцем здійснення підприємницької діяльності Черкаська обл., Кам`янський район, с. Тимошівка, вул. Героїв Майдану, 55, було виявлено та вилучено ідентифікаційні документи (паспорти ВРХ), реєстраційні документи, які підтверджують вибуття тварин з господарств (відомості переміщення тварин, реєстраційні картки ВРХ), ветеринарні довідки, ветеринарні свідоцтва форми №1, чорнові записи сум з зазначенням клієнтів, яким надавались послуги та осіб в яких здійснювалось придбання ВРХ за готівку, які свідчать про можливе здійснення фіктивних (безтоварних) операцій ТОВ «Ермій» з ТОВ «Щедре Поле» м. Черкаси, код ЄДРПОУ 33752760, ТОВ «Компанія «Зевс ЛТД» м. Дубно, код ЄДРПОУ 30362061, ТОВ «Свіженька» с. Тарасівці, Чернівецької області, код ЄДРПОУ 35883860 та ТОВ «БВА» м. Чернігів, код ЄДРПОУ 39342347, що частково підтверджується і результатами опрацювання зібраної податкової інформації щодо ТОВ «Ермій» за період з 01.01.2016 по 01.05.2017.

Враховуючи вищевикладене, з метою відшукання та вилучення документів, які можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження ТОВ «Щедре Поле», а саме: Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Кірова, 94 оф. 5.

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в вилученні предметів, які можуть бути речовими доказами, а саме: документи фінансово-господарської діяльності щодо взаємовідносин з ТОВ «Ермій» (податкова, статистична звітність, первинні бухгалтерські документи, накладі, податкові накладні, печатки, чекові книжки) та інших документів які можуть мати істотне значення, для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Зважаючи на те, що вказані речі мають значення речового доказу по кримінальному провадженні, тому є необхідність в проведенні обшуку за адресою Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Кірова, 94 оф. 5, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вищезазначені документи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Враховуючи вищевикладене, вважати за доцільне винести ухвалу про проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «Щедре Поле», а саме: Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Кірова, 94 оф. 5, що згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належать ТОВ «Лабрадоріт» (код. 21384513), з метою відшукання і вилучення вказаних знарядь злочину, які мають значення по кримінальному правопорушенню.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав, наведених у клопотанні.

Перевіривши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Аналізуючи вищевказані норми чинного кримінально-процесуального законодавства, слідчий суддя приходить до висновку, що обшук - це слідча (розшукова) дія примусового характеру, яка полягає у цілеспрямованому обстеженні приміщень, будівель та ділянок місцевості, що перебувають у віданні обшукуваного, членів його родини або організації чи установи, з метою виявлення, фіксації та вилучення знарядь злочину, зброї, предметів і цінностей, здобутих злочинним шляхом, документів та інших об`єктів, що мають значення для кримінального провадження, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб і їх затримання.

Єдиною підставою для проведення цієї слідчої (розшукової) дії є винесена в порядку, встановленому КПК, ухвала слідчого судді, який може винести її лише на підставі звернення до нього процесуальної особи, що здійснює кримінальне провадження. Таке звернення має форму клопотання, яке готує слідчий, попередньо погоджуючи його з прокурором, чи прокурор, відобразивши в ньому обов`язково необхідні дані визначені ч. 3 ст. 234 КПК України.

Доводи клопотання повинні бути належним чином обґрунтовані і підтверджені доданими до нього оригіналами або копіями матеріалів кримінального провадження, а також витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань, що підтверджує факт подання клопотання в рамках конкретного провадження.

Обов`язок довести наявність достатніх для обшуку підстав покладається на слідчого, прокурора, який звернувся до слідчого судді з клопотанням. Ступінь обґрунтованості таких підстав визначається в кожному конкретному випадку.

Дослідивши матеріали справи та матеріали кримінального провадження, заслухавши думку учасників процесу, слідчий суддя вважає, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки з метою встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину, а також враховуючи відсутність можливості отримати необхідні відомості в інший спосіб, та враховуючи, що в матеріалах провадження достатньо підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин в кримінальному провадженні, необхідно провести обшук, а також той факт, що вказані речі та документи мають значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні та можуть бути доказами під час досудового розслідування і судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл, старшому слідчому Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області ОСОБА_3 на проведення обшуку за місцем знаходження ТОВ «Щедре Поле», а саме: Черкаська обл., м. Черкаси, вул. Кірова, 94 оф. 5, що згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна належать ТОВ «Лабрадоріт» (код. 21384513). З метою відшукання і вилучення документі фінансово-господарської діяльності щодо взаємовідносин з ТОВ «Ермій» (податкова, статистична звітність, первинні бухгалтерські документи, накладі, податкові накладні, печатки, чекові книжки) та інших документи які можуть мати істотне значення, для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Виконання ухвали прошу покласти на старшого слідчого Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , або за його дорученням на працівника Черкаського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення21.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67842169
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/9146/17

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Романенко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні