Ухвала
від 21.07.2017 по справі 817/1114/17
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

21 липня 2017 року Р і в н е №817/1114/17

          Рівненський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Комшелюк Т.О., перевіривши виконання вимог ст.183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, за поданням Головного управління ДФС у Рівненській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Шаоран» щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків

В С Т А Н О В И В :

Головне управління ДФС у Рівненській області звернулось до Рівненського окружного адміністративного суду з поданням стосовно Товариства з обмеженою відповідальністю «Шаоран» щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків.

Статтею 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) встановлено перелік особливих вимог, що пред'являються до подання податкового органу.

Так, згідно з п.6 ч.3 ст.183-3 КАС України, подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинно містити, зокрема, підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою.

Всупереч вимог вказаної норми, підпис уповноваженої особи заявника, яка підписала подання, не скріплений печаткою.

Відповідно до ч.4 ст.183-3 КАС України, у разі недотримання вимог частини третьої цієї статті, суд повідомляє про це заявника та надає йому строк, але не більше ніж 24 години, для усунення недоліків. Невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів.

За наведених обставин слід запропонувати заявнику усунути зазначені недоліки в строк до 12:00 год. 21 липня 2017 року шляхом подання до суду нового подання, у якому підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень скріплений печаткою.

Керуючись статтею183-3 КАС України, суд, –

У Х В А Л И В:

Подання Головного управління ДФС у Рівненській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Шаоран» щодо підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків – залишити без руху.

Надати Головному управлінню ДФС у Рівненській області строк для усунення недоліків подання до 12:00 год. 21 липня 2017 року.

Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулась з поданням.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Комшелюк Т.О.

                                        

Дата ухвалення рішення21.07.2017
Оприлюднено25.07.2017
Номер документу67846448
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —817/1114/17

Постанова від 24.07.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 21.07.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні