Ухвала
від 19.07.2017 по справі 127/14723/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/14723/17

Провадження 1-кс/127/6021/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2017 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , секретаря ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання слідчого ВВП ГУ НП у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до первинних фінансово-господарських документів комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за відсутності клопотання про застосування технічних засобів фіксації судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

11.07.2017, слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Клопотання мотивовано тим, що Відділенням ВВП ГУ НП проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016020010007459, від 19 вересня 2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час проведення капітального будівництва водогону в с. Бохоники - ухилилися від виготовлення проектної документації, та зазначили вказаний вид робіт (капітальне будівництво) в поточний ремонт. В результаті цього грошові кошти за вказані роботи було перераховано ІНФОРМАЦІЯ_3 на комунальне обслуговуюче підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке в подальшому, після укладання договору субпідряду, перерахувало грошові кошти ТОВ ЖЕК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ( АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в свою чергу в ході допиту працівника ТОВ ЖЕК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_5 було встановлено, що в офісі ТОВ ЖЕК « ІНФОРМАЦІЯ_4 » кожного дня збираються працівники, де директор ОСОБА_6 доводить наряди щодо виконання робіт, а саме технічні працівники: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , та працівники бухгалтерії : ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , інші працівники на товаристві відсутні, що свідчить про відсутність достатньої кількості працівників для проведення робіт з капітального будівництва водогону в с. Бохоники. та підтверджує факт привласнення грошових коштів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 та вказаних підприємств.

З огляду на викладене, у зв`язку із наявністю достатніх даних, що свідчать про ознаки вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст.. 191 КК України, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до первинних фінансово-господарських документів комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Представник комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, хоча про місце та час розгляду справи повідомлявся своєчасно та належним чином. Слідчий суддя вислухавши думку учасників судового розгляду ухвалив продовжити розгляд клопотання у відсутність представника.

Заслухавши учасників судового процесу, дослідивши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають у комунальному обслуговуючому підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 » .

Крім того, під час розгляду клопотання знайшло своє підтвердження те, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи те, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує неможливості отримання вказаних відомостей іншими способами, а в подальшому відомості, що містяться в документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, тому слідчий суддя дійшов висновку, що дане клопотання слід задовольнити частково.

Клопотання в частині вилучення оригіналів вказаних у клопотанні слідчого документів задоволенню не підлягає, оскільки стороною кримінального провадження не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення документів представниками комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого ВВП ГУ НП у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому ВВП ГУ НП у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , на тимчасовий доступ до оригіналів та виїмку належним чином завірених копій первинних фінансово-господарських документів комунального обслуговуючого підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме - документів, щодо проведення робіт з будівництва (ремонту) водогону в с. Бохоники.

В іншій частині клопотання слідчого відмовити.

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали суду, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67859096
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/14723/17

Ухвала від 19.07.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні