Ухвала
від 24.07.2017 по справі 804/7496/16
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 липня 2017 р. Справа №804/7496/16

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Олійника В. М.,

розглянувши в письмовому провадженні у місті Дніпро заяву представника товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс про скасування заходів реагування в адміністративній справі за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс про застосування заходів реагування, -

ВСТАНОВИВ:

20.07.2017 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду звернувся представник товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс із заявою про скасування заходів реагування, застосованих постановою від 26.01.2017 року, справа № 804/7496/16, у зв'язку із усуненням всіх визначених рішенням суду порушень. На підтвердження заявлених відомостей заявник надав суду лист Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області від 14.07.2017 року № 5411/05-17 Про проведення позапланової перевірки , за яким управління повідомило товариство про те, що відповідно до заяви товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс у період з 10.07.2017 року по 14.07.2017 року ним була проведена позапланова перевірка об'єкта: двоповерхової нежитлової будівлі торгівельного комплексу, розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна (Урицького), 5, та за результатами перевірки з питань, викладених в заяві, не було виявлено порушень вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту.

Відповідно до ч. 12, ч. 13 ст. 183-2 КАС України, особа має право подати заяву про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю), застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами. Така заява подається до адміністративного суду, який прийняв постанову про застосування відповідних заходів реагування щодо державного нагляду (контролю).

Заява про скасування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) підлягає розгляду та вирішенню суддею одноособово з повідомленням осіб, які беруть участь у справі, протягом п'яти днів з дня її отримання судом. Неприбуття у судове засідання осіб, яким належним чином повідомлено про час і місце розгляду, не перешкоджає розгляду такої заяви. У разі якщо суд дійде висновку про можливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, він розглядає заяву у порядку письмового провадження.

З урахуванням вимог КАС України, матеріалів та обставин справи, суд дійшов висновку про можливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, та доцільність розгляду заяви представника товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс про скасування заходів реагування в порядку письмового провадження, відповідно до вимог ч. 13 ст. 183-2 КАС України.

Так, судом було встановлено та матеріалами справи підтверджено, що 04.11.2016 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду завернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс , в якому просило суд застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкта, а саме: двоповерхової нежитлової будівлі торгівельного комплексу за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна (Урицького), 5, товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс до повного усунення порушень шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинити експлуатацію вищезазначеного об'єкта.

26.01.2017 року судом було прийнято постанову, якою позов управління було задоволено повністю та застосовані заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкта, відповідно до заявлених позовних вимог, до повного усунення порушень, шляхом заборони експлуатації та зобов'язання зупинити експлуатацію вказаного об'єкта.

10.05.2017 року представнику Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області було видано виконавчий лист.

Втім, відповідно до відомостей з листа Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області від 14.07.2017 року № 5411/05-17 Про проведення позапланової перевірки управлінням на вимогу товариства у період з 10.07.2017 року по 14.07.2017 року була проведена позапланова перевірка об'єкта, за результатами якої було встановлено, що усі визначені порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту були усунені.

З урахуванням цього суд вважає за необхідне задовольнити заяву товариства та скасувати раніше застосовані постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.01.2017 року, справа № 804/7496/16, заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкту, а саме: двоповерхової нежитлової будівлі торгівельного комплексу, розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна (Урицького), 5.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 183-2 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс про скасування заходів реагування в адміністративній справі № 804/7496/16 - задовольнити.

Скасувати застосовані до товариства з обмеженою відповідальністю Мираж Маркет Плюс постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 26.01.2017 року, справа № 804/7496/16, заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об'єкту, а саме: двоповерхової нежитлової будівлі торгівельного комплексу, розташованої за адресою: Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вул. Старовокзальна (Урицького), 5.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України та оскарженню не підлягає.

Суддя (підпис) В.М. Олійник

З оригіналом згідно.

Суддя В.М. Олійник

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.07.2017
Оприлюднено26.07.2017
Номер документу67887182
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/7496/16

Ухвала від 24.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Постанова від 26.01.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 19.12.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 28.11.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 07.11.2016

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні