Ухвала
від 24.07.2017 по справі 127/15875/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/15875/17

Провадження №1-кс/127/6538/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого Лівобережного відділення Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий Лівобережного відділення Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області, ст. лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про обшук у складському приміщенні ТОВ «Подільська Січ», що за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017020020000425 від 09.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 321 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівники ТОВ "Кийгранд" з грудня 2013 року незаконно зберігають на території суборендованого приміщення за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна 19 відходи хімічних засобів захисту рослин, чим порушують правила поводження з мікробіологічними або іншими біологічними агентами чи токсинами.

За даним фактом 09.02.2017 року слідчим відділом Лівобережного відділення поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області розпочате досудове розслідування внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017020020000425, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 321 КК України.

В ході досудового розслідування було допитано в якості свідка ОСОБА_4 , який повідомив, що останній у 2013 році займав посаду директора з кадрових питань ТОВ «Подільська Січ», що знаходиться за адресою: м. Вінниця ,вул. Ватутіна, 19, та останній 25.06.2013 року спільно з засновником ТОВ «Подільська Січ» - ОСОБА_5 здав в оренду ТОВ «Світком-торг» складське приміщення, що знаходилось за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19. В подальшому дане складське приміщення було здано в суборенду ТОВ «Кийгранд», представники якого у грудні 2013 року завезли до приміщення за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19 невідомі відходи, що були обмотані чорною поліетиленовою стрічкою з позначкою №ООН2588 (UN2588). В подальшому ТОВ «Кийгранд» перестало сплачувати грошові кошти за оренду складського приміщення, а невідомі відходи так і залишились у даному складському приміщенні.

Так, для повного, всебічного та об`єктивного розслідування, з метою виявлення та вилучення слідів та речей, які мають доказове значення у даному кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні огляду складського приміщення за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19, що належить ТОВ «Подільська Січ» код ЄРДПОУ №32833487, у зв`язку з чим необхідно отримати дозвіл слідчого судді на проведення вказаного обшуку (огляду), просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є недоведеним, а тому не підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Пунктами 4 ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні.

Приймаючи до уваги викладене, та зважаючи на те, що слідчим в судовому засіданні та в клопотанні про проведення обшуку не доведено необхідності проведення обшуку у складському приміщенні ТОВ «Подільська Січ», що за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19, крім того, в клопотанні не надано доказів того, що за адресою проведення обшуку може знаходитися майно, вказане в клопотанні, тому клопотання є необґрунтованим, суд вважає, що немає підстав, передбачених ст. 234 КПК України для надання дозволу на проведення обшуку.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Відмовити в задоволенні клопотання старшого слідчого Лівобережного відділення Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку (огляду) у складському приміщенні ТОВ «Подільська Січ», що за адресою: м. Вінниця, вул. Ватутіна, 19.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення24.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67947597
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/15875/17

Ухвала від 24.07.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні