Постанова
від 08.08.2006 по справі а-16/176
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А-16/176

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

                                 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.08.06   Справа № А-16/176   

  

Позивач:  Долинська ОДПІ.  

вул.Грушевського,16, м.Долина, Івано-Франківська область,77500

Відповідач:  Державне  підприємство Кар"єр "Шандра".  

вул.Шептицького,91, м.Долина, Івано-Франківська область,77500   

  

Суть спору:  заявлено позов  про припинення  юридичної особи, Державне  підприємство Кар"єр "Шандра".

         Сторони в  судове засідання не з"явились, проте надіслали суду  клопотання про розгляд справи без участі своїх представників.

                       Розглянувши  в судовому засіданні матеріали справи, з"ясувавши її фактичні обставини,  суд -

                                                        Встановив:

Відповідач, Державне  підприємство Кар"єр "Шандра" (вул.Шептицького,91, м.Долина,  код 30905994),  зареєстроване Долинською райдержадміністрацією розпорядженням  від 21 липня 2000року, як суб"єкт підприємницької діяльності,  а Долинською оДПІ як платник податків і зборів..

Статтею .9 Закону України   "Про систему  оподаткування" передбачено, що платники податків і зборів зобов"язані подавати до державних податкових органів, відповідно  до Закону  декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов"язані з обчисленнями і сплатою податків і зборів.

В порушення наведеної норми Закону, Відповідач, з 01.01.2003року  не  подавав  до  Долинської оДПІ  податкову   звітность,  подання якої передбачено ст. 7 Закону України  "Про податок на додану вартість"та ст. 16 Закону України  "Про оподаткування прибутку підприємців".

Допущені Відповідчем порушення вимог наведених норм Закону,  стали причиною звернення Позивачем до господарського суду з позовом про припинення юридичної особи.

Дослідивши обставини  у справі і додані до справи  матеріали, суд вважає  їх належними, а позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню із слідуючих підстав:

Статтею 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" передбачено,  що підставою для постановлення  судового рішення щодо припинення  юридичної особи,  що не пов"язано з банкрутством юридичної особи,  зокрема є неподання протягом року органам державної податкової  служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до Закону.

Законами України  "Про податок на додану вартість" та  "Про оподаткування прибутку підприємств" передбачено подання до податкових органів декларацій про прибуток підпри-ємств,  а також податкову декларацію з податку на додану вартість.

Статтею 2 Закону України "Про систему  оподаткування" визначено перелік платників податків з числа резидентів - суб"єктів господарської діяльності, бюджетні, громадські та інші підприємства,  установи та організації,  які здійснюють діяльність, спрямовану на отримання прибутку  як на території України  так і за її межами.

Відповідачем порушені норми вказаних Законів щодо подання податкової звітності,  а отже,  вимоги Позивача з приводу припинення  юридичної  особи  Відповідача, є  правомір-ними і такими, що підлягають задоволенню.

Згідно п.4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб"єкт владних повно-важень,  а відповідачем - фізична чи юридична особа,  судові витрати, здійснені позивачем,  з відповідача не стягуються.

На підставі  викладено,  у відповідності до ст. 124 Конституції України, ст.2,9 Закону України  "Про систему  оподаткування" , ст.7 Закону України   “ Про податок на додану вартість”, ст. 16  Закону України  "Про оподаткування прибутку підприємців", ст 24 Закону України  "Про об"єднання громадян", керуючись ст. 38 Закону України  "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців",   п.4 ст. 94, ст. 158,160, 186  КАС України, суд -                                

ПОСТАНОВИВ:

Позов  задоволити.

            Припинити  юридичну  особу  -  Державне  підприємство Кар"єр "Шандра" (вул.Шептицького,91, м.Долина,  код 30905994)  в  зв"язку  з її  ліквідацією .

Зобов”язати  власника  або  уповноважений  ним орган ,  в  двохмісячний   строк провес-ти припинення юридичної особи. Скласти  і затвердити у відповідності до вимог чинного законодавства  ліквідаційний баланс та подати його з необхідними документами  даржавному реєстратору.

            Зобов"язати  державного реєстратора,  Долинську райдержадміністрацію внести до Єдиного державного реєстру  запис  щодо цього рішення та повідомити  органи статистики , Державної податкової  служби,  Пенсійного  фонду України , фондів соціального страхування  та  Відповідача,  про внесення до Єдиного державного  реєстру такого запису.

             Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляійне оскарження.

            Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення;  апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.                

                                                                                                                                                                                                   

    Копію даної постанови,  після набрання нею законної сили  -  направити   державному  реєстратору –Долинській  районній  державній адміністрації  .

        

 

Суддя                                                            Калашник Володимир Олександрович

                                                            постанова підписана 10.08.06

внесено до діловодства

Гурик  І.П.

 

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення08.08.2006
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу67975
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а-16/176

Постанова від 08.08.2006

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Калашник В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні