Ухвала
від 30.06.2017 по справі 810/2207/17
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

30 червня 2017 року           № 810/2207/17

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши позовну заяву Кагарлицького об'єднаного Управління Пенсійного фонду України Київської області до Приватного Сільськогосподарського підприємства "Переселенське" про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Кагарлицьке об'єднане Управління Пенсійного фонду України Київської області з позовом до Приватного Сільськогосподарського підприємства "Переселенське" про стягнення заборгованості.

Відповідно до вимог п. 3 ч. 1 ст. 107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст. 106 КАС України.

Згідно з вимогами ч. 3 ст. 106 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Як вбачається з позовної заяви та доданих до неї матеріалів позивачем не надано підтвердження відправлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів. Суддя звертає увагу позивача на те, що належним доказом направлення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї матеріалів є розрахунковий документ (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) та бланк опису вкладення, які відповідно до приписів Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 270, є підтвердженням надання послуг поштового зв'язку та відповідності відправлених документів.

Отже, відомості про виконання позивачем вимог ч.3 ст.106 КАС України стосовно направлення відповідачу позовної заяви з додатками відсутні.

Зазначені вище обставини вказують на невідповідність позовної заяви вимогам процесуального законодавства, у зв'язку з чим суддя вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху з наданням позивачу часу для усунення зазначених недоліків.

Відповідно до статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначає недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлює строк, достатній для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунуті до 31.07.2017 шляхом подання до суду доказів надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Керуючись статтями 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Кагарлицького об'єднаного Управління Пенсійного фонду України Київської області до Приватного Сільськогосподарського підприємства "Переселенське" про стягнення заборгованості, - залишити без руху.

2. Встановити строк для усунення недоліків позовної заяви до 31 липня 2017 року.

3. Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.06.2017
Оприлюднено01.08.2017
Номер документу67983990
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2207/17

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Постанова від 26.09.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 05.09.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 30.06.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні