Ухвала
від 28.07.2017 по справі 757/43745/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43745/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 липня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м.Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого, за погодженням з прокурором відділу ГПУ ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до всіх документів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходиться речі і документи, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що слідчим відділом Печерського УП ГУ НП у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12016100060005029.

Досудовим розслідуванням, встановлено, що за період серпень-грудень 2015 року службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) шляхом проведення безтоварних операцій по придбанню товарів через документальне відображення придбання товарів від підприємств з ознаками фіктивності, завищено податковий кредит з ПДВ на загальну суму 6 895 104,90 грн.

За результатами проведеного аналітичного дослідження від 24.05.2016 дотримання вимог податкового законодавства в частині нарахування та сплати податку на додану вартість ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по взаємовідносинах з підприємства з ознаками «фіктивності», а саме з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) за період серпень-грудень 2015, вбачається порушення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) вимог п. 198.1 та п.198.6 ст.198 Податкового Кодексу України, в результаті чого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) занижено податкове зобов`язання з податку на додану вартість на загальну суму 6 895 104,90 грн.

Кримінальне провадження №12016100060005029 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом привласнення чужого майна, яке перебувало у відданні особи, в особливо великих розмірах, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 засуджено Печерським районним судом за скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 205 КК України.

Крім цього, в ході оперативного супроводження кримінального провадження співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_7 проведено аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код НОМЕР_1 ). На підставі аналізу податкової звітності товариства встановлено, що в період 2016-2017 років ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " формувало податковий кредит від СГД, що мають ознаки «ризиковості» та здійснюють «ризикові» операції направлені на формування технічного податкового кредиту в адресу СГД-вигодонабувачів, в тому числі для ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 ". До вказаних СГД відносяться: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ).

Також, відповідно до проведеного аналізу встановлено, що ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код НОМЕР_12 ), та контрагенти з якими вони мали фінансово-господарські відносини відносяться до однієї транзитно-конвертаційної групи, оскільки вказані СГД звітують з однієї поштової скриньки - ІНФОРМАЦІЯ_15 та обслуговуються в одній банківській установі - ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_16 ".

При розслідуванні даного кримінального провадження виникла необхідність у встановленні та перевірці факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) з метою встановлення можливих фактів заниження обсягів операцій на митній території України, проведення розрахунків або вчинення безтоварних операцій, здійснення незаконної діяльності, ухилення від сплати податків та зборів службовими особами зазначених підприємств та підприємств, які формували податковий кредит з ПДВ від зазначених підприємств, фактів привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, фактів виводу грошових коштів, з використанням розрахункових рахунків підконтрольних підприємств та здійснення іншої незаконної діяльності вищезазначеними підприємствами, що можливо буде виконати лише при наявності документів необхідність у відшуканні яких виникла з подачею вказаного клопотання.

Також, оперативними працівниками, в ході проведення оперативних заходів по кримінальному провадженню встановлено, що невстановлені пов`язані між собою особи та службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з метою ухилення від кримінальної відповідальності мають намір знищити фінансово-господарські та установчі документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) та інших підконтрольних підприємств.

Проведеним розслідуванням встановлено, що в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходяться документи фінансово-господарської діяльності товариства з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) та іншими підконтрольними підприємствами та фізичними особами, установчі документи вказаних СГД, документи які свідчать про придбання (купівлю) та реалізацію (продаж) товарно-матеріальних цінностей, документи які свідчать про отримання (купівлю) та продаж водопровідного і опалювального устаткування (виконання послуг), документи у яких відображена фактична сума надходження грошових коштів, документи складського обліку, документи податкової звітності, бухгалтерської звітності, реєстраційні, установчі та звітні документи, документи щодо перерахування грошових коштів, документи що свідчать про відкриття, використання та закриття розрахункових та карткових рахунків зазначених підприємств та підконтрольних фізичних осіб, які мають значення для встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та документів, які містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження по суті внесеного клопотання, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового дозволу до речей та документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у розпорядженні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за юридичною адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного і керуючись ст. 31 Конституції України, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309, 561, 562 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 та слідчим, які входять до складу слідчої групи у зазначеному кримінальному провадженні, тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх оригіналів, що перебувають у приміщенні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), розташованому за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- документи фінансово-господарської діяльності товариства з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) та іншими підконтрольними підприємствами та фізичними особами, установчі документи вказаних СГД, документи які свідчать про придбання (купівлю) та реалізацію (продаж) товарно-матеріальних цінностей, документи які свідчать про отримання (купівлю) та продаж водопровідного і опалювального устаткування (виконання послуг), документи у яких відображена фактична сума надходження грошових коштів, документи складського обліку, документи податкової звітності, бухгалтерської звітності, реєстраційні, установчі та звітні документи, документи щодо перерахування грошових коштів, документи що свідчать про відкриття, використання та закриття розрахункових та карткових рахунків зазначених підприємств та підконтрольних фізичних осіб, за період часу з 01.01.2015 по теперішній час, які мають значення для встановлення осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення та документів, які містять в собі фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/ 43745/17-к

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.07.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/43745/17-к

Ухвала від 28.07.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Карабань В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні