Ухвала
від 21.07.2017 по справі 760/11918/17
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кп/760/1205/17

Справа № 760/11918/17

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 липня 2017 року Солом`янський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

та обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, громадянина України, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

Так, ОСОБА_4 в листопаді місяці 2016 року в денний час доби, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей та усвідомлюючи протиправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою останній з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію за грошову винагороду.

Реалізуючи свій злочинний умисел обвинувачений, надав невстановленій досудовим розслідуванням особі копію паспорту НОМЕР_1 виданий Дніпровським РУ ГУ МВС України у м. Києві, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 , яка на підставі цих документів виготовила заяву про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

В листопаді 2016 року, за попередньою домовленістю з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 в мережі ресторанів швидкого приготування «Macdonalds» в м. Києві, який знаходиться на Севастопольській площі, з метою реалізації злочинних дій, за попередньою домовленістю зустрівся з невстановленою особою, де остання надала ОСОБА_4 на підпис заздалегідь підготовлені, за невстановлених обставин, документи які містили завідомо неправдиві відомості, а саме: Протокол №3 Загальних зборів учасників ТОВ «Ліфарт» від 23.02.2017 року, договір купівлі продажу частки у статутному капіталі ТОВ «Ліфарт» (код ЄДРПОУ 40164035) від 23.02.2017, Статут ТОВ «Ліфарт» (нова редакція 2017 рік).

В подальшому того ж дня, ОСОБА_4 , з метою закінчення реалізації злочинного плану, разом із невстановленою слідством особою прослідував до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де остання нотаріально завірила Протокол №3 Загальних зборів учасників ТОВ «Ліфарт» від 23.02.2017, Статут ТОВ «Ліфарт» (нова редакція 2017 рік).

Заздалегідь усвідомлюючи про відсутність навиків і досвіду для виконання обов`язків службової особи та засновника підприємства, а також, не маючи навиків та наміру здійснювати таку діяльність від імені ТОВ «Ліфарт», не формуючи статутний капітал ТОВ «Ліфарт» у розмірі 100 грн., діючи з корисливих мотивів, що полягали в отриманні грошової винагороди, ОСОБА_4 засвідчив власним підписом завідомо неправдиві відомості у вищевказаних реєстраційних документах ТОВ «Ліфарт» та у відповідності до ст.67 Конституції України, розділу третього Закону України від 16.07.1999 №996-ХІV «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в України», ст.ст. 16,47, 168 Податкового кодексу України №2755-VІ від 02.12.2010 (із змінами та доповненнями) та Модельного статуту, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2011 №1182, будучи уповноваженим виконувати організаційно розпорядчі та адміністративно господарські функції по керівництву вказаним підприємством, розпорядженню його майном та коштами, відповідальним за організацію та ведення бухгалтерського і податкового обліку, за повноту нарахування і своєчасність сплати до бюджету податків, зборів, (обов`язкових платежів), не маючи наміру на здійснення реальної господарської діяльності, з метою надання вигоди третім особам та прикриття незаконної діяльності підприємств реального сектору економіки, виступив власником та директором ТОВ «Ліфарт».

Під час підписання зазначених документів, ОСОБА_4 розумів, що вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Ліфарт».

Крім того, ОСОБА_4 посвідчив власним підписом заяву «Про державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» від 24.02.2017 в яку вніс завідомо неправдиві відомості, а саме щодо місце знаходження, зміни керівника, розміру статутного або складеного капіталу, зміни складу засновників, учасників ТОВ «Ліфарт», яке діє на підставі Статуту та разом з невстановленою особою подав їх до відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб підприємців Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації за №10671020000023315.

Таким чином, ОСОБА_4 своїми умисними діями, які виразилися у внесені в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.205-1 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_4 в судовому засіданні заявив клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження на підставі ст.45 КК України у зв`язку з дійовим каяттям та активним сприянням у розкритті даного злочину.

Прокурор не заперечив проти задоволення такого клопотання.

Вислухавши думку учасників кримінального провадження, вивчивши наявні в суді матеріали, суд приходить до наступного.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.284 КПК України кримінальне провадження закривається судом у зв`язку із звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Відповідно до ст.45 КПК України особа, яка вперше вчинила злочин невеликої тяжкості, звільняється від кримінальної відповідальності у зв`язку із дійовим каяттям, якщо вона після вчинення злочину щиро покаялася, активно сприяла розкриттю злочину і повністю відшкодувала завдані нею збитки або усунула заподіяну шкоду.

Пунктом 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 23.12.2005 «Про практику застосування судами України законодавства про звільнення особи від кримінальної відповідальності у зв`язку з дійовим каяттям (ст.45 КК України)» можливе в разі вчинення нею вперше злочину невеликої тяжкості.

Враховуючи, що вчинене кримінальне правопорушення ОСОБА_4 відповідно до ст.12 КК України, є невеликої тяжкості, вчинене вперше, потерпілі відсутні, збитки кримінальним правопорушенням не завдані, те, що ним подані заяви у відповідні державні органи про закриття ТОВ «Ліфарт», суд вважає, що його клопотання підлягає задоволенню, а останній звільненню від кримінальної відповідальності з закриттям відносно нього кримінального провадження.

Керуючись п.1 ч.2 ст.284, п.2 ч.3 ст.314 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

на підставі ст.45 КК України звільнити ОСОБА_4 від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України у зв`язку з дійовим каяттям, а кримінальне провадження відносно нього, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.06.2017 за № 32017100090000050 - закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом семи днів з дня її проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення21.07.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68045710
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/11918/17

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

Ухвала від 21.07.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Криворот О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні