Ухвала
від 02.08.2017 по справі 816/3838/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

02 серпня 2017 року м. ПолтаваСправа № 816/3838/15

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Удовіченка С.О.,

за участю:

секретаря судового засідання - Кисличенко О.В.,

представника боржника - Голоднюка О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/3838/15 за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про стягнення сум фактичних витрат на виплату на доставку пільгових пенсій, -

В С Т А Н О В И В:

До Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, заміну стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області на його правонаступника Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечило, надало клопотання про розгляд справи без їх участі.

Представник СТОВ "Краяни" у судовому засіданні проти задоволення заяви не заперечував.

Відповідно до частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони у виконавчому провадженні підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як слідує з матеріалів справи 31 серпня 2015 року управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату на доставку пільгових пенсій, призначених за списком №2, за березень - серпень 2015 року в розмірі 77475,10 грн.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 17 вересня 2015 року адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату на доставку пільгових пенсій задоволено.

Стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" (код ЄДРПОУ 03772111) на користь Управління Пенсійного фонду України в Зінківському районі (код ЄДРПОУ 22534570) невідшкодовану суму витрат на виплату і доставку пенсій, призначених за списком № 2, за березень - серпень 2015 року в розмірі 77475 /сімдесят сім тисяч чотириста сімдесят п'ять/ гривень 10 /десять/ копійок.

Судове рішення набрало законної сили 06 жовтня 2015 року.

13 жовтня 2015 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі.

Статтею 1 Закону України "Про виконавче провадження" визначено, що виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Згідно частини п'ятої статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Стаття 55 Кодексу адміністративного судочинства України розкриває поняття "процесуальне правонаступництво" та визначає, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Підставами для заміни сторони виконавчого провадження правонаступником можуть бути: смерть фізичної особи або оголошення її померлою, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво; ліквідація органу чи посади - суб'єкта владних повноважень; звільнення з посади чи інше припинення повноважень посадової особи - суб'єкта владних повноважень; припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу, перетворення; заміна кредитора чи боржника у зобов'язанні; інші випадки заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №988 від 21 грудня 2016 року "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" у зв'язку із реорганізацією, шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України у Гадяцькому та Зіньківському районах створено Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі.

Відповідно до копії витягу з Єдиного Державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань управлінь Пенсійного фонду України у Зіньківському районі з 30 березня 2017 року припинено за рішенням засновників.

В матеріалах справи міститься передавальний акт від 20 березня 2017 року в якому вказано, що у зв'язку із реорганізацією, шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України у Гадяцькому та Зіньківському районах створено Гадяцьке об'єднане управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, яке є правонаступником всіх прав та обов'язків управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі та проведено передачу окремого визначеного майна, що обліковується на балансі управління Пенсійного фонду України у Зіньківському районі до новоутвореного територіального органу Пенсійного фонду України - Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, яке є правонаступником всього майна, прав та обов'язків управлінь Пенсійного фонду України у Зіньківському районі.

Із врахуванням вищевикладеного, суд дійшов до висновку про задоволення заяви.

На підставі викладеного, керуючись статтею 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Гадяцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 816/3838/15 за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Краяни" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату на доставку пільгових пенсій задовольнити.

Замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в Зіньківському районі Полтавської області (код ЄДРПОУ 22534570) його правонаступником Гадяцьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Полтавській області (код ЄДРПОУ 41247075).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним надісланням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Повний текст ухвали виготовлено 02 серпня 2017 року.

Суддя С.О. Удовіченко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2017
Оприлюднено02.08.2017
Номер документу68052886
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/3838/15

Ухвала від 02.07.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 27.05.2024

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.08.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 25.07.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 01.06.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 23.05.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Постанова від 17.09.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні