Постанова
від 01.08.2017 по справі 818/987/17
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                     СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                   П О С Т А Н О В А

                                         І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 серпня 2017 р.                                                             Справа № 818/987/17

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді Шаповала М. М., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області до Ямпільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини про стягнення заборгованості,-

                                                  В С Т А Н О В И В:

Шосткинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області (далі - позивач) просить стягнути з Ямпільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини (далі - відповідач) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за червень 2017 року в сумі 1 408,75 грн.

Свої вимоги мотивує тим, що відповідач не відшкодував позивачу в передбачений законом строк витрати на виплату та доставку пенсій, призначених застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 за червень 2017 року в сумі 1 408,75 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, надіслав до суду заяву (а.с. 19), у якій просив справу розглядати без його участі та зазначив, що заборгованість не погашена, а тому позовні вимоги підтримує в повному обсязі

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Перевіривши матеріали справи та оцінивши наявні докази в їх сукупності, суд визнає, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Копіями свідоцтва про державну юридичної особи (а.с. 6) та довідкою про включення до ЄДРПОУ (а.с. 7) підтверджується, що Ямпільська районна державна лабораторія ветеринарної медицини належним чином зареєстроване як юридична особа - суб'єкт підприємницької діяльності.

Відповідно до п. 1 ст. 1 Закону України від 26.06.1997 № 400/97-ВР "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" платниками збору на обов'язкове державне пенсійне страхування є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників.

Порядок відшкодування підприємством витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах визначено Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, що затверджена постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 № 21-1 (далі – Інструкція).

Згідно з п. 6.1 Інструкції відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до пункту 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в таких розмірах:

для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Інструкції (крім платників, віднесених до четвертої групи платників єдиного податку, що визначені у підпункті 4 пункту 291.4 статті 291 глави 1 розділу XIV Податкового кодексу України), - також 100 відсотків фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прикінцевих положень Закону застрахованим особам, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах;

Відповідно до п. 6.4 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону № 1058 (згідно з додатками до Інструкції 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Відповідно до п. 6.5 Інструкції розрахунки складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються згідно з додатком 8 та додатком 8а до 1 січня поточного року та протягом місяця з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Відповідачу разом з повідомленням був направлений розрахунок сум витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за червень 2017 рік в сумі 1 408,75 грн (а.с. 8-9).

Відповідно до п. 6.7 Інструкції відповідач повинен щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які впливають на суму відшкодування (смерть пенсіонера, зміна місця проживання тощо), органи Пенсійного фонду повідомляють про це підприємства у розрахунку, який направляється підприємству в місячний строк з дня прийняття рішення про зміну розміру пенсії або про припинення виплати пенсії.

Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону № 1058, сплачуються одночасно з оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Із розрахунку (а.с. 5) слідує, що заборгованість відповідача з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за червень 2017 року становить 1 408,75 грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

                                         П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області до Ямпільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини про стягнення заборгованості – задовольнити.

Стягнути з Ямпільської районної державної лабораторії ветеринарної медицини (41200, Сумська область, смт. Ямпіль, вул. Гагаріна, 12, код ЄДРПОУ 00720289) на користь Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області (41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Депутатська, 1, код ЄДРПОУ 37512104, р/р 256073108279 ТВБВ 10018/088 СОВ АТ "Ощадбанк", МФО 337568) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 за червень 2017 року в сумі 1 408,75 грн (тисяча чотириста вісім гривень сімдесят п'ять копійок).

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії повного тексту постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                         М.М. Шаповал

                                                                                

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.08.2017
Оприлюднено04.08.2017
Номер документу68053211
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/987/17

Постанова від 01.08.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

Ухвала від 11.07.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

М.М. Шаповал

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні