Ухвала
від 02.08.2017 по справі 638/945/16-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Провадження № 22ц/790/4336/17 Головуючий 1 інст. - Руднєва О.О.

Справа № 638/945/16 -ц Доповідач - Котелевець А.В.

Категорія: інші

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 серпня 2017 року Апеляційний суд Харківської області в складі:

головуючого - Котелевець А.В.,

суддів - Колтунової А.І., Швецової Л.А.,

за участю секретаря - Огар І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові цивільну справу за позовом Каммінс Фільтрейшн Інк. до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю Анлім. Юей про заборону вчиняти порушення прав інтелектуальної власності та зобов'язання вчинити певні дії за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову за апеляційною скаргою Панченко Тетяни Василівни - представника Каммінс Фільтрейшн Інк. на ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова від 05 травня 2017 року,

у с т а н о в и в :

В січні 2016 року Каммінс Фільтрейшн Інк. звернулося у суд з позовом до ОСОБА_1, Товариства з обмеженою відповідальністю Анлім. Юей (далі - ТОВ Анлім.Юей ) про заборону вчиняти порушення прав інтелектуальної власності та зобов'язання вчинити певні дії та просило:

- заборонити ОСОБА_1 використовувати в доменному імені ІНФОРМАЦІЯ_1 торговельну марку "ІНФОРМАЦІЯ_2", яка охороняється за свідоцтвом України на знак для товарів і послуг № НОМЕР_2 від 28 червня 1996 року;

- зобов'язати ТОВ "Анлім.Юей" видалити з реєстру (припинити делегування) доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1;

- зобов'язати ТОВ Анлім.Юей здійснити переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь Каммінс Філтрейшн Інк. (Cummins Filtration Inc.), (500 Джексон Стріт, Колумбус, Штат -о а - а. 47201, Сполучені Штати Америки (500 Jackson Street, Columbus, the State of Indiana, 47201, the United States of America) та вказати наступні відомості в записі даного доменного імені щодо: - реєстранта: компанія Cummins Filtrati on Inc.; адреса: 500 Jackson Street, Columbus, State of Indiana, -'33' United States of America; E-mail: domains@cummins.com, тел. НОМЕР_3; факс: НОМЕР_4).

На обгрунтування вимог вказало, що позивач є компанією, що заснована та існує згідно та у відповідності із законодавством Сполучених Штатів Америки, місцезнаходженням якої є: 500 Джексон Стріт, Колумбус, Штат Індіана, 47201, Сполучені Штати Америки. Позивач є власником свідоцтва України на знак для товарів і послуг (торговельну марку) № НОМЕР_2 від 28 червня 1996 року, а саме на словесне позначення ІНФОРМАЦІЯ_4, зареєстроване в 7 класі Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків (фільтри для двигунів)(Додаток № 2). Відомості про цей знак можуть бути перевірені на офіційному веб-сайті Укрпатенту ІНФОРМАЦІЯ_3.

Зазначає, що Каммінс Фільтрейшн Інк. стало відомо про існування в мережі Інтернет веб-сайту за адресою http://ІНФОРМАЦІЯ_1/, до якого був можливим доступ публіки. В доменному імені ІНФОРМАЦІЯ_1 і на сторінках веб-сайту за адресою http://ІНФОРМАЦІЯ_1/ застосовано знак для товарів і послуг Позивача ІНФОРМАЦІЯ_4 і здійснюється його використання при рекламуванні, пропонуванні до продажу фільтрів для двигунів, в тому числі інших виробників, знак розміщується поруч з позначеннями інших осіб, використовується перепосилання на інший веб-сайт, де здійснюється пропонування до продажу фільтрів для двигунів та споріднених з ними товарів, заголовок веб-сайту за адресою http://ІНФОРМАЦІЯ_1/ містить текст ТЕSМА™Фильтры, амортизаторы и запчасти "Купить фильтры для автомобилей и спецтехники, амортизаторы и запчасти с доставкой по Украине, ремонт двухмассовых маховиков". Таке використання знака для товарів і послуг позивача ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснюється без його згоди.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 02 березня 2016 року було задоволено клопотання представника позивача про забезпечення позову по даній цивільній справі. Заборонено ТОВ Анлім.Юей (м. Харків, пр. Леніна 40, кімн. 427-а, ІПН 37191797) вчиняти дії з переделегування доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1 на користь будь-яких осіб, а також вчиняти дії щодо внесення змін або записів до бази WHOIS стосовно будь-яких даних про реєстранта доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1, особи реєстратора доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1, а також видаляти доменне ім'я ІНФОРМАЦІЯ_1, припиняти (скасувати) делегування даного доменного імені, змінювати реєстратора доменного імені ІНФОРМАЦІЯ_1.) до розгляду справи по суті.

Рішенням Дзержинського районного суду м. Харкова від 07 березня 2017 року в задоволенні позову Каммінс Фільтрейшн інк. відмовлено.

Ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 18 квітня 2017 року рішення Дзержинського районного суду м. Харкова від 07 березня 2017 року скасовано, провадження у справі закрито з підстав, передбачених пунктом 1 частини 1 статті 205 ЦПК України.

25 квітня 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову, вжитих ухвалою цього ж суду від 02 березня 2016 року.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 05 травня 2017 року заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову задоволено. Скасовано заходи забезпечення позову, накладені ухвалою цього ж суду від 02 березня 2016 року.

В апеляційній скарзі Панченко Тетяна Василівна - представник Каммінс Фільтрейшн Інк. , посилаючись на порушення норм процесуального права, просить скасувати ухвалу суду першої інстанції та направити справу до того ж суду на новий розгляд. Зокрема зазначає, що позивач не повідомлявся про час та місце розгляду справи, повістка про виклик до суду на його адресу не надходила.

ТОВ Анлім. Юей ухвалу суду першої інстанції не оскаржило, своїх заперечень на апеляційну скаргу не надало.

ОСОБА_1 в запереченнях на апеляційну скаргу просить залишити ухвалу суду першої інстанції без змін.

Перевіряючи законність і обґрунтованість ухвали суду першої інстанції відповідно до вимог частини 1 статті 303 ЦПК України - в межах доводів апеляційної скарги і вимог, заявлених у суді першої інстанції - судова колегія вважає, що апеляційна скарга підлягає задоволенню з таких підстав.

Матеріали справи свідчать, що 25 квітня 2017 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову.

Згідно з довідкою Дзержинського районного суду м. Харкова 05 травня 2017 року у зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі розгляд проводився за їх відсутності.

Питання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні, з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неявка цих осіб не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову (частина 5 статті 154 ЦПК України).

Відповідно до частин 1, 3, 5, 6 статті 74 ЦПК України судові виклики здійснюються судовими повістками про виклик, що надсилаються особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам.

Судова повістка разом із розпискою, а у випадках, встановлених цим Кодексом, разом з копіями відповідних документів надсилається поштою рекомендованим листом із повідомленням або через кур'єра за адресою, зазначеною стороною чи іншою особою, яка бере участь у справі. Стороні чи її представникові за їх згодою можуть бути видані судові повістки для вручення відповідним учасникам цивільного процесі. Судова повістка може бути вручена безпосередньо в суді, а у разі відкладення розгляду справи про час і місце наступного засідання може бути повідомлено під розписку.

Особи, які беруть участь у справі, а також свідки, експерти, спеціалісти і перекладачі можуть бути повідомлені або викликані в суд телеграмою, факсом чи за допомогою інших засобів зв'язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику.

Судові повістки, адресовані юридичним особам вручаються відповідній службовій особі, яка розписується про одержання повістки. Розписка про одержання судової повістки з поміткою про дату вручення в той самий день особами, які її вручали, повертається до суду (частини 1, 2 статті 76 ЦПК України).

Ухвала суду першої інстанції від 05 травня 2017 року постановлена без участі сторін.

При цьому підтвердження про вручення судової повістки чи телеграми в установленому цивільним процесуальним законодавством порядку позивачу щодо призначення розгляду справи відсутнє.

Відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка є частиною національного законодавства, кожна людина при визначенні її громадянських прав і обов'язків має право на справедливий судовий розгляд.

Вищезазначене свідчить про порушення судом першої інстанції норм процесуального права.

Також, судова колегія враховує, що ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 02 червня 2017 року у даній справі відкрито касаційне провадження та витребувана цивільна справа ( а. с. 22 т. 3).

Ухвала Дзержинського районного суду м. Харкова від 05 травня 2017 року підлягає скасуванню з передачею питання на новий розгляд до того ж суду.

Керуючись ст.ст. 303, 304, 312 ч. 1 п. 3, ст.ст. 313, 315, 317, 319 ЦПК України,

у х в а л и в :

Апеляційну скаргу Панченко Тетяни Василівни - представника Каммінс Фільтрейшн Інк. - задовольнити.

Ухвалу Дзержинського районного суду м. Харкова від 05 травня 2017 року - скасувати, передати питання на новий розгляд до того ж суду.

Ухвала набирає чинності негайно і оскарженню в касаційному порядку не підлягає як така, що не перешкоджає подальшому провадженню у справі.

Головуючий - А.В. Котелевець

Судді - А.І. Колтунова

Л.А. Швецова

СудАпеляційний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.08.2017
Оприлюднено02.08.2017
Номер документу68063081
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/945/16-ц

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Постанова від 17.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Піддубний Р. М.

Ухвала від 29.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Піддубний Р. М.

Ухвала від 02.01.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Піддубний Р. М.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 21.12.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Штих Т. В.

Ухвала від 01.11.2017

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Аркатова К. В.

Ухвала від 02.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 02.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

Ухвала від 16.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Котелевець А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні