Ухвала
від 02.08.2017 по справі 808/8334/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

02 серпня 2017 рокуСправа № 808/8334/14 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі: головуючого - судді Матяш О.В., за участю секретаря Передерій А.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Запоріжжя заяву Центрального об'єднаного УПФУ м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнього підприємства Промавтоматика №435 закритого акціонерного товариства Променергоавтоматика про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

ВСТАНОВИВ:

позивач звернувся до суду із вказаним позовом. Постановою від 16.12.2014 позов задоволено й стягнуто з ЗДП Промавтоматика №435 14599,33 гривень фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п. б ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення , за період з 01.05.2014 по 31.08.2014 включно. 12.03.2015 представником УПФУ в Заводському районі м. Запоріжжя отримано виконавчий лист у справі.

25.07.2017 на адресу суду від Центрального об'єднаного УФПУ м. Запоріжжя надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій він просить замінити ним стягувача як правонаступником. В обґрунтування зазначає, що постановою КМУ Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України №988 від 21.12.2016 реорганізовано деякі територіальні органи ПФУ шляхом злиття окремих органів ПФУ, зокрема, УПФУ в Вознесенівському районі м. Запоріжжя реорганізовано шляхом злиття з управліннями ПФУ в Олександрівському та Заводському районах м. Запоріжжя в Центральне об'єднане УПФУ м. Запоріжжя, яке є правонаступником зазначених управлінь.

Відповідно до ст. 15-1 КАС України, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної справи було визначено суддю Калашник Ю.В. Автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної заяви визначено суддю Матяш О.В. Резолюцією судді розгляд заяви призначено на 02.08.2017, 12:55 годину.

В судове засідання представники заявника і боржника не з'явився з неповажної причини, про час, дату і місце розгляду заяви були повідомлені належним чином: відповідно до ст. 38 КАС України, за допомогою телефонного зв'язку, про що секретарем судового засідання складено телефонограму.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням заінтересованої особи та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У зв'язку із цим суд вважає за можливе розглянути заяву за відсутності осіб, які беруть участь у справі. Відповідно до ч.1 ст.41 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши зміст заяви, додані до неї докази та матеріали справи, суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню з огляду на таке: згідно з ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником. За приписами наведеної норми для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження правонаступником необхідно встановити факт вибуття сторони із спірних правовідносин та факт правонаступництва іншої особи після особи, що вибула. При цьому юридична особа або її відокремлений підрозділ може вибути шляхом припинення.

Згідно з ч. 1 ст. 104 ЦК, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Отже, правонаступництво допускається лише у випадках злиття, приєднання, поділу, перетворення юридичної особи. Статтями 106-109 ЦК України регулюється суспільні відносини, що виникають з приводу злиття, приєднання, поділу та перетворення юридичної особи, порядок припинення юридичної особи шляхом злиття, приєднання, поділу та перетворення та виділ. Згідно з ч. 2 ст. 104 ЦК України, юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. Системним аналізом наведених положень ЦК України встановлено, що права та обов'язки юридичної особи, що припиняється, переходять до її правонаступника з дня, коли юридична особа вважається такою, що припинилася, тобто з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Судом досліджено надані представником Центрального ОУФПУ м. Запоріжжя докази, які свідчать про утворення й державну реєстрацію юридичної особи Центрального ОУФПУ м. Запоріжжя. Додані до клопотання докази свідчать про правонаступництво. Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо УПФУ у Заводському районі, 18.04.2017 до реєстру внесено запис про припинення юридичної особи УПФУ у Заводському районі м. Запоріжжя.

Отже, судом встановлено факт вибуття УПФУ у Заводському районі м. Запоріжжя із відносин, щодо яких виник спір. За таких обставин судом встановлено факт вибуття стягувача із спірних правовідносин та факт правонаступництва Центрального об'єднаного УФПУ м. Запоріжжя, тому суд вважає заяву обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 264 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

заяву задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) у справі №808/8334/14 за адміністративним позовом УПФУ в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнього підприємства Промавтоматика №435 закритого акціонерного товариства Променергоавтоматика про відшкодування витрат на виплату і доставку пенсії на пільгових умовах з УПФУ в Заводському районі м. Запоріжжя на його правонаступника - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (ЄДРПОУ 41248629, адреса: 69057, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, буд. 2б, р/р 25609311001061, МФО 313957, банк: філія ЗОУ АТ "Державний ощадний банк України").

Ухвала може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у п'ятиденний строк з дня отримання ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, що її подає, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду. Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо її не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя О.В. Матяш

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.08.2017
Оприлюднено03.08.2017
Номер документу68074910
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/8334/14

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 29.01.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 02.08.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Матяш Ольга Віталіївна

Постанова від 16.12.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 28.11.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні