Ухвала
від 02.08.2017 по справі 607/9226/17
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

02.08.2017 Справа №607/9226/17

Провадження № 1-кс/607/5562/2017

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання старшого слідчого СВ Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження № 42017211180000019 від 07 квітня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України, звернулася старший слідчий СВ Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора Тернопільської місцевої прокуратури ОСОБА_4 .

В судовому засіданні старший слідчий СВ Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримала з підстав, викладених у ньому.

Заслухавши слідчого, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Слідчим відділом Тернопільського відділу поліції ГУ Національної поліції в Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017211180000019 від 07 квітня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

Згідно клопотання слідчого, встановлено, що працівниками ІНФОРМАЦІЯ_1 2015 року видавалися ветеринарні свідоцтва, в яких були внесені дані про те, що мешканці населених пунктів Збаразького району, реалізовували велику рогату худобу (далі-ВРХ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), однак будь яких фінансово господарських відносин з вказаним товариством не здійснювали. Означене свідчить про причетність службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 до вчинення кримінального правопорушення пов`язаного із зловживанням владою або службовим становищем при внесенні неправдивих даних у документи суворої звітності. Вказані документи використовувались підприємством для транспортування, переробки та реалізації м`ясопродукції сумнівного походження, а також для формування ПДВ на спец-рахунках.

В ході досудового розслідування працівниками ІНФОРМАЦІЯ_4 отримано інформацію про те що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в період з 2015 по 2017 роки, здійснювало закупівлю ВРХ у власників індивідуальних господарств проживаючих на території Збаразького, Зборівського, Підволочиського та Тернопільського районів Тернопільської області.

Закупівля ВРХ з індивідуальних господарств здійснюється як безпосередньо підприємством так і повіреними особами на підставі договорів-доручень, які оформляють «квитанцію на закупівлю худоби, птиці та кролів в господарствах колгоспників, робітників, службовців та інших громадян». В зазначених квитанціях, корінці яких зберігаються в бухгалтерії підприємства, вказано, що ніби то мешканці Тернопільської області здавали худобу та отримували гроші, отримання яких підтверджували власним підписом на корінці вказаної квитанції.

Також відомо, що після проведення забою на підприємстві складається Акт про зняття з тварин ідентифікаційних бирок, з яким паспорта тварин та ветеринарні картки передаються в «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», де вносяться дані в реєстр про проведений забій.

Таким чином, здобуті дані, вказують на можливу причетність службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 та ІНФОРМАЦІЯ_7 до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

Також відомо, що після проведення забою на підприємстві складається акт про зняття з тварин ідентифікаційних бирок, з яким паспорта тварин та ветеринарні картки передаються в «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», де вносяться дані в реєстр про проведений забій.

Слідчий зазначає, що виникла необхідність у тимчасовому доступі до реєстраційних карток та карток переміщення голів ВРХ жителів Збаразького, Зборівського, Підволочиського та Тернопільського районів Тернопільської області, які необхідні при проведенні реєстрації та переміщенні з господарств ВРХ, та які реєструвались посадовими особами Тернопільської філії ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » протягом 2015 - 2017 років, та знаходяться у Тернопільській філії ДП « ІНФОРМАЦІЯ_8 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи наведене, та те, що вищезазначені документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин кримінального провадження, були предметом кримінального правопорушення, будуть використані як докази у кримінальному провадженні, а в інший спосіб їх отримати неможливо, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Тернопільського відділу поліції ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому відділення СВ ТВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_3 , або за її дорученням старшому оперуповноваженому в ОВС 2 сектору ВКЗЕ УСБ України в Тернопільській області ОСОБА_5 та/або оперуповноваженому 2 сектору ВКЗЕ УСБ України в Тернопільській області ОСОБА_6 на тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних карток та карток (відомостей) переміщення ВРХ за 2015-2017 роки жителів Збаразького, Зборівського, Підволочиського та ІНФОРМАЦІЯ_9 , володільцем яких є ДП «ІНФОРМАЦІЯ_8 » тазберігаються за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх оригіналів.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.08.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —607/9226/17

Ухвала від 02.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 02.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 02.08.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні