Ухвала
від 03.08.2017 по справі 286/2543/17
ОВРУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 286/2543/17

У Х В А Л А

03.08.2017 м. Овруч

Слідчий суддя Овруцького районного суду Житомирської області ОСОБА_1 , з секретарем ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання першого заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку будинку по місцю проживання ОСОБА_4 ,-

ВСТАНОВИВ:

03.08.2017 року прокурор звернувся до слідчого судді з клопотанням та просить надати дозвіл на проведення обшуку житла, а саме житлового будинку АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_5 згідно договору купівлі- продажу, житлового будинку, серія та номер 371, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 та згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки, серія та номер 372, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 , підсобних приміщень тощо, що відносяться до помешкання з метою відшукання і вилучення предметів та речей, а саме: незаконно добутий бурштин, знаряддя для його видобутку (мотопомпи, пожежні гідранти, сачки, інше приладдя), грошові кошти від його реалізації, незареєстровану вогнепальну зброю, записники, які містять інформацію щодо незаконної реалізації бурштину та інші предмети, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_4 ..

Клопотання мотивоване тим, що досудовим розслідуванням кримінального правопорушення встановлено, що 25.07.2017 року в лісовому масиві Поліського природного заповідника невстановлена особа в порушення природоохоронного законодавства намагалася вчинити дії, пов`язані з добуванням корисних копалин - бурштину.

26.07.2017 року вказаний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12017060250000579 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 240 КК України.

В ході проведення досудового розслідування даного кримінального правопорушення встановлено, що до вчинення злочину може бути причетний мешканець м.Коростеня ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець м.Коростеня, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 , який скуповує незаконно видобутий на території лісового масиву Поліського природного заповідника бурштин.

Встановлено, що ОСОБА_4 зберігає незареєстровану вогнепальну зброю, майно (бурштин), одержане злочинним шляхом, грошові кошти від його реалізації, які мають значення у кримінальному провадженні та можуть бути доказами під час судового розгляду, в житловому будинку по АДРЕСА_1 , який належить його матері ОСОБА_5 (відповідно інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 02.08.2017 будинок та земельна ділянка, кадастровий номер 1810700000:02:009:0034, за вказаною адресою зареєстровані на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ).

Без виявлення і вилучення зазначених предметів та речей не можливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Відповідно інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна від 02.08.2017 житловий будинок за адресою: АДРЕСА_1 та земельна ділянка за вищевказаною адресою, кадастровий номер 1810700000:02:009:0034 зареєстровані за ОСОБА_5 на підставі договорів купівлі-продажу житлового будинку, серія та номер 371, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 та на підставі договору купівлі-продажу земельної ділянки, серія та номер 372, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 .

Крім того, у ході досудового розслідування у слідства виникла необхідність у виявлені та вилученні незаконного видобутого бурштину, знарядь для його видобутку (мотопомпи, пожежні гідранти, сачки, інше приладдя), грошових коштів від його реалізації, а також незареєстрованої вогнепальної зброї, які підтверджують вчинення ОСОБА_4 злочинів та можуть перебувати за адресою де він періодично перебуває, з метою подальшого проведення їх експертного дослідження.

Вказані предмети та речі є предметом доказування, використання під час проведення відповідних судових експертиз та має значення для встановлення фактичних обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку прокурора, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку про надання дозволу на обшук, оскільки слідчим у клопотанні доведено перед слідчим суддею наявність достатніх підстав вважати, що бурштин, вогнепальна зброя та грошові кошти можуть знаходитись у зазначеному в клопотанні будинку і можуть бути доказом під час судового розгляду, тому керуючись ст.ст.234, 235 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку житлового будинку АДРЕСА_1 , який належить ОСОБА_5 , згідно договору купівлі - продажу, житлового будинку, серія та номер 371, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 та згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки, серія та номер 372, виданий 09.04.2016 року приватним нотаріусом Коростенського міського нотаріального округу Житомирської області ОСОБА_6 , підсобних приміщень тощо, що відносяться до помешкання з метою відшукання і вилучення незаконно добутий бурштин, знаряддя для його видобутку (мотопомпи, пожежні гідранти, сачки, інше приладдя), грошові кошти від його реалізації, незареєстровану вогнепальну зброю, записники, які містять інформацію щодо незаконної реалізації бурштину та інші предмети, які свідчать про вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення та закінчується «03» вересня 2017 року.

Виконання ухвали доручити першому заступнику керівника Коростенської місцевої прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 ..

Ухвала оскарженню не підлягає та вступає в законну силу з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОвруцький районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення03.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68086178
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —286/2543/17

Ухвала від 03.08.2017

Кримінальне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні