Ухвала
від 19.03.2015 по справі 263/1403/15-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ (М. МАРІУПОЛЬ)

11-сс/775/54/2015(м)

263/1403/15-к

Слідчий суддя 1 інстанції: ОСОБА_1 Єдиний унікальний номер № 263/1403/15-к

Доповідач: ОСОБА_2 Номер провадження 11сс/775/54м……../15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відмову у відкритті провадження

19 березня 2015 року суддя судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Донецької області в м. Маріуполь ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу директора Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 03 лютого 2015року,

,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою слідчого судді Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 03 лютого 2015року частково задоволене клопотанням слідчого СУ ГУ МВС України в Донецькій області підполковника міліції ОСОБА_4 та надано слідчому СУ ГУ МВС України в Донецькій області ОСОБА_4 , оперуповноваженому УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_5 або іншій особі, уповноваженій слідчим відповідним дорученням, тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації (ЕДРПОУ 03190254), а саме: до первинних фінансово-господарських документів щодо фінансово-господарських відносин з ТОВ "Укрпродукт" (ЕРДПОУ 25326688) в період з 19.04.2013 року до теперішнього часу, у повному обсязі, у тому числі відповідну тендерну документацію, яка стосується ТОВ "Укрпродукт", товарно-транспортні накладні, договори поставки товару, сертифікати якості та відповідності товару, платіжні документи, податкові накладні та накладні на відпуск товарно-матеріальних цінностей, з можливістю ознайомлення з ними та виготовлення їх копій.

На зазначену ухвалу подано апеляційну скаргу директором Камишівського психоневрологічного інтернату в якій він просить скасувати ухвалу слідчого судді, винести нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого СУ ГУ МВС України в Донецькій області підполковника міліції ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до оригіналів первинних фінансово - господарських документів Камишівського психоневрологічного інтернату Департаменту соціального захисту населення Донецької обласної державної адміністрації в період з 19.04.2013 року дотепер в повному обсязі.

Перевіривши доводи апеляційної скарги та матеріали справи, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити з таких підстав.

Згідно з п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Між тим, зі змісту ухвали слідчого судді та апеляційної скарги вбачається, що документи, до яких надано тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення з ними та виготовлення їх копій, не посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, та їх відсутність у Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації не позбавляє можливості здійснювати останнього свою діяльність.

В ухвалі суддя вказав, що треба надати тимчасовий доступ до документів зазначених в клопотанні з можливістю ознайомлення з ними та виготовлення їх копій, але не надав дозвіл про вилучення цих документів.

У відповідності до ч. 4 ст. 399 КПК України суддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження лише, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, або судове рішення оскаржене виключно з підстав, з яких воно не може бути оскарженим згідно з положеннями статті 394 цього Кодексу.

Кр1м того, апеляц1йна скарга подана п1сля зак1нчення строку апеляц1йного оскарження 1 особа яка 11 подала не довела поважних причин пропуску строку.

За визначених обставини необхідно відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою директора Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації ОСОБА_3 .

Враховуючи викладене та керуючись вимогами ст.ст. 309, 399 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою директора Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Жовтневого районного суду м. Маріуполя від 03 лютого 2015року, якою частково задоволене клопотанням слідчого СУ ГУ МВС України в Донецькій області підполковника міліції ОСОБА_4 та надано слідчому СУ ГУ МВС України в Донецькій області ОСОБА_4 , оперуповноваженому УДСБЕЗ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_5 або іншій особі, уповноваженій слідчим відповідним дорученням, тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні Камишівського психоневрологічного інтернату Головного управління праці та соцзахисту населення Донецької облдержадміністрації (ЕДРПОУ 03190254), а саме: до первинних фінансово-господарських документів щодо фінансово-господарських відносин з ТОВ "Укрпродукт" (ЕРДПОУ 25326688) в період з 19.04.2013 року до теперішнього часу, у повному обсязі, у тому числі відповідну тендерну документацію, яка стосується ТОВ "Укрпродукт", товарно-транспортні накладні, договори поставки товару, сертифікати якості та відповідності товару, платіжні документи, податкові накладні та накладні на відпуск товарно-матеріальних цінностей, з можливістю ознайомлення з ними та виготовлення їх копій.

Копію ухвали та апеляційну скаргу невідкладно надіслати апелянту, який подав апеляційну скаргу.

Ухвала набирає чинності з дня її проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Суддя апеляційного суду

Донецької області ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення19.03.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу68094266
СудочинствоКримінальне
Сутьвідмову у відкритті провадження 19 березня 2015 року

Судовий реєстр по справі —263/1403/15-к

Ухвала від 19.03.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області (м. Маріуполь)

Котиш О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні