Ухвала
від 27.06.2017 по справі 804/11548/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                            

У Х В А Л А

27 червня 2017 р.          справа №804/11548/15

          Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Чорна В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Дніпровського міського центру зайнятості про заміну сторони виконавчого провадження, -

в с т а н о в и в:

11 травня 2017 року Дніпровський міський центр зайнятості звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні його правонаступником по справі № 804/11548/15 за позовом Лівобережного районного центру зайнятості м. Дніпропетровська до Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, в якій просить суд замінити стягувача, як сторону у виконавчому провадженні, а саме, Лівобережний районний центр зайнятості м. Дніпропетровська на Дніпровський міський центр зайнятості.

В обґрунтування заяви, заявник зазначив, що згідно з наказом Державної служби зайнятості (Центральний апарат) № 228 від 14.12.2016 р. "Про реорганізацію базових центрів зайнятості Дніпропетровської області", з 01.03.2017 року Лівобережний районний центр зайнятості м.Дніпра було реорганізовано шляхом приєднання до Дніпровського міського центру зайнятості та установлено, що Дніпровський міський центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов'язків Лівобережного районного центру зайнятості.

В судове засідання 27.06.2017 року сторони не з'явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлялись належним чином. Від заявника на адресу суду надійшло клопотання про розгляд заяви без його участі.

За таких обставин, враховуючи норми ч. 6 ст. 128, ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства, заяву розглянуто без участі сторін в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступні обставини.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.12.2015 року адміністративний позов Лівобережного районного центру зайнятості м. Дніпропетровська задоволено, стягнуто з Закритого акціонерного товариства «ВО Дніпробуд» (код ЄДРПОУ 25013179) на користь Лівобережного районного центру зайнятості м. Дніпропетровська заборгованість зі сплати страхових внесків в сумі 1710 грн. 93 коп.

Зазначена постанова набрала законної сили.

08.07.2016 р. Лівобережним районним центром зайнятості м.Дніпропетровська було отримано виконавчий лист по даній справі.

При вирішенні по суті питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” від 02.06.2016 р., який набрав чинності 05.10.2016 р., у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З матеріалів справи вбачається, що наказом Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Міністерства соціальної політики України від 14.12.2016 р. № 228 "Про реорганізацію базових центрів зайнятості Дніпропетровської області" було реорганізовано шляхом приєднання до Дніпровського міського центру зайнятості (код ЄДРПОУ 40991299) Бабушкінський районний центр зайнятості м.Дніпропетровська, Соборний районний центр зайнятості м.Дніпро, Центральний районний центр зайнятості м.Дніпро, Новокадаський районний центр зайнятості м.Дніпро, Лівобережний районний центр зайнятості м.Дніпро. Установлено, що Дніпровський міський центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов'язків вказаних базових центрів зайнятості.

Отже, Дніпровський міський центр зайнятості є правонаступником Лівобережного районного центру зайнятості м.Дніпропетровська (м. Дніпра), що є підставою для заміни стягувача у виконавчому провадженні у даній справі.

Враховуючи вищевикладене, заява Дніпровського міського центру зайнятості про заміну сторони у виконавчому провадженні правонаступником підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

у х в а л и в:

1. Заяву Дніпровського міського центру зайнятості – задовольнити.

2. Замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання постанови Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 24.12.2015 р. по справі №804/11548/15 з Лівобережного районного центру зайнятості м.Дніпропетровська (м. Дніпра) на Дніпровський міський центр зайнятості (код ЄДРПОУ 40991299).

Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.В. Чорна

                                                                      

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.06.2017
Оприлюднено08.08.2017
Номер документу68110435
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/11548/15

Ухвала від 31.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 13.05.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторівна

Ухвала від 27.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Борисенко Павло Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні