Постанова
від 07.08.2017 по справі 323/2031/17
ОРІХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 323/2031/17

Провадження № 3/323/574/17

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07.08.2017 р.м. Оріхів

Суддя Оріхівського районного суду Запорізької області Плечищева О.В., розглянувши матеріали справи про адміністративне правопорушення, які надійшли з сектору превенції патрульної поліції Оріхівського ВП Пологівського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області відносно:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_2, працює трактористом в КП Благоустрій ,

за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення -

ВстановиЛА:

24 липня 2017 року до Оріхівського районного суду Запорізької області надійшла справа про адміністративне правопорушення за протоколом серії БР №049050 від 08.07.2017 року, щодо громадянина ОСОБА_1 за ознаками адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

Вказаним протоколом встановлено, що 08 липня 2017 року о 00 год. 20 хв. в м.Оріхові Оріхівського району Запорізької області по вул.Запорізькій гр-н ОСОБА_1 керував транспортним засобом трактором ЮМЗ-6 д.н. НОМЕР_1 з причіпом 2ПТС-4 д.н. НОМЕР_2, з явними ознаками алкогольного сп'яніння (різкий запах алкоголю з ротової порожнини, поведінка не відповідає обстановці). Від проходження огляду на стан сп'яніння за допомогою газоаналізатора та огляду в медичному закладі відмовився у присутності двох свідків.

Особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, ОСОБА_1 у судовому засіданні свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення визнав, підтвердив, що відмовився проходити медичний огляд на перевірку наявності стану алкогольного сп'яніння, оскільки був зайнятий на сільськогосподарських роботах та поспішав. Також ОСОБА_1 зазначив, що розкаються, раніше таких правопорушень не вчиняв, а тому просив звільнити його від адміністративної відповідальності.

Також через канцелярію суду до справи надійшло клопотання трудового колективу КП Благоустрій про передачу справи на його розгляд в порядку ст. 21 КУпАП для застосування заходів громадського впливу.

Частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Факт вчинення ОСОБА_1 зазначеного вище діяння, а також вина у його вчиненні підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення з його власними поясненнями, та доданими до нього документами, поясненнями свідків.

Відповідно до ст. 21 КУпАП особа, яка вчинила адміністративне правопорушення, крім посадової особи, звільняється від адміністративної відповідальності з передачею матеріалів на розгляд громадської організації або трудового колективу, якщо з урахуванням характеру вчиненого правопорушення і особи правопорушника до нього доцільно застосувати захід громадського впливу. Про заходи громадського впливу, застосовані до осіб, які вчинили правопорушення, передбачені статтею 51, частиною першою статті 129, частинами першою і другою статті 130, статтями 156, 173, 176, 177, 178-180 цього Кодексу, власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган, або громадська організація повинні не пізніш як у десятиденний строк з дня одержання матеріалів повідомити орган (посадову особу), який надіслав матеріали.

Вирішуючи питання по суті клопотання про звільнення ОСОБА_1 від адміністративної відповідальності, суддя виходить з такого.

Відповідно до ст. 1 КУпАП Завданням Кодексу України про адміністративні правопорушення є охорона прав і свобод громадян, власності, конституційного ладу України, прав і законних інтересів підприємств, установ і організацій, встановленого правопорядку, зміцнення законності, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі точного і неухильного додержання Конституції і законів України, поваги до прав, честі і гідності інших громадян, до правил співжиття, сумлінного виконання своїх обов'язків, відповідальності перед суспільством.

Відповідно до ст. 280 КУпАП орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов'язаний з'ясувати: чи було вчинено адміністративне правопорушення, чи винна дана особа в його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з'ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Беручи до уваги те, що діянням ОСОБА_1 не завдано матеріальної шкоди фізичним чи юридичним особам, до адміністративної відповідальності, в тому числі за правопорушення проти безпеки дорожнього руху, він раніше не притягувався, вину свою визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому, позитивно характеризується за місцем роботи, а також надходження до суду клопотання трудового колективу про передачу йому матеріалів справи про адміністративне правопорушення для розгляду, - наявні необхідні та достатні підстави для застосування до нього заходу громадського впливу із звільненням від адміністративної відповідальності в порядку ст.21 КУпАП та передачею матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд трудового колективу КП Благоустрій , тобто за місцем роботи.

Факт перебування ОСОБА_1 у трудових відносинах з вказаним підприємством підтверджується доданими до клопотання документами, в тому числі копією трудової книжки.

У зв'язку з цим провадження у справі підлягає закриттю на підставі ч. 2 ст. 284 КУпАП.

Враховуючи вищенаведене, на підставі ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керуючись ст. ст. 1, 21, 280-284 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя,

ПОСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звільнити ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, від адміністративної відповідальності, передавши матеріали справи про адміністративні правопорушення відносно нього за ч. 1 ст. 130 КУпАП на розгляд трудового колективу КП Благоустрій Оріхівської міської ради Запорізької області (Запорізька область, Оріхівський район, м.Оріхів, вул. Запорізька,9, код ЄДРПОУ 39972917) для вжиття до правопорушника заходів громадського впливу.

Покласти на керівника КП Благоустрій Оріхівської міської ради Запорізької області обов'язок повідомити суд про результати розгляду справи відносно ОСОБА_1 у строк не пізніше десяти днів з дня отримання матеріалів справи.

Провадження у справі закрити.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області через Оріхівський районний суд Запорізької області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова набирає законної сили, якщо її не оскаржено, 04.08.2017 року.

Суддя Оріхівського районного суду

Запорізької області ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення07.08.2017
Оприлюднено10.08.2017
Номер документу68139044
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —323/2031/17

Постанова від 07.08.2017

Адмінправопорушення

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні