Постанова
від 02.08.2010 по справі 9-148/10
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Ленінський районний суд м.Полтави

Справа № 9-148/10

Провадження № -

П О С Т А Н О В А

Іменем України

02.08.2010м. м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в складі: головуючого - судді Кононенка С.Д.,

при секретарі Кожедуб М.В.,

за участю прокурора - Мандича С.М.,

розглянувши подання оперуповноваженого УДСБЕЗ ГУМВС України в Полтавській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на вилучення оригіналу протоколу № 2 від 31 липня 2007 року загальних зборів засновників Виробничо- комерційного товариства з обмеженою відповідальністю Саланг (ЄДРПОУ 23278420) з приміщення дирекції ВК ТОВ Саланг юридична та фактична адреса: вул. Привокзальна, 1, м. Полтава та з приміщення Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців виконавчого комітету Полтавської міської ради юридична та фактична адреса: вул. Жовтнева, 36. м. Полтава -,

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся оперуповноважений УДСБЕЗ ГУМВС України в Полтавській області старший лейтенант міліції ОСОБА_1 з поданням про надання дозволу на вилучення оригіналу протоколу № 2 від 31 липня 2007 року загальних зборів засновників Виробничо-комерційного товариства з обмеженою відповідальністю Саланг з приміщення дирекції ВК ТОВ Саланг за адресою: вул. Привокзальна, 1, м. Полтава та з приміщення Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців виконавчого комітету Полтавської міської ради за адресою: вул. Жовтнева, 36, м. Полтава.

Як вказав в поданні та пояснив під час судового розгляду подання оперуповноважений ОСОБА_1 УДСБЕЗ ГУМВС України в Полтавській області проводиться дослідча перевірка заяви про злочин проти власності та у сфері службової діяльності зареєстрованої за номером Г-151 від 07.06.2010 року в ГУМВС України в Полтавській області.

В ході перевірки встановлено, що оригінали протоколу №2 від 31 липня 2007 року знаходяться в реєстраційні справі в Управлінні з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців виконавчого комітету Полтавської міської ради та в приміщенні дирекції ВК ТОВ Саланг .

Приймаючи до уваги викладене в поданні ставиться питання про вилучення вказаних документів для проведення почеркознавчої експертизи в порядку дослідної перевірки.

Суд вислухавши думку прокурора який підтримав поданім про проведення виїмки, дослідивши матеріали справи, вважає за необхідне відмовити в задоволені вказаного подання про надання дозволу на вилучення оригіналу протоколу № 2 від 31 липня 2007 року загальних зборів засновників Виробничо-комерційного товариства з обмеженою відповідальністю Саланг за наступних підстав.

Так у відповідності до ст. 178 КПК України виїмка документів проводиться у випадках, коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи, знаходяться в певної особи чи в певному місці. Крім того виїмка проводиться за вмотивованою постановою слідчого. Тобто, як вбачається із положень вказаної статті виїмка проводиться па стадії досудового розслідування після порушення кримінальної справи і с окремою процесуальною дією саме в порядку розслідування кримінальної справи. В такому разі сам слідчий проводить виїмку за вмотивованою постановою.

Крім того із тексту подання вбачається, що ставиться питання навіть не про проведення виїмки, а надання дозволу оперуповноваженому ... на вилучення оригіналу протоколу... . Але така процесуальна дія не передбачена кримінально-процесуальним законодавством, не має механізму здійснення та може вплинути на можливість здійснення суб'єктом підприємницької діяльності своєї безпосередньої комерційно виробничої діяльності.

За таких підстав суд не вбачає можливості задоволення вказаного подання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 177,178, 189, 273 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

В задоволенні подання оперуповноваженого УДСБЕЗ ГУМВС України в Полтавській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на вилучення оригіналу протоколу № 2 від 31 липня 2007 року загальних зборів засновників Виробничо- комерційного товариства з обмеженого відповідальністю Саланг (ЄДРПОУ 23278420) з приміщення дирекції BK ТОВ Саланг юридична та фактична адреса; вул. Привокзальна, 1, м. Полтава та з приміщення Управління з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців виконавчого комітету Полтавської міської ради юридична та фактична адреса: вул. Жовтнева, 36, м. Полтава - відмовити.

На постанову про відмову в задоволенні подання протягом трьох діб з дня її винесення прокурором може бути подана апеляція до апеляційного суду Полтавської області.

Суддя Ленінського районного суду м. Полтави ОСОБА_2

СудЛенінський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення02.08.2010
Оприлюднено10.08.2017
Номер документу68141740
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —9-148/10

Постанова від 02.08.2010

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Полтави

Кононенко С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні