Ухвала
від 01.08.2017 по справі 0870/7924/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

01 серпня 2017 рокуСправа № 0870/7924/12 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лазаренка М.С., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнього підприємства "Промавтоматика" №435 Закритого акціонерного товариства "Променергоавтоматика" про відшкодування фактичних втрат на виплату та доставку пільгової пенсії

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебувала вказана справа.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 19 вересня 2012 року року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнє підприємство "Промавтоматика" №435 Закритого акціонерного товариства "Променергоавтоматика" про відшкодування фактичних втрат на виплату та доставку пільгової пенсії - задоволено. Стягнуто з Запорізького дочірнього підприємства "Промавтоматика" №435 Закритого акціонерного товариства "Променергоавтоматика" (ЄДРПОУ 01417216) на користь Управляння Пенсійного фонду України Заводському районі м. Запоріжжя заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах по Списку №2 у розмірі 18 821 грн. 92 коп. (сорок сім тисяч сімдесят сім гривень сімнадцять копійок).

Вищезазначена постанова набрала законної сили та на її виконання видано виконавчий лист.

25 липня 2017 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла заява Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнього підприємства "Промавтоматика" №435 Закритого акціонерного товариства "Променергоавтоматика" про стягнення заборгованості.

За результатами повторного автоматичного розподілу справи № 0870/7924/12 картка додаткових матеріалів в адміністративній справі № 0870/7924/12 передана на розгляд судді Лазаренку М.С.

Ухвалою суду від 26 липня 2017 року заяву призначено до розгляду у судовому засіданні на 01 серпня 2017 року.

У судове засідання заявник, належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, не з'явився, надіслав до суду клопотання, в якому просив суд розглянути заяву без участі уповноваженого представника Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя.

Відповідач у судове засідання не з'явився.

Представник Заводського відділу державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області у судове засідання також не прибув, клопотанням від 31.07.2017 просив розглядати заяву за його відсутності.

Керуючись приписами частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі іменується - КАС України), суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження за відсутності представників сторін.

Відповідно до вимог частини шостої статті 12 та статті 41 КАС України, у зв'язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених заявником в основу заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суд зазначає наступне.

Згідно ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" № 1404-VIII (далі - Закон України № 1404-VIII) від 02.06.2016 виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною 5 ст. 15 Закону України № 1404-VIII передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З матеріалів справи встановлено, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988, припинено державну реєстрацію Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя шляхом злиття та утворено Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, що підтверджується витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 160, 165, 264 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження в адміністративній справі № 0870/7924/12 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя до Запорізького дочірнього підприємства "Промавтоматика" №435 Закритого акціонерного товариства "Променергоавтоматика" про відшкодування фактичних втрат на виплату та доставку пільгової пенсії, а саме: стягувача з Управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 20508427) на його правонаступника - Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629, 69057, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна 2б).

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.С. Лазаренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.08.2017
Оприлюднено10.08.2017
Номер документу68147966
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/7924/12

Ухвала від 14.02.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 01.08.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Постанова від 19.09.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 20.08.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні