Постанова
від 23.04.2007 по справі 3521-2007а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

3521-2007А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95000, м.Сімферополь, вул. К.Маркса, 18, к. 303

ПОСТАНОВА

Іменем України

23.04.2007Справа №2-17/3521-2007А

За позовом Совєтського районного центру зайнятості (97200, АРК,Совєтський район, смт. Совєтський, вул. Механізаторів 1-А)

До відповідача  ВАТ  „Совєтська сільгоспхімія” (97200, АРК, Совєтський район, смт. Совєтський, вул. Механізаторів 1-А)

про  стягнення   6223,13  грн.

                                                                                                           Суддя  В.І. Гайворонський

                                                                                                при  секретарі Т.Ю. Шенягіной

                                                      ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача –   не з'явився

Від відповідача –   не з'явився

Сутність спору:  Позивач  звернувся до господарського суду АР Крим з  позовом   про   стягнення     6223,13  грн. несплати страхових внесків на випадок безробіття.

          Відповідач явку свого представника у судове засідання не забезпечив, відзиву на позов не представив, про час слухання справи  наперед  повідомлений належним чином -  рекомендованою поштою з поштовим повідомленням про вручення її адресату.

         Згідно Розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду  загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2006 рік” відповідач має  заборгованість по внесках на  загальнообов'язкове державне  страхування в сумі  6223,13  грн.

          По справі проголошені вступна та резолютивна частини постанови.

          Розглянувши матеріали справи, суд, -

                                                     в с т а н о в и в:

         ВАТ „Совєтська сільгоспхімія”   зареєстрований як платник внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття, що підтверджується копією  Розрахункової відомості  про нарахування страхових внесків до Фонду  загальнообов'язкового  державного соціального страхування України на випадок безробіття за  2006 рік.

          Відповідно до п.п.2.п.2 ст.35 Закона 1533 працедавці зобов'язані своєчасно сплачувати внески в розмірах встановленим Законом України від 11.01.2001р. №2213 «Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного страхування», зокрема на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття.

         Порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття визначений Інструкцією про порядок числення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття і обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття і обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, затвердженою Наказом Міністерства праці і соціальної політики України №339 від 18.12.2000р., зареєстрований в Міністерстві юстиції України 16.01.2001р. 330/5221.

           В розрахунковій відомості  про нарахування та перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового  державного  соціального страхування  України на  випадок безробіття за  2006 рік,  відповідач самостійно  вирахував внески.

           Згідно статті 202 ЦК України указаний звіт  є правочином.

           Указаний правочин у встановленому Законом порядку  не  визнаний недійсним, а цьому не приймати його до уваги  у суду немає підстав згідно ст. 204  ЦК України.

          У встановленому Законом порядку  указаний правочин недійсним не визнаний, і згідно  статті 204 ЦК України  у суду немає підстав не приймати його до уваги.

          З урахуванням позовних вимог, підлягає стягненню сума  6223,13  грн.

          Відповідач не представив доказів погашення заборгованості.

          Оскільки відповідні докази по справі не представлені до винесення постанови, немає підстав їх залучати до матеріалів  справи після прийняття постанови по цій справі.

          Якщо відповідач погасив заборгованість до прийняття цієї  постанови, або у встановленому Законом порядку указаний право чин  буде визнаний недійсним,  він вправі звернутися в суд з завою про  перегляд  постанови  за  нововиявленими  обставинами.

          За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

          Позивач, згідно ст.  81 ЦК України є юридичною особою публічного права. Відповідно, відношення, які виникають при реалізації ним своїх повноважень є публічно-правовими відношеннями і підлягають розгляду за нормами КАС України згідно п. 4 ч. 1 ст. 17  Кодексу адміністративного судочинства України, яка  є відносно інших норм спеціальною.

         Згідно Постанови Верховного Суду України № 06/035 від 24.01.2006 року та Постанови Верховного Суду України від 06.07.2006 року № 06/246 (справа № 14/3 об пн), а також згідно Постанов Верховного Суду України від 24.01.2006 року у справах №№ 11/268, 6/140, 23/178, 11/261, 13/212, 11/206, 11/266, 27/231 аналогічні спори  повинні розглядатися за нормами КАС України.

          Згідно ч.2 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати у даному випадку відшкодуванню не підлягають.

          На підставі вищевикладеного, а також керуючись ст. ст. 158-163 КАС України, суд -   

ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Стягнути  з  відповідача   ВАТ  „Совєтська сільгоспхімія” (97200, АРК, Совєтський район, смт. Совєтський, вул. Механізаторів 1-А; р/р 260043300 в КРД АППБ „Аваль” м. Сімферополь, ідентифікаційний код - 05489767) на  користь  Совєтського районного центру зайнятості (97200, АРК, Совєтський район, смт. Совєтський, вул. Механізаторів 1-А; р/р 37176305900290 УДК в АРК, м. Сімферополь, МФО 824026, отримувач: ОФСС на випадок безробіття, ідентифікаційний код - 20708698)   заборгованість  у  сумі   6223,13  грн.

             Ст. 254 КАС України передбачено, що  постанова першої інстанції, якщо інше не встановлено КАСУ, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна

скарга не була подана у строк, встановлений КАСУ, постанова суду першої інстанції  набирає законної сили після закінчення цього строку.

               У разі подання апеляційної  скарги судове рішення, якщо його скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Якщо строк  апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

                Постанова може бути оскаржена  у порядку і строки, передбачені ст. 186 КАСУ країни у Севастопольський апеляційний господарський суд, якою встановлено, що:   про апеляційне оскарження рішення  суду  першої  інстанції спочатку   подається  заява.     Обґрунтування  мотивів  оскарження  і вимоги до суду апеляційної інстанції  викладаються  в  апеляційній скарзі.

                 Заява  про  апеляційне  оскарження  та  апеляційна  скарга подаються до адміністративного суду  апеляційної  інстанції  через суд  першої  інстанції,  який  ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно  надсилається  особою,  яка  її подає, до суду апеляційної інстанції.

            Заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а  в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 КАСУ -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

            Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається  протягом  двадцяти  днів  після  подання  заяви   про   апеляційне  оскарження.

            Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

            Заява  про  апеляційне  оскарження  чи  апеляційна скарга, подані  після  закінчення  строків,  встановлених  цією   статтею, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про  що постановляється ухвала.

 

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Гайворонський В.І.

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення23.04.2007
Оприлюднено20.08.2007
Номер документу681626
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3521-2007а

Постанова від 23.04.2007

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Гайворонський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні