Ухвала
від 09.08.2017 по справі 927/689/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

===================================================================================================================================================================

УХВАЛА

"09" серпня 2017 р.                                                   Справа № 927/689/17

Позивач: Товариство з обмеженою відповідальністю "Транспортне підприємство "СВІт", код ЄДРПОУ 38289948, вул. Вознесенська, 50, смт. Короп, Чернігівська область, 16200

Відповідач:          Відділ освіти Коропської районної державної адміністрації Чернігівської області, код ЄДРПОУ 02147434, вул. Вознесенська, 24, смт. Короп, Чернігівська область, 16200

Предмет спору: про стягнення 13889,74 грн.

Суддя В.В. Шморгун

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

від позивача: не з'явився;

від відповідача: не з'явився.

СУТЬ СПОРУ:

Товариством з обмеженою відповідальністю «Транспортне підприємство» «СВІт» заявлено позов до Відділу освіти Коропської районної державної адміністрації Чернігівської області про стягнення за договором №2/04-2016 від 07.09.2016 основного боргу у сумі 12500,00грн, інфляційних втрат у сумі 1141,74грн, 248,00грн 3% річних, а також витрат зі сплати судового збору у розмірі 1600,00грн.

          Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 24.07.2017 порушено провадження у справі та призначено розгляд справи на 09.08.2017.

          Позивач та відповідач були належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, але у судове засідання не з'явились, витребуваних судом документів позивач не надав.

До початку судового засідання від позивача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку з неможливістю прибуття уповноваженого представника позивача у дане судове засідання, оскільки останній в цей день буде перебувати у відрядженні.

Суд залучив клопотання позивача до матеріалів справи.

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 27 ГПК України, якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу.

Відповідно до ст. 23 Бюджетного кодексу України будь-які бюджетні зобов'язання та платежі з бюджету здійснюються лише за наявності відповідного бюджетного призначення, якщо інше не передбачено законом про Державний бюджет України. Бюджетні призначення встановлюються законом про Державний бюджет України чи рішенням про місцевий бюджет у порядку, визначеному цим Кодексом.

Згідно зі ст. 48 Бюджетного кодексу України в Україні застосовується казначейська форма обслуговування Державного бюджету України, яка передбачає здійснення Державним казначейством України: операцій з коштами державного бюджету; розрахунково-касового обслуговування розпорядників бюджетних коштів; контролю бюджетних повноважень при зарахуванні надходжень, прийнятті зобов'язань та проведенні платежів; бухгалтерського обліку та складання звітності про виконання державного бюджету. Саме на органи Державного казначейства України покладено і функції по виконанню судових рішень про стягнення коштів з рахунків, на яких обліковуються кошти Державного бюджету України та місцевих бюджетів, або з бюджетних установ (ч. 2 ст. 6 Закону України "Про виконавче провадження").

За наведених обставин суд вважає необхідним залучити Управління Державної казначейської служби України у Коропському районі Чернігівської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки рішення з даного спору може вплинути на його права та обов'язки.

Згідно зі ст. 77 Господарського процесуального кодексу України Господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи у разі нез'явлення в судове засідання представників сторін, неподання витребуваних доказів, необхідності витребування нових доказів.

          Зважаючи на неявку представників сторін у судове засідання, необхідність залучити до участі у справі третю особу, а також клопотання позивача про відкладення розгляду справи, необхідність витребування додаткових документів та пояснень, з метою надання сторонам права реалізувати принцип змагальності, рівності всіх учасників процесу перед законом та судом, забезпечення участі представників у судовому засіданні та з метою всебічного, повного і об'єктивного розгляду в судовому процесі всіх обставин справи, оцінки та дослідження доказів, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 27, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти, призначивши судове засідання на 14.09.2017 о 10:00 в приміщенні Господарського суду Чернігівської області у м. Чернігові, проспект Миру, 20, зал судових засідань № 4.

2. Залучити у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Управління Державної казначейської служби України у Коропському районі Чернігівської області (вул. Поштова, 6а, смт. Короп, Чернігівська обл., 16200).

3. Позивачу надати:

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, не має справи між тими ж сторонами, про той же предмет та з тих же підстав, а також не має рішення цих органів з такого спору;

- оригінали усіх документів відповідно до додатку позовної заяви (для огляду).

4. Зобов'язати відповідача надати статут (положення), наказ про призначення керівника.

5. Запропонувати відповідачу надати:

- відзив на позов у порядку ст. 59 Господарського процесуального кодексу України з поданням доказів (копій та оригіналів для огляду) на підтвердження викладених у ньому обставин та докази направлення цих документів позивачу. У випадку наявності розбіжностей щодо наведеного розрахунку заявлених до стягнення сум, надати свій обґрунтований розрахунок;

- надати докази сплати заборгованості.

7. Зобов'язати відповідача та третю особу надати письмові пояснення по суті спору, у тому числі, щодо встановленення бюджетних асигнувань та взяття відповідачем бюджетних і бюджетних фінансових зобов'язань за спірним договором.

8. Учасникам судового процесу забезпечити явку представників з належними повноваженнями та оригіналами документів, які посвідчують особу та їх повноваження.

9. Явку усіх учасників визнати обов'язковою.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до п. 5 ст. 83 ГПК України господарський суд має право стягувати в доход державного бюджету з винної сторони штраф до 1700 грн. за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

          Суддя                                         В.В. Шморгун          

Дата ухвалення рішення09.08.2017
Оприлюднено15.08.2017
Номер документу68212042
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 13889,74 грн.

Судовий реєстр по справі —927/689/17

Рішення від 21.09.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 14.09.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 09.08.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

Ухвала від 24.07.2017

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Шморгун В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні