Ухвала
від 31.07.2017 по справі 569/11690/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/11690/17

УХВАЛА

31 липня 2017 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майора податкової міліції ОСОБА_2 яке погоджено із прокурором відділу нагляду задодержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом першого класу ОСОБА_3 про проведення обшуку.

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень СУФР ГУ ДФС у Рівненській області майор податкової міліції ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду задодержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області юристом першого класу ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання вказано, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017180000000023 від 07.04.2017, за фактом підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації фізичних осіб підприємців, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205-1 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав обґрунтовуючи, що оперативними працівниками ОУ ГУ ДФС у Рівненській області встановлено, що за адресою м.Рівне, вул. Соборна, 112, другий поверх, на паперових та електромагнітних носіях зберігаються документи щодо поведеної діяльності від імені підставних приватних підприємців зі зазначеними житлово-будівельними кооперативами та іншими пов`язаними суб`єктами господарської діяльності.

Таким чином у слідства є достатні підстави вважати, що документи щодо проведених фінансово-господарських операцій ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 з ТОВ «Фінанс Девелопмент груп» (код 406444086, 33028 м.Рівне, вул.16-го липня, 42), Житлово-будівельний кооператив МАЛА ШВЕЙЦАРІЯ-2" (код 40587793 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «ВІДЕНСЬКИЙ» (код 40615469 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «Рівненська Брама» (код 39839768), Житлово-будівельний кооператив «Міленіум» (код 40612190 м.Рівне, вул.16-липня, 42), ТОВ «С-К-Транс» (код 38897682 м.Рівне вул.Соборна, 112), а також документи інших підприємців реєстрованих за винагороду, яких по дорученню представляє ОСОБА_6 , знаходяться за адресою реєстрації ряду пов`язаних підприємства - м.Рівне, вул. Соборна, 112, другий поверх, та існує ризик, що вказані документи, предмети, речі можуть бути знищені.

З метою забезпечення цілісності документів та речей, які знаходяться в офісному приміщені за адресою м.Рівне, вул. Соборна, 112, 2 поверх, забезпечення їх повного вилучення та огляду та подальшого використання таких доказами по кримінальному проваджені, є необхідність вилучити документи, що підтверджують проведені ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 та інших зареєстрованих фізичних осіб приватних підприємців за винагороду, фінансово-господарські операції зі зазначеними житлово-будівельними кооперативами та іншими пов`язаними суб`єктами господарської діяльності інші документи, предмети, речі, оскільки інформація, яка у них знаходиться, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а відомості, що містяться в даних документах, предметах, речах можуть бути використані при допитах, будуть використані при проведення позапланової документальних перевірок ТОВ «Фінанс Девелопмент груп» (код 406444086, 33028 м.Рівне, вул.16-го липня, 42), Житлово-будівельний кооператив МАЛА ШВЕЙЦАРІЯ-2" (код 40587793 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «ВІДЕНСЬКИЙ» (код 40615469 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «Рівненська Брама» (код 39839768), Житлово-будівельний кооператив «Міленіум» (код 40612190 м.Рівне, вул.16-липня, 42), ТОВ «С-К-Транс» (код 38897682 м.Рівне вул.Соборна, 112) та інших, при проведенні почеркознавчої, судово-економічної та інших криміналістичних експертиз, пред`явлення документів під час проведення слідчих дій, інших слідчих, процесуальних діях.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно нерухоме майно за адресою, м.Рівне, вул. Соборна, 112, на праві приватної власності належить ряду громадян та суб`єктів господарської діяльності. Досудовим розслідуванням не встановлено безпосереднього власника офісних приміщень що використовують житлово-будівельні кооперативи зареєстровані за адресою.

В якості свідка допитано оперативного працівника, що супроводжує дане кримінальне провадження. Співробітник податкової міліції вказує, що за адресою Рівненська обл., м.Рівне, вул. Соборна, 112, знаходиться офісний центр «Манхеттен», на 2-му поверсі якого знаходиться центр продажу квартир, а також у ньому зберігаються речі та документи, що свідчать про вчинення злочину .

Враховуючи вищевикладене, а також, те що у слідства є достатні підстави вважати, що чорнові записи, документи та інші речі, у тому числі комп`ютерна техніка, які свідчать про злочину діяльність встановлених та невстановлених досудовим розслідуванням осіб, інших документів, предметів, речей, знаходяться за адресою Рівненська обл., м.Рівне, вул. Соборна, 112, другий поверх.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши надані матеріали кримінального провадження судом встановлено, що клопотання слід задовольнити із наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ряду громадян та суб`єктів господарської діяльності. Досудовим розслідуванням не встановлено безпосереднього власника офісних приміщень що використовують житлово-будівельні кооперативи зареєстровані за адресою.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Таким чином, оцінюючи надані слідчим матеріали, суд вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення обшуку та приходить до переконання, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування можуть знаходиться за адресою офісного центру - Рівненська обл., м.Рівне, вул.16-го липня, 42, (згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно нерухоме майно за адресою, м.Рівне, вул.16-го липня, 42, на праві приватної власності належить ТОВ «Рівнеагроспецмонтаж» (код 00910699) та мають значення для досудового розслідування.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою місцезнаходження офісного центру «Манхеттен» - Рівненська обл., м.Рівне, вул. Соборна, 112, другий поверх, (згідно інформаційної довідки з Реєстру прав на нерухоме майно нерухоме майно за адресою, АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить ряду громадян та суб`єктів господарської діяльності. Досудовим розслідуванням не встановлено безпосереднього власника офісних приміщень що використовують житлово-будівельні кооперативи зареєстровані за адресою) з метою встановлення та вилучення документів, предметів, речей, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні, а саме:

речі та документи, на яких міститься інформація щодо реєстрації фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_4 , ( ІНФОРМАЦІЯ_1 код НОМЕР_1 , прописка АДРЕСА_2 ), фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 код НОМЕР_2 прописка АДРЕСА_3 ), та інших фізичних осіб - приватних підприємців довіреною особою у яких значиться ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 )

речі та документи, що підтверджують та/або вказують на проведення господарських операцій фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_4 , ( ІНФОРМАЦІЯ_1 код НОМЕР_1 , прописка АДРЕСА_2 ), фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 код НОМЕР_2 прописка АДРЕСА_3 ), та інших фізичних осіб - приватних підприємців довіреною особою у яких значиться ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ) з ТОВ «Фінанс Девелопмент груп» (код 406444086, 33028 м.Рівне, вул.16-го липня, 42), Житлово-будівельний кооператив МАЛА ШВЕЙЦАРІЯ-2" (код 40587793 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «ВІДЕНСЬКИЙ» (код 40615469 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «Рівненська Брама» (код 39839768, Хмельницька область, мХмельницький, Старокостянтинівське Шосе, 26), Житлово-будівельний кооператив «Міленіум» (код 40612190 м.Рівне, вул.16-липня, 42), ТОВ «С-К-Транс» (код 38897682 м.Рівне вул.Соборна, 112) та інших, у тому числі договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, вантажно-митних декларацій, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, при наявності експертних оцінок товарів/послуг (в т.ч. ринкової вартості), журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних (документів підтверджуючих рух товару), шляхових листів, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій з вказаним СГД, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, інших документів, документів що мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженні;

документів, що підтверджують оприбуткування, використання в господарській діяльності та/чи відчуження послуг/товарів/робіт ТОВ «Фінанс Девелопмент груп» (код 406444086, 33028 м.Рівне, вул.16-го липня, 42), Житлово-будівельний кооператив МАЛА ШВЕЙЦАРІЯ-2" (код 40587793 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «ВІДЕНСЬКИЙ» (код 40615469 м.Рівне, вул.Соборна, 112), Житлово-будівельний кооператив «Рівненська Брама» (код 39839768, Хмельницька область, мХмельницький, Старокостянтинівське Шосе, 26), Житлово-будівельний кооператив «Міленіум» (код 40612190 м.Рівне, вул.16-липня, 42), ТОВ «С-К-Транс» (код 38897682 м.Рівне вул.Соборна, 112) та інших отриманих від фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_4 , ( ІНФОРМАЦІЯ_1 код НОМЕР_1 , прописка Рівненський р-н с.Колоденка, вул.Яблунева, 25), фізичної особи-приватного підприємця ОСОБА_5 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 код НОМЕР_2 прописка АДРЕСА_3 ), та інших фізичних осіб - приватних підприємців (що мають ознаки) довіреною особою у яких значиться ОСОБА_6 ( ІНФОРМАЦІЯ_3 ), згідно переліку необхідних документів відображеному вище, із зазначеним адрес, об`єктів будівництва, виконання робіт та/чи постачання товарів;

документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, які можуть свідчить про вчинення злочину;

незаповнені документи із відтисками печаток та штампів,

готівкові кошти, без належного документального підтвердження походження таких,

розрахункові банківські пластикові картки, без належного документального підтвердження походження таких;

чорнових записів, чорнової бухгалтерії, засобів електронного зв`язку, технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки, USB накопичувачі, флеш карти, інше), та інших предметів і речей, що свідчать про вчинення, готування до вчинення злочину, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню,

інших документів, речей, предметів, які свідчать про вчинення злочину, про осіб якими вчинено злочин та які причетні до вчинення злочину, які мають істотне значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.07.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу68233363
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —569/11690/17

Ухвала від 31.07.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні