Ухвала
від 07.08.2017 по справі 757/45563/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/45563/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 серпня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013110000001296 від 12.12.2013 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 367 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання обґрунтовано наступними обставинами.

Так, службовими особами УДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » під час проведення тендерних закупівель привласнили та розтратили державні кошти в період часу з 2012 по 2014 в особливо великих розмірах.

Встановлено, що у 2013 році керівник УДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 діючи за попередньою змовою з ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та невстановленими особами, групою осіб проведено процедуру конкурсних торгів із закупівлі за державні кошти послуг із створення автоматичної системи газового (об`ємного) пожежогасіння насосних станцій аміакопроводу « ІНФОРМАЦІЯ_2 », переможцем яких обрано ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », з яким укладено договір на виконання відповідних робіт. Однак, службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », діючи умисно, в інтересах третіх осіб, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, роботи із створення автоматичної системи газового (об`ємного) пожежогасіння насосних станцій аміакопроводу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не виконали, а отримані грошові кошти перерахували на розрахункові рахунки інших суб`єктів господарської діяльності.

В ході досудового розслідування, відповідно до рапорту старшого о/у в ОВС ДДСБЕЗ МВС України ОСОБА_10 на виконання доручення слідчого від 01.04.2014 № 13/4-5701 встановлено, що службові особи УДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » використовуючи ряд фіктивних підприємств здійснюють розкрадання державних коштів.

Встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » укладали договори на проведення робіт з діагностування, експертно-технічного обстеження, розроблення та обґрунтування технічних рішень, інструментальних та лабораторних досліджень об`єктів підвищеної безпеки для визначення умов щодо продовження строку експлуатації магістрального аміакопроводу, а також виконання ізоляційних робіт аміакопроводу з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Так, роботи передбачені укладеними договорами фактично виконувались штатними працівниками замовника, а кошти з метою їх конвертації у готівку та привласнення службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ПП « ОСОБА_11 » перераховувались з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, зокрема ТОВ ФПГ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ». Відповідно до ухвали Ворошиловського районного суду м. Донецька від 08.08.2013 ТОВ ФПГ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » фактично визнано фіктивним суб`єктом господарської діяльності та встановлено незаконну діяльність останнього.

Встановлено, що службові особи УДП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) в період 2012-2016 року розтратив грошові кошти підприємства на загальну суму понад 130 млн. грн. шляхом укладання удаваних угод про надання послуг з ДП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_6 ), ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_10 ) та інші.

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ) у своїй фінансово-господарській діяльності використовує рахунки, відкриті у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (МФО НОМЕР_11 ).

Таким чином, у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (МФО НОМЕР_11 ) знаходяться документи, які становлять банківську таємницю, містять в собі відомості, що мають значення для встановлення обставин і джерел надходження на банківські рахунки ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ) грошових коштів, а також самостійно і в сукупності з іншими відомостями можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Особа, у володінні якої знаходяться документи, про розгляд клопотання не повідомлялась відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи, в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, інформація, доступ до якої просить надати слідчий, може бути використана як доказ, при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати слідчому ОСОБА_4 та іншим слідчим Генеральної прокуратури України, які входять до складу слідчої групи, та прокурорам, які входять до складу групи прокурорів Генеральної прокуратури України у кримінальному провадженні № 12013110000001296, або за їх дорученням оперативним підрозділам, дозвіл на проведення тимчасового доступу до документів, які становлять банківську таємницю і перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (МФО НОМЕР_11 ) за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю ознайомитись та отримати їх копії, а саме:

юридичної справи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_7 ), у тому числі договорів (угод) про відкриття та обслуговування банківських рахунків, відкриття та обслуговування карткових рахунків, додатків до цих договорів; договорів на встановлення системи «Клієнт-Банк» з додатками до них, виписок з номерами телефонів, ІР-адресів, з яких проходило з`єднання системи «Клієнт-Банк» між підприємством, його працівниками і банком, датами та часом проведення вказаних з`єднань; карток із зразками підпису посадових осіб та печатки, та руху грошових коштів по рахунку та руху грошових коштів по рахунку № НОМЕР_12 , НОМЕР_13 , НОМЕР_14 , НОМЕР_15 , НОМЕР_16 , НОМЕР_17 , НОМЕР_18 , НОМЕР_19 , НОМЕР_20 ; у друкованому та електронному вигляді з обов`язковим зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суму коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунків та МФО банківської установи, призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти); грошових чеків, платіжних доручень, меморіальних ордерів, доручень, заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів й інших документів щодо отримання грошових коштів, їх надходження та використання за період з 01.01.2014 по дату винесення ухвали.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/45563/17-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_16 »

Виконавець: ОСОБА_1 07.08.2017 р.

Дата ухвалення рішення07.08.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/45563/17-к

Ухвала від 07.08.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні