Ухвала
від 08.08.2017 по справі 804/4629/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

08 серпня 2017 р. Справа №804/4629/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Захарчук-Борисенко Н.В.,

при секретарі - Грушко Н.В.

за участю:

представника позивача - Польянова Я.О.

представника відповідача - Кучеренко І.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпрі клопотання про залучення третьої особи на стороні відповідача у адміністративній справі за позовом Дочірнього підприємства "Східтеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

18.07.2017 Дочірнє підприємство "Східтеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради до Виконавчої дирекції Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, в якому просить: визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчої дирекції Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності "Про повернення коштів Фонду та застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності" №115 від 09.06.2017 на суму 124353, 12 грн.; визнати протиправним та скасувати рішення №07 від 06.07.2017 про результати розгляду скарги на Рішення №115 "Про повернення коштів Фонду та застосування фінансових санкцій за порушення законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності" від 09.06.2017 на суму 124353,12 грн.

Ухвалою суду від 20.07.2017 відкрито провадження у справі та призначено до розгляду у судовому засіданні.

Ухвалою суду від 08.08.2047 було допущено заміну неналежного відповідача з Виконавчої дирекції Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області.

У судовому засіданні від представника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Східний офіс Державної аудиторської служби.

Клопотання обґрунтоване тим, що враховуючи, що факт незаконного використання коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності в сумі 82 687, 38 грн. Дочірнім підприємством Східтеплоенерго комунального підприємства Дніпротеплоенерго Дніпропетровської обласної ради встановлений під час зустрічної звірки Східним офісом Державної аудиторської служби в період ревізії фінансово - господарської діяльності Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, про що зазначено у пункті 1 вимоги Держаудитслужби щодо усунення порушень від 12.06.217 №04-04-15/4937 представник відповідача вважає, що необхідно залучити до участі у справі Східний офіс Державної аудиторської служби.

Представник позивача проти задоволення клопотання та залучення до участі у справі третьої особи на стороні відповідача заперечувала.

Розглянувши подане клопотання суд приходить до висновку про відмову у задоволенні клопотання.

Згідно вимог ст.53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть бути залучені до участі у справі за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду виключно у разі, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки.

У задоволенні клопотання представника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про залучення третьої особи суд вважає за необхідне відмовити. На переконання суду, рішення по справі не може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки Східного офісу Державної аудиторської служби, оскільки, виходячи з системного тлумачення положень КАСУ в змісті ст.53 КАСУ під впливом на права та обов'язки особи слід розуміти наявність у спірних правовідносинах, які виникли між сторонами, безпосереднього юридичного інтересу такої особи у публічно-правовій сфері, тобто погіршення чи покращення відповідного статусу чи становища особи внаслідок ухвалення судом рішення по справі.

Крім того, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки головного інженера Дочірнього підприємства "Східтеплоенерго" комунального підприємства "Дніпротеплоенерго" Дніпропетровської обласної ради" ОСОБА_4, а тому вважає за необхідне з власної ініціативи залучити його до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтями 53, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Дніпропетровській області про залучення третьої особи на стороні відповідача - відмовити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_4 (АДРЕСА_1).

Призначити розгляд справи на 03 жовтня 2017 року о 10:00 год.

Копію ухвали разом з повісткою про виклик направити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Н.В. Захарчук-Борисенко

Дата ухвалення рішення08.08.2017
Оприлюднено12.08.2017
Номер документу68236898
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —804/4629/17

Ухвала від 05.12.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 06.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Постанова від 03.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Постанова від 03.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 08.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 08.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

Ухвала від 20.07.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Захарчук-Борисенко Наталія Віталіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні