Ухвала
від 11.08.2017 по справі 904/7843/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.08.2017 Справа № 904/7843/17

Про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача

У справі

За позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

до Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕЙОЛА"

про стягнення основної заборгованості за договором про переведення боргу №ПБ-М/004 від 15.12.2015

Суддя Петренко І.В.

Без представників.

СУТЬ СПОРУ:

Ухвалою суду від 11.08.2017 господарським судом порушено провадження у справі за позовом Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "МЕЙОЛА" про стягнення основної заборгованості за договором про переведення боргу №ПБ-М/004 від 15.12.2015.

Згідно зі статтею 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. Питання про допущення або залучення третіх осіб до участі у справі вирішується господарським судом, який виносить з цього приводу ухвалу. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Господарський суд вважає, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки Товариства з обмеженою відповідальністю "Тетта-1", отже вважає за доцільне залучити останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача.

Керуючись ст. ст. 27, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на боці відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Тетта-1" (02081, м.Київ, ВУЛИЦЯ ЗДОЛБУНІВСЬКА, будинок 7 Г; ідентифікаційний код 38685495).

2. Справу призначено до розгляду на 07.09.2017 о 11:55год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 3-308 за адресою: м.Дніпро, вул.Володимира Винниченка, 1. (телефон для довідок (056) 377 38 92).

3. Зобов'язати позивача направити на адресу третьої особи копію позовної заяви та додані до неї документи листом з описом вкладення.

4. Зобов'язати відповідача направити на адресу третьої особи копію відзиву на позовну заяву.

5. До засідання подати:

Позивача: доказ направлення на адресу третьої особи копії позовної заяви та додані до неї документи (лист з описом вкладення та фіскальний чек).

Відповідачу: доказ направлення на адресу третьої особи відзиву на позовну заяву.

Третій особі: письмові пояснення по суті позовних вимог і докази в обґрунтування.

Господарський суд наголошує, що вимоги суду є обов'язковими для виконання.

Господарський суд звертає увагу на положення ст.36 Господарського процесуального кодексу України, а саме письмовими доказами є документи i матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору (ч.1). Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього (ч.2). Оригінали документів подаються, коли обставини справи відповідно до законодавства мають бути засвідчені тільки такими документами, а також в інших випадках на вимогу господарського суду (ч.3).

Явка в судове засідання повноважних представників учасників судового процесу обов'язкова.

Інформацію про дату та час розгляду справи можна отримати за електронною адресою суду: http://dp.arbitr.gov.ua/sud5005/spisok/csz\

Суддя І.В. Петренко

Дата ухвалення рішення11.08.2017
Оприлюднено13.08.2017
Номер документу68240022
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/7843/17

Рішення від 07.09.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 11.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

Ухвала від 11.08.2017

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Ігор Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні