Постанова
від 05.10.2009 по справі 2а-18699/09/0370
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2009 р. Справа № 2а-18699/09/0370

Волинський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого - судді Андрусе нко О. О.,

при секретарі судового зас ідання Брудовській Н. В.,

за участю представника поз ивача ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в місті Лу цьку адміністративну справу за позовом Управління Пенсі йного фонду України в Ківерц івському районі Волинської о бласті до Відкритого акціоне рного товариства «Кульчинсь кий силікатний завод» про ст ягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

Управління Пенсійного фонду України в Ківерцівськ ому районі Волинської област і звернулося з позовом про ст ягнення з Відкритого акціоне рного товариства «Кульчинсь кий силікатний завод» заборг ованості по відшкодуванню ви трат на виплату та доставку п енсій призначених на пільгов их умовах в сумі 7163,72 грн., посила ючись на те, що відповідачем н е сплачено до бюджету витрат на виплату і доставку пенсій за період 01.10.2008 року по 31.08.2009 року.

У судовому засіданні предс тавник позивача заявлені вим оги підтримав.

Відповідач у судове засіда ння повторно представника не направив, хоча був належним ч ином повідомлений про час, да ту та місце розгляду справи, п ричин неявки суду не повідом ив. Суд вважає можливим справ у розглянути без участі пред ставника відповідача за наяв ними у ній матеріалами.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и подані суду письмові доказ и, суд вважає, що позов слід за довольнити повністю.

Відповідно ч.5 ст.13 Закону Укр аїни «Про пенсійне забезпече ння» підприємства та організ ації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенс ійного фонду України плату, щ о покриває витрати на виплат у пенсій відповідно до п.п. «б- з» цієї статті до досягнення працівником пенсійного віку , передбаченого ст.12 цього Зак ону в розмірі 100 % по пенсія х призначених з 1996 року.

Згідно п. 6 Інструкції про по рядок обчислення і сплати ст рахувальниками та застрахов аними особами внесків на заг альнообов' язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного Фонду України, зареє строваної в Міністерстві юст иції України 16.01.2004 за

№ 64/8663 під приємства щомісяця до 25 числа вносять до Пенсійного Фонду зазначену в повідомленні мі сячну суму фактичних витрат на виплату і доставку пенсій , призначених на пільгових ум овах.

Відповідно до розрахунку п ро фактичні витрати на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах, як і підлягають відшкодуванню Ф онду Відкритого акціонерног о товариства «Кульчинський с илікатний завод», довідки та протоколу про призначення п ільгових пенсій за відповіда чем рахується один пенсіонер -пільговик, якому пенсія приз начена і виплачується відпов ідно до п.п. «б-з» ст. 13 Закону Ук раїни «Про пенсійне забезпеч ення».

Згідно розрахунку боргу за боргованість відповідача по відшкодуванню витрат на вип лату та доставку пільгових п енсій за період з 01.10.2008 року по 31. 08.2009 року становить 7163,72 грн., що ст верджується розрахунками фа ктичних витрат на виплату та доставку пенсій, а також дові дкою № 23.08/02-47 від 10.08.2009 року, надано ю позивачем.

Враховуючи наведене, суд вв ажає, що позовні вимоги в сумі 7163,72 грн. доведені матеріалами справи та підлягають до задо волення.

Керуючись ст.ст. 160 ч.3, 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України та на підставі с т. 14, 15, ч. 2 Прикінцевих положень Закону України «Про збір на з агальнообов' язкове держав не пенсійне страхування», ч.5 с т.13 Закону України «Про пенсій не забезпечення», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позо в задовольнити повністю.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства «Кульчи нський силікатний завод» (ву л. Заводська, 1, с. Кульчин, Ківер цівського району, код ЄДРПОУ 05466878) на користь Управління Пен сійного фонду України в Ківе рцівському районі (вул. Галан а, 9, м. Ківерці, код ЄДРПОУ 01530042) 7163 (с ім тисяч сто шістдесят три) гр н. 72 (сімдесят дві) коп. заборгов аності по відшкодуванню витр ат на виплату та доставку пен сій.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання заяви про апеляці йне оскарження, якщо таку зая ву не було подано. Якщо заяву п ро апеляційне оскарження бул о подано, але апеляційна скар га не буде подана у встановле ний строк, постанова набирає законної сили після закінче ння цього строку. У разі подан ня апеляційної скарги постан ова, якщо її не скасовано, наби рає законної сили після закі нчення апеляційного розгляд у справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Волинський окружний адм іністративний суд. Заява про апеляційне оскарження подає ться протягом десяти днів з д ня складення постанови в пов ному обсязі - 12 жовтня 2009 року . Апеляційна скарга на постан ову суду першої інстанції по дається протягом двадцяти дн ів після подання заяви про ап еляційне оскарження. Апеляці йна скарга може бути подана б ез попереднього подання заяв и про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у стро к, встановлений для подання з аяви про апеляційне оскаржен ня. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особ ою, яка її подає, до суду апеля ційної інстанції.

Головуючий - суддя О. О. Андрусенко

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.10.2009
Оприлюднено17.12.2009
Номер документу6824053
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-18699/09/0370

Постанова від 05.10.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні