Ухвала
від 15.08.2017 по справі 292/693/17
ЧЕРВОНОАРМІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Справа № 292/693/17

Номер провадження 2/292/399/17

У х в а л а

15 серпня 2017 року смт.Пулини

Суддя Червоноармійського районного суду Житомирської області Гуц О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до нотаріальної контори про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И Л А :

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з даним позовом до нотаріальної контори, в якому просить визначити йому додатковий строк тривалістю 90 днів для подання до приватної нотаріальної контори заяви про прийняття спадщини.

Вивчивши матеріали поданої заяви, вважаю, що вона не відповідає вимогам, встановленим ст.119 ЦПК України до позовної заяви.

Так, позовна заява зокрема повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

Проте, з позовної заяви не вбачається, яка нотаріальна контора є відповідачем, що унеможливить виклик останнього до суду.

У позовних вимогах не зазначено після смерті кого відкрилась спадщина для прийняття якої позивач просить визначити додатковий строк.

В порушення вимог ст.119 ЦПК України, у позовній заяві відсутні посилання на докази, що підтверджують викладені обставини.

Так, зі змісту позовної заяви вбачається, що позивач мотивує свій позов тим, що відповідно до заповіту померлий ОСОБА_2 майно заповів йому - ОСОБА_1, але до позовної заяви копії заповіту не додано.

Відповідно до ч.1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статті 119 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п"яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст.119, 121 ЦПК України,суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Позовну заяву ОСОБА_1 до нотаріальної контори про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини залишити без руху, про що повідомити позивача.

Надати ОСОБА_1 строк в межах п'яти днів з дня отримання копії ухвали суду для усунення зазначених в ній недоліків.

Роз'яснити ОСОБА_1, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Гуц

СудЧервоноармійський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення15.08.2017
Оприлюднено15.08.2017
Номер документу68267568
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —292/693/17

Рішення від 19.10.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 03.10.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 29.08.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

Ухвала від 15.08.2017

Цивільне

Червоноармійський районний суд Житомирської області

Гуц О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні