Ухвала
від 31.07.2017 по справі 757/27745/17-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27745/17-ц

У Х В А Л А

31 липня 2017 року Печерський районний суд м. Києва

в складі: головуючого судді - Гладун Х.А.,

при секретарі - Кулакова І. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в залі суду питання про витребування доказів в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Туристична компанія АСТА , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Леончук Ірини Аркадіївни про визнання права застави нерухомого майна припиненим, скасування заборони відчуження нерухомого майна та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати припиненим право застави на належну йому квартиру АДРЕСА_1, що виникло з договору застави від 18.05.2001 р. № 1594, укладеному з АБК Росток в забезпечення виконання зобов'язань Відповідача 1 за кредитним договором № І-21/2001 від 23.03.2001 р.; скасувати заборону відчуження вказаного об'єкта нерухомості та зобов'язати реєстратора вилучити з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна відповідний запис.

В судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про витребування від приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Леончук І.А. належним чином завірену копію договору застави нерухомого майна № 1594 від 18.05.2001 р., посилаючись не те, що запитувані документи мають доказове значення для розгляду даної справи, однак, примірник вказаного договору Позивачем втрачений; самостійне отримання вказаних документів Позивачем у заставодержателя АКБ Росток не вбачається за можливе у зв'язку з ліквідацією останнього; запитувана інформація має статус інформації з обмеженим доступом, надання якої можливо виключно у передбачених законом випадках, в тому числі на підставі ухвали суду.

Представник відповідача ТОВ Туристична компанія АСТА - Бузань Ю.І., в судовому засіданні проти задоволення клопотання не заперечував.

Суд, заслухавши думку учасників судового процесу, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 8 Закону України Про нотаріат нотаріальна таємниця - сукупність відомостей, отриманих під час вчинення нотаріальної дії або звернення до нотаріуса заінтересованої особи, в тому числі про особу, її майно, особисті майнові та немайнові права і обов'язки тощо.

Положеннями вищевказаного закону на нотаріуса покладено обов'язок збереження нотаріальної таємниці.

Отже, запитувана інформація належить до інформації з обмеженим доступом, її надання можливе виключно у передбачених законом випадках.

Враховуючи, що у сторони позивача є складнощі в отриманні вищезазначеної інформації, яка є інформацією з обмеженим доступом, з метою повноти та об'єктивності розгляду справи, керуючись ст. 137 ЦПК України, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити.

Керуючись ст. ст. 137, 293 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

заяву представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Леончук Ірини Аркадіївни належним чином завірену копію договору застави від 18.05.2001 р. № 1594, укладеного між ОСОБА_1 та Акціонерним комерційним банком Росток .

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Гладун Х.А.

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.07.2017
Оприлюднено15.08.2017
Номер документу68270969
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/27745/17-ц

Рішення від 29.01.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 28.09.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 31.07.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

Ухвала від 18.05.2017

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні