Ухвала
від 10.08.2017 по справі 209/2129/17
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/2129/17

Провадження № 6/209/78/17

У Х В А Л А

"10" серпня 2017 р. Дніпровський районний суд м. Дніпродзержинська, Дніпропетровської області у складі:

головуючого Багбая Є.Д.

при секретарі Кукса О.П.

розглянувши подання головного державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби міста Кам'янське Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Загальне будівництво" ОСОБА_2 без вилучення паспортного документа,-

ВСТАНОВИВ:

Головний державний виконавець Дніпровського ВДВС м. Кам'янське ГТУЮ у Дніпропетровській обл. ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника керівника ТОВ "Загальне будівництво" ОСОБА_2 без вилучення паспортного документа.

В обґрунтування свого подання головний державний виконавець Дніпровського ВДВС м. Кам'янське ГТУЮ у Дніпропетровській обл. вказує, що на виконанні у Дніпровському відділі державної виконавчої служби Дніпродзержинського міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження № 52127724 з примусового виконання вимоги про сплату боргу № Ю-22, виданої 05 травня 2016 року про стягнення з ТОВ "Загальне будівництво", код ЄДРПОУ 33523516, на користь Дніпродзержинського ОУ ПФУ Дніпропетровської обл. боргу в сумі 539 гривень 49 копійок.

05 вересня 2016 року по вищевказаному виконавчому документу було відкрито виконавче провадження та відповідно до ст.17,19,20,25 Закону України "Про виконавче провадження" постанова про відкриття виконавчого провадження була надіслана сторонам. За даною постановою боржника було зобов'язано добровільно виконати рішення Дніпродзержинського ОУ ПФУ Дніпропетровської обл. у строк до 11 вересня 2016 року. По спливу строку для самостійного виконання, боржник рішення не виконав, борг не сплатив. Про рішення боржнику відомо, боржник ухиляється від самостійного виконання рішення, приховує від державного виконавця дані стосовно отримання доходів. Виконавцем 12 вересня 2016 року, 15 лютого 2017 року, 28 липня 2017 року на адресу боржника надсилались виклики щодо явки до виконавця для надання пояснень щодо причини невиконання рішень, однак керівник ТОВ "Загальне будівництво" ОСОБА_2 на виклики не з'явився, про причини неявки не повідомив виконавця. Оскільки боржником добровільно виконавчий документ не виконано, державний виконавець просить винести ухвалу про тимчасове обмеження права виїзду за межі України ОСОБА_2

Вивчивши матеріали подання суд вважає його таким, що не підлягає задоволенню виходячи з наступного:

Згідно ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Суд негайно розглядає подання державного виконавця без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Відповідно до п.5 ст. 6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України" підставою для тимчасового обмеження права виїзду за кордон та тимчасово відмовлено у видачі паспорта у випадках, якщо громадянин ухиляється від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням,рішенням іншого органу (посадової особи), - до виконання зобов'язань

Згідно матеріалів подання, боржник добровільно не виконав рішення ПФУ, проте заявником не надано достатніх доказів в підтвердження навмисного чи іншого свідомого невиконання ОСОБА_2 своїх обов'язків по сплаті заборгованості, його наміру ухилитися від виконання покладених на нього зобов'язань шляхом виїзду на постійне місце проживання до іншої країни та його приховування від виконавчих органів, а відділом державної виконавчої служби вжито ряд необхідних заходів для своєчасного і повного примусового виконання зазначеної вимоги про сплату боргу, при тому, що боржник не чинить державній виконавчій службі перешкод у здійснені таких виконавчих дій, тому суд вважає, що немає необхідності у тимчасовому обмеженні ОСОБА_2 права виїзду за кордон.

Керуючись ст. 377 -1 ЦПК України, п.5 ст.6 Закону України "Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України" , -

УХВАЛИВ :

Відмовити в задоволенні подання головного державного виконавця Дніпровського відділу державної виконавчої служби міста Кам'янське Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області ОСОБА_1 про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "Загальне будівництво" ОСОБА_2 без вилучення паспортного документа.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження до апеляційного суду Дніпропетровської області через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Є.Д. Багбая

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення10.08.2017
Оприлюднено16.08.2017
Номер документу68303756
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —209/2129/17

Ухвала від 10.08.2017

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Багбая Є. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні