Вирок
від 17.08.2017 по справі 752/11213/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/11213/17

Провадження №: 1-кп/752/818/17

В И Р О К

Іменем України

17.08.2017 року м. Київ

Колегія суддів Голосіївського районного суду м. Києва в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1 ,

Суддів ОСОБА_2 ,

ОСОБА_3 ,

секретаря ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження №42017100000000656 відносно обвинуваченого

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Комарівка, Макарівського району, Київської області, громадянина України, українця, який не одружений, не працює, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимий,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 КК України.

з участю сторін:

прокурора ОСОБА_6 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_7 ,

ВСТАНОВИЛА:

В середині 2014 року, невстановлена досудовим розслідуванням ОСОБА №1, його брат - ОСОБА №3 та співмешканка ОСОБИ №1 - ОСОБА №2, зазіхаючи на встановлені законодавством України суспільні відносини, з метою протиправного збагачення, вступили між собою у злочинну змову на спільне здійснення стійким ієрархічним об`єднанням (злочинною організацією) у складі декількох осіб, члени якого за попередньою змовою зорганізувались для спільної діяльності з метою безпосереднього вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів, на що кожен надав свою згоду.

Вказані особи розробили план злочинної діяльності, який передбачав створення злочинної організації, до складу якої мали увійти у якості виконавців кілька осіб, для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, об`єднаних єдиним планом, з розподілом ролей кожного учасника, спрямованих на досягнення цього плану, відомого членам злочинної організації, з подальшим чітким їх виконанням, при суворому підпорядкуванні організаторам як лідерам злочинної організації і дотриманням встановленої ними дисципліни і конспірації.

На початковому етапі створення злочинної організації ОСОБА №1, ОСОБА №3, ОСОБА №2, не маючи можливості одноосібно здійснювати заплановані ними злочини, оскільки для реалізації злочинного умислу потрібна участь кількох осіб, які мають діяти за чітко розробленим планом, з розподілом функцій між членами об`єднання, координуючи свої дії з іншими учасниками шляхом підтримання постійного зв`язку, в тому числі використовуючи засоби мобільного і електронного зв`язку, впровадженням та застосуванням у своїй діяльності елементів конспірації, що дозволило б уникнути кримінального переслідування з боку правоохоронних органів, запланували створити, очолити і керувати внутрішньо і зовнішньо стійким ієрархічним об`єднанням декількох осіб, метою діяльності якого було б вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, пов`язаних з незаконним обігом наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів. При цьому, керівну роль у діяльності злочинної організації та вчинюваних його учасниками злочинів взяв на себе співорганізатор ОСОБА №1, який наданням відповідних вказівок, організовував діяльність зазначеного формування, спільно з іншими організаторами ОСОБОЮ №3 та ОСОБОЮ №2 координував дії кожного з учасників, здійснював контроль за процесом придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, збуту наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, процесом централізованого акумулювання грошових коштів, отриманих від збуту, їх розподілу і спрямування для продовження незаконного обігу наркотичних засобів. При здійсненні діяльності злочинної організації від її учасників організаторами вимагалось би дотримання правил конспірації дій кожного, проводився інструктаж осіб, які безпосередньо займались виготовленням, зберіганням, перевезенням наркотичних і лікарських засобів щодо максимального маскування та приховування місць виготовлення, зберігання і збуту. А саме, автомобільний транспорт, який використовувався у злочинній діяльності, мав обладнуватися прихованими сейфами, для скритого зберігання і перевезення наркотичних і лікарських засобів і засобами GPS стеження для контролю виконавців злочинів, визначались місця схову партій наркотичних засобів, для таємної передачі, як членам злочинної організації так і наркозалежним покупцям. Вимагалось забезпечення завуальованого спілкування в телефонних розмовах між учасниками, використання Інтернет мессенджерів, з метою невикриття та запобігання прослуховуванню їх розмов і злочинної діяльності правоохоронними органами. А саме, під час спілкування по мобільних телефонах в розмовах, як між учасниками організації, так і з наркозалежними покупцями мала б використовувалась спеціальна, заздалегідь обумовлена між ними термінологія. Між організаторами ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3 і ОСОБОЮ №2 ролі у злочинній організації розподілені наступним чином.

Так, ОСОБА №1 відвів собі роль безпосереднього керівника, який здійснював забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координації дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, координації, надання засобів для вчинення злочинів, вчинення дій щодо придбання у невстановлених осіб наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, вихідної речовини для приготування наркотичних засобів, зберігання, передачі учасникам злочинної організації для подальшого виготовлення особливо-небезпечного наркотичного засобу опію ацетильованого інших наркотичних засобів з метою збуту, безпосередня участь у незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для прикриття діяльності злочинної організації щодо незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, ОСОБОЮ №1, за попередньою змовою з ОСОБОЮ №3 і ОСОБОЮ №2 повинна була використовуватись громадська організація «Моя перемога» (ідентифікаційний код 39240238), зареєстрована 23.05.2014, відповідно до свідоцтва про реєстрацію № НОМЕР_1 за адресою АДРЕСА_2 , керівником якої обрано ОСОБУ №1. Відповідно до статуту, засновники зазначеної громадської організації ОСОБА №1 та ОСОБА №3, метою діяльності об`єднання визначили захист прав і надання допомоги особам, які постраждали від впливу наркоманії, алкоголізму, ігроманії, тощо, сприяння реабілітації та ресоціалізації зазначених осіб. За злочинним задумом організаторами злочинної організації мали вживатись заходи щодо уникнення блокування банківських рахунків і присвоєння фінансовим операціям ознак сумнівності. У зв`язку з чим, для надання вигляду законності фінансовим операціям з грошовими коштами, отриманим від незаконного збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, зарахування їх на банківські рахунки відкритих на учасників злочинної організації та інших осіб проходило під виглядом благодійних внесків, пожертвувань чи допомоги Громадській організації «Моя перемога».

ОСОБА №1, як співорганізатор злочинної організації використовував, відкритий на своє ім`я банківський рахунок в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_2 , з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів.

Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА №1, користувався автомобілями марки Audi A7 д.н.з. НОМЕР_3 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №1., Land Rover Range Rover д.н.з НОМЕР_4 , зареєстрований на ім`я матері - ОСОБИ №16. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА№1 обрав прізвисько « ОСОБА_8 ».

ОСОБА №3 як співорганізатор мав здійснювати функції забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, виконання заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, забезпечення членів злочинної організації житлом, транспортними засобами і засобами зв`язку, контроль, шляхом прийняття звітів від виконавців злочинної організації, розрахунок і передача оплати членам злочинної організації, безпосередня участь у незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

ОСОБА №3, як співорганізатор злочинної організації використовував, відкриті на своє ім`я банківські рахунки в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА №3, користувався автомобілями марки Chavrolet Evanda д.н.з НОМЕР_8 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №3, обладнаним прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження та Audi A4 д.н.з НОМЕР_9 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №3, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА №3 обрав прізвисько ОСОБА_9 , « ОСОБА_10 ».

ОСОБА №2, як співорганізатор мала здійснювати функції забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, координації, надання засобів для вчинення злочинів, формування і передача виконавцям контактних даних наркозалежних осіб, контроль, шляхом прийняття звітів від виконавців злочинної організації, розрахунок і передача оплати членам злочинної організації, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

ОСОБА №2, як співорганізатор злочинної організації використовувала, відкриті на своє ім`я банківські рахунки в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА №2, користувалась автомобілем марки Land Rover Range Rover д.н.з НОМЕР_12 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №1. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА №2 обрала прізвисько « ОСОБА_11 », « ОСОБА_12 ».

Для реалізації злочинного плану у різний період часу організаторами надавалися членам злочинної організації наступні транспортні засоби марки: Volkswagen Transporter державний номерний знак НОМЕР_13 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №16, що є матір`ю ОСОБИ №1 та ОСОБИ №3; Volkswagen Golf 7 д.н.з. НОМЕР_14 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ № 6; Skoda Octavia Tour д.н.з. НОМЕР_15 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №17; Mazdа MX-5 д.н.з. НОМЕР_16 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №1; Daewoo Lanos д.н.з. НОМЕР_17 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №18, який є знайомим ОСОБИ №4; мотоцикл Honda CB400 д.н.з. НОМЕР_18 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №3; Opel Vectra д.н.з. НОМЕР_19 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №2; Smart MC д.н.з. НОМЕР_20 , який на праві власності належить матері співорганізатора ОСОБІ № 23; Chavrolet Evanda д.н.з НОМЕР_8 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №3; Audi A4 д.н.з НОМЕР_9 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ №3. В подальшому, організатори злочинної діяльності у м. Києві почали підшукувати виконавців для залучення у склад злочинної організації.

Реалізуючи спільний злочинний план приблизно взимку 2014 року ОСОБА №1, відвідуючи дачний будинок своїх батьків, розташований за адресою АДРЕСА_3 , познайомився з ОСОБОЮ № 4 з яким склались довірчі відносини. Через певний проміжок часу ОСОБА №1 запропонував ОСОБІ №4 увійти до складу злочинної організації і повідомив план злочинних дій. Отримавши від останнього згоду, залучив його у злочинну організацію у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №4 була відведена роль виконавця, який за своїм місцем проживання за адресою: АДРЕСА_4 , володіючи технологією, з використанням кухонного приладдя здійснювала виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу опію ацетильованого, зберігання наркотичних засобів та сильно діючих лікарських засобів, фасування, перевезення і передачу іншим учасникам злочинної організації зазначених наркотичних і сильно діючих лікарських засобів з метою подальшого збуту. Для виконання злочинних функції ОСОБІ №4 організаторами надано транспортний засіб марки Volkswagen Transporter д.н.з. НОМЕР_13 , зареєстрований на ім`я ОСОБИ № 16, що є матір`ю ОСОБИ №1 і ОСОБИ № 3, обладнаний сейфом. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №4 надано прізвисько « ОСОБА_13 ».

В 2015 році, ОСОБА №2 запропонувала ОСОБІ № 6 увійти до складу злочинної організації, ознайомила зі злочинним планом і отримавши згоду останньої, залучила до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБА №6 була відведена роль оператора, яка полягала у здійсненні за місцем свого проживання ведення і перевірки консолідованих списків наркозалежних осіб, прийому листів електронної пошти, телефонних дзвінків і SMS повідомлень з замовленнями на придбання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, за заздалегідь обумовленою термінологією, повідомленні покупцям номерів розрахункових рахунків у банківських установах для перерахування грошових коштів за придбані речовини, контролі факту зарахування грошових коштів на рахунки, отриманні у інших членів злочинної організації кур`єрів, інформації про місця схову 8 (закладки) наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів і повідомленні про них покупців також електронною поштою, телефонним дзвінком або SMS повідомленням. За результатами виконання своєї злочинної функції ОСОБА №6 повинна була звітувати ОСОБІ №2 і ОСОБІ №3. Для виконання злочинних функцій ОСОБІ № 6 співорганізатором ОСОБОЮ №2 надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку, обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації і наркозалежних покупців. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №6 надано прізвисько « ОСОБА_14 », « ОСОБА_15 ».

Крім того, ОСОБА №6 як співучасник з метою реалізації злочинного плану для потреб злочинної організації надала оформлений на своє ім`я транспортний засіб - Volkswagen Golf д.н.з. НОМЕР_14 . Крім того, відвідуючи спортивний зал «Десантник» за адресою м. Київ, проспект Л.Курбаса, 18-д, ОСОБА №1 познайомився з ОСОБОЮ № 19, який займався індивідуальною тренерською практикою і запропонував останньому підшукати осіб з його оточення, які потребують заробітку, виконуючи роботу на дому, не ставлячи до відома ОСОБУ №19 про злочинність своїх намірів. На виконання зазначеної пропозиції ОСОБА №19 приблизно в травні 2015 року познайомив свою знайому ОСОБУ № 5 з ОСОБОЮ № 2.

Через певний проміжок часу ОСОБА №2 запропонувала ОСОБІ №5 увійти до складу злочинної організації, ознайомила зі злочинним планом і отримавши згоду останньої, залучила до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБІ №5 була відведена роль оператора, яка полягала у здійсненні за місцем свого проживання ведення і перевірка консолідованих списків наркозалежних осіб, прийому телефонних дзвінків і SMS повідомлень із замовленнями на придбання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, за заздалегідь обумовленою термінологією, повідомленні покупцям номерів розрахункових рахунків у банківських установах для перерахування грошових коштів за придбані речовини, контролі факту зарахування грошових коштів на рахунки, отриманні у інших членів злочинної організації кур`єрів, інформації про місця схову (закладки) наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів на замовлення і повідомленні про них покупців також шляхом телефонного дзвінка або SMS повідомленням. За результатами виконання своєї злочинної функції ОСОБА №5 повинна була звітувати ОСОБІ №2 та ОСОБІ №3.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №5 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації і наркозалежних покупців. За виконання ОСОБОЮ №5 передбачених злочинних функцій, остання отримувала грошову винагороду в розмірі 2000 грн на тиждень.

Крім того, наприкінці червня 2015 року, до ОСОБИ №5 звернулась ОСОБА №2 з пропозицією відкрити картковий рахунок у ПАТ ПБ «ПриватБанк» на своє ім`я та передати банківську картку разом із індивідуальним паролем за щомісячну винагороду 3000 грн., на що остання погодилась.

В подальшому, ОСОБА№5 відкрила на своє ім`я банківський рахунок у ПАТ ПБ «ПриватБанк» з номерами карткових рахунків № НОМЕР_21 , № НОМЕР_22 , № НОМЕР_23 , після чого передала відповідні банківські картки з індивідуальним паролем та сім-картки, закріплені за вказаним банківським рахунком ОСОБІ №2. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №5 надано прізвисько « ОСОБА_16 », « ОСОБА_17 ».

У 2015 році, точна дата органом досудового розслідування не встановлена, невстановлений член злочинної організації, запропонував ОСОБІ № 9 увійти до складу злочинної організації, ознайомив з планом злочинної організації. Отримавши згоду останнього, залучив до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №9 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ № 3 та ОСОБІ №2 отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №9 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет меседжерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки Opel Vectra д.н.з. НОМЕР_19 , який на праві власності належить ОСОБІ №2, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №9 надано прізвисько «Тім».

Крім того, приблизно взимку 2015 року співорганізатор ОСОБА№2 познайомилась з ОСОБОЮ №7, під час спілкування з останнім ОСОБА №2 запропонувала отримувати додатковий дохід. В подальшому співорганізатор ОСОБА №2 запропонувала ОСОБІ №7 увійти до складу злочинної організації, повідомила план злочинної організації, показала механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучила до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №7 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на 10 певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Крім того, на ОСОБУ №7 також покладалась роль оператора під час збуту членами злочинної організації наркотичних засобів на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області, контроль за збутом наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів іншими учасниками злочинної організації, які мали роль кур`єрів, передача звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3 та ОСОБІ №2.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №7 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет меседжерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Skoda Octavia Tour» д.н.з. НОМЕР_15 , який на праві власності належить ОСОБІ №17, з додатковим комплектом державних номерних знаків НОМЕР_24 , обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №7 надано прізвисько « ОСОБА_18 ».

Приблизно у вересні 2015 року ОСОБА № 14 під час відвідування спортивного клубу познайомився з ОСОБОЮ №8, в ході спілкування останньому була запропонована робота щодо технічного обслуговування автопарку. В тому ж спортивному закладі ОСОБА №14 познайомив ОСОБУ №8 з ОСОБОЮ №2, яка запропонувала роботу щодо ремонту ряду автомобілів, що перебували в її віданні. В подальшому, в грудні 2015 року співорганізатор ОСОБА №2 запропонувала ОСОБІ №8 увійти до складу злочинної організації, повідомила план злочинної організації, показала механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучила до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №8 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3 та ОСОБІ №2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №8 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними 11 контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Smart MC» д.н.з. НОМЕР_20 , який на праві власності належить матері співорганізатора ОСОБІ № 23, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №8 надано прізвисько « ОСОБА_19 ».

Приблизно у червні 2016 року, ОСОБА №14 запропонував увійти до складу злочинної організації ОСОБІ №10, ознайомив з планом злочинної організації, показав механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця. До цього часу ОСОБА №10 виконував роботу з охорони будинку за адресою АДРЕСА_5 , де проживали організатори злочинної організації ОСОБА №1 та ОСОБА №2.

У злочинній організації ОСОБІ №10 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3 та ОСОБІ №2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №10 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб мотоцикл марки Honda CB400 д.н.з. НОМЕР_18 , який на праві власності належав ОСОБІ №3. В подальшому, за матеріальну винагороду в розмірі 3000 грн. на місяць, ОСОБА №10 відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «Приватбанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_25 , № НОМЕР_26 після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім-картку, закріплену за вказаним банківським рахунком ОСОБІ №3. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №10 надано прізвисько « ОСОБА_20 », « ОСОБА_21 ».

У липні 2016 року учасник злочинної організації ОСОБА №10 під час дружнього спілкування запропонував своєму знайомому - ОСОБІ №12, який на той час був працівником правоохоронного орану поліцейським водієм Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, увійти до складу злочинної організації, повідомив план злочинної організації, показав механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №12 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3 та ОСОБІ №2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №12 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Mazdа MX-5» д.н.з. НОМЕР_16 , який на праві власності належить співорганізатору ОСОБІ №1, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №12 надано прізвисько « ОСОБА_22 ».

Влітку 2016 року, точний час слідством не встановлений, учасник злочинної організації ОСОБА №10 під час дружнього спілкування запропонував своєму знайомому ОСОБА_5 увійти до складу злочинної організації, повідомив план злочинної організації, показав механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБА_5 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей, через інших членів злочинної організації партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3. та ОСОБІ №2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБА_5 , організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Volkswagen Golf» д.н.з. НОМЕР_14 , який на праві власності належить учаснику злочинної організації ОСОБІ №6, обладнаний прихованим засобом GPS стеження. В подальшому, за матеріальну винагороду в розмірі 3000 грн. на місяць, ОСОБА_5 відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «ПриватБанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_27 , після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім- картку, закріплену за вказаним банківським рахунком ОСОБІ №3. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА_5 надано прізвисько « ОСОБА_23 ».

Наприкінці серпня 2016 року ОСОБА_5 під час дружнього спілкування запропонував своєму знайомому - ОСОБІ №13 увійти до складу злочинної організації, повідомив план злочинної організації, механізм збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів і отримавши згоду останнього, залучив до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБІ №13 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній територія міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і лікарських засобів організаторам ОСОБІ №3 та ОСОБІ №2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для виконання злочинних функцій ОСОБІ №13 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Daewoo Lanos» д.н.з. НОМЕР_17 , який на праві власності належить ОСОБІ №18, який є знайомим члена злочинної організації ОСОБИ №4, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБІ №13 надано прізвисько « ОСОБА_24 ».

Відповідно до злочинного плану усім членам злочинної організації повідомлено і останніми схвалено, що під час обліку, звітування, зберігання і збуту наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів, з метою конспірації будуть використовуватися умовні позначення наркотичних засобів: «3К, 5К, 20К» об`єм в см3 опію ацетильованого; «СК (с конфеток, с колесом)» - таблетка лікарського засобу дифенгідраміну (димедрол), зопіклон; «шишки» - смола канабісу. При цьому великі партії наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів передавати учасниками один одному через місця схову без безпосереднього контакту. Крім того, між членами злочинної організації узгоджено, що під час спілкування використовувати обрані або надані імена та прізвиська.

Також членами злочинної організації схвалено, що грошові кошти від наркозалежних осіб за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, будуть поступати на банківські рахунки відкриті на ім`я виконавців злочинної організації, а також інших осіб. В подальшому акумулюватись і розподілятись 14 організаторами між усіма членами злочинної організації в залежності від ролі і участі кожного з них та використовуватись з метою продовження незаконного обігу наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів.

Стійкість і зорганізованість такого об`єднання визначалася тривалістю, стабільністю та безпекою його функціонування, що досягається попередньою змовою, стабільним складом учасників об`єднання, тісними стосунками між його учасниками, їх централізованим підпорядкуванням, єдиними для всіх правилами поведінки, а так само наявністю плану злочинної діяльності відомого усім учасникам і чітким розподілом функцій між учасниками щодо його досягнення.

Ієрархічність злочинного об`єднання визначалася підпорядкованістю учасників об`єднання організаторам, що забезпечило б певний порядок керівництва таким об`єднанням, а так само сприяло збереженню функціональних зв`язків та принципів взаємозалежності його учасників при здійсненні спільної злочинної діяльності.

Таким чином, ОСОБА №1 впродовж 2014-2016 років, перебуваючи в м. Києві, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, організованою групою, з метою вчинення особливо тяжких злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, спільно і узгоджено з іншими організаторами ОСОБА №3, ОСОБА №2, іншими виконавцями ОСОБА №4, ОСОБА № 5, ОСОБА №6, ОСОБА №9, ОСОБА №10, ОСОБА_5 , ОСОБА №7, ОСОБА №8, ОСОБА №13, ОСОБА №12 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, які схвалили злочинний план і дали свою згоду на участь у реалізації даного плану, виконуючи відведені їм функції, визнавши керівництво і лідерство ОСОБА №1 з наслідками неухильного дотримання дисципліни та конспірації, а так само підпорядкування останньому при взаємодії у досягненні передбаченого плану, злочинного результату, з метою вчинення особливо тяжких злочинів, створено стійке ієрархічне об`єднання кількох осіб злочинну організацію.

ОСОБА_5 , у свою чергу, діючи за попередньої змовою з ОСОБА№1, ОСОБА№3, ОСОБА№4, ОСОБА №5, ОСОБА №6, ОСОБА №9, ОСОБА №10, ОСОБА №7, ОСОБА №8, ОСОБА №13, ОСОБА №12 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, до 06.09.2016 приймав участь у створенні злочинної організації, участь у ній та у вчинюваних злочинною організацією особливо тяжких злочинах у сфері обігу наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів.

Органом досудового розслідування встановлено, що станом на січень 2016 року вказана злочинна організація функціонувала на території міст Києва та Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Так, на виконання злочинного плану Особа №1 спільно з особою №2 ознайомили особу №4 з рецептурою виготовлення опію ацетильованого і надали інгредієнти у вигляді відвару опію «маляс» та ангідридної кислоти. В подальшому особа №1 систематично передавав особі №4 для виготовлення опію ацетильованого зазначені інгредієнти, а також для фасування з метою збуту інші наркотичні засоби і психотропні речовини метадон, гашиш, 15 амфетамін, екстазі, суцвіття конопель, кокаїн та сильнодіючі лікарські засоби - зопіклон, дифенгідрамін (димедрол), які придбав у невстановлених досудовим розслідуванням осіб. Учасник злочинної організації особа №4 за місцем свого проживання за адресою АДРЕСА_4 , здійснював виготовлення наркотичного засобу опію ацетильованого і фасування його разом з іншими наркотичними сильнодіючими засобами у партії для подальшої передачі учасникам злочинної організації з роллю кур`єрів, якими в тому числі були особа № 9, особа № 7, ОСОБА_5 , ОСОБА №10, з метою збуту.

ОСОБА №2 в свою чергу отримувала від особи №4 інформацію щодо наявної кількості наркотичних засобів і передавала замовлення на формування партій для передачі кур`єрам з метою збуту. Винагорода ОСОБІ №4 нараховувалась в залежності від кількості виготовлених наркотичних засобів у розмірі до 10 000 грн на тиждень.

Також особа №2 здійснювала контроль за діяльністю учасників злочинної організації з роллю оператор, якими у тому числі були ОСОБА № 5 і ОСОБА №6, формувала базу контактів наркозалежних осіб, аналізувала звітність, щодо кількості отриманих грошових коштів і обсягів наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, що збувались учасниками злочинної організації з роллю кур`єр, якими в тому числі були ОСОБА №9, ОСОБА №10, ОСОБА_5 , ОСОБА №7, ОСОБА №8, ОСОБА №13, ОСОБА №12. Винагорода від здійснення злочинної діяльності учасникам, які виконували роль кур`єрів здійснювалась в залежності від кількості розміщених наркотичних і сильнодіючих заходів (закладок), з розрахунку 20 грн. за одну.

В свою чергу ОСОБА № 5 та ОСОБА № 6, виконуючи роль операторів у злочинній організації, за попередньою змовою з іншими учасниками, здійснювали збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, шляхом прийому, через почтові скриньки електронної пошти, телефонні дзвінки або SMS повідомлень, замовлень від наркозалежних осіб на придбання наркотичних або сильнодіючих лікарських засобів, надання реквізитів банківських рахунків для перерахування грошових коштів, перевірки зачислення грошових коштів, передачі інформації покупцям про місце розташування наркотичного і сильнодіючого лікарського засобу, яка отримувалась від учасників злочинної організації з роллю кур`єр, якими в тому числі були ОСОБА №9, ОСОБА №10, ОСОБА_5 , ОСОБА №7, ОСОБА №8, ОСОБА №13, ОСОБА №12.

На виконання злочинного плану ОСОБА №3 спільно з ОСОБОЮ №1 під час здійснення злочинної діяльності, приблизно у 2015 році, організували встановлення в автотранспортні засоби сейфів і підтримання належного технічного стану автомобілів, яке здійснював їх знайомий ОСОБА №24. При цьому, останній не був ознайомлений зі злочинним планом злочинної організації.

Крім того, на прохання ОСОБИ №3 за матеріальну винагороду ОСОБА №24 відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «ПриватБанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_28 , № НОМЕР_29 , 16 № НОМЕР_30 , № НОМЕР_31 після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім-картку, закріплену за вказаним банківським рахунком ОСОБІ №3.

В ході досудового розслідування з метою документування вчинення учасниками злочинної організації особливо тяжких злочинів, проведено контроль за вчиненням злочину у формі оперативних закупок.

Так, 29.07.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20, в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 за грошові кошти у розмірі 240 грн. придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок в ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_32 на ім`я ОСОБИ №21 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, названа адреса - вул. Борщагівська, 173/187 в м. Києві (за сміттєвою урною біля магазину «Reebok»), де оперативним покупцем підібрана пачка з- під цигарок з написом «Parliament», яка в собі містила відповідно до висновку експертизи №2511х від 11.08.2016 рідину коричневого кольору, що містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) в рідині 0,16 г, таблетку білого кольору, що містить дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, масою 0,05 г, таблетку вкриту оболонкою жовтого кольору, з написом "КМП", що містить зопіклон, який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, масою 0,0075 г. В подальшому, о 18 год. 56 хв., вказана пачка із наркотичною речовиною підібрана оперативним покупцем ОСОБОЮ №20.

10.08.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення з абонентського номера НОМЕР_33 за грошові кошти у розмірі 240 грн. придбано наркотичний засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанка» № НОМЕР_34 , оформлений на ім`я ОСОБИ №21. У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, членом злочинної організації ОСОБОЮ №7 повторно, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБА_5 , ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №13, ОСОБОЮ №12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, і на той час виконував функції оператора і кур`єра, оперативному покупцю, шляхом відправлення SMS повідомлення названа адреса - АДРЕСА_6 (під ліхтарем зовнішнього освітлення напроти таблички з номером зазначеного будинку), де оперативним покупцем підібрана серветка сірого кольору, у якій містилась резинова кулька з речовиною бурого кольору, яка відповідно до висновку експертизи №2546х від 16.08.2016 містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) становить 0,135 г.

В подальшому, 17.08.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20 через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 за грошові кошти у розмірі 675 грн. придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанку» № НОМЕР_35 , на прізвище ОСОБА №22. У подальшому, вказаним вище адресатом електронної пошти зазначена адреса місцезнаходження під дорожнім знаком у торці будинку № 9, що по вул. Салютній в м. Києві, де о 23.35 год. оперативним покупцем підібрано паперовий згорток коричневого кольору, у якому знаходились два поліетиленових прозорих пакетика, в яких відповідно до висновку експертизи №2640х від 23.08.2016 міститься рідина коричневого кольору, що містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) в рідині 0,14 г, три таблетки білого кольору, що містять дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,15 г, дві таблетки білого кольору, вкриті оболонкою жовтого кольору, з написом «КМП» містять зопіклон, який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,015 г, кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб метадон (фенадон), масою 0,16 г.

Крім того, 19.08.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20 шляхом попереднього замовлення через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_2 за грошові кошти у розмірі 860 грн., придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_35 на прізвище ОСОБИ №22. У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, вказаним вище адресатом електронної пошти зазначена адреса місцезнаходження під підвіконням, біля першого під`їзду буд. № 59, що по пр. Відрадний в м. Києві, де оперативним покупцем підібрано паперовий згорток коричневого кольору, в якому знаходяться два поліетиленових прозорих пакетика, в яких відповідно до висновку експертизи №2671х від 06.09.2016 знаходяться кристалічна речовина білого кольору, що містить наркотичний засіб - метадон (фенадон), загальна маса якого становить 0,28 г, чотири таблетки білого кольору, що містять дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,20 г, дві таблетки білого кольору, вкритих оболонками жовтого кольору з написом «КМП», що містять зопіклон, який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,015 г.

Також, 30.08.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20 шляхом попереднього замовлення телефоном за грошові кошти у розмірі 240 грн., придбано наркотичний засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_36 , на прізвище ОСОБА №22. У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, ОСОБА №7, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБА_5 , ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №13, ОСОБОЮ №12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, шляхом відправлення SMS названа адреса - під деревом, навпроти таблички з номером будинку 54 по вул. Отто Брозовського м. Кривий Ріг Дніпровської області, де оперативним покупцем підібрано серветку сірого кольору, у якій містилась відповідно до висновку експертизи №2799х від 06.09.2016 рідина коричневого кольору, що містить особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) складає 0,317 г.

В подальшому, 04.09.2016 оперативним покупцем ОСОБОЮ №20 шляхом попереднього замовлення телефоном, за грошові кошти у розмірі 225 грн., придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_27 , на прізвище ОСОБА_5 . У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, повідомлено місцезнаходження - під сірими дверима в бетонному заборі за адресою АДРЕСА_7 , де оперативним покупцем о 04.09.2016 року о 15.40 год. підібрано клаптик паперу коричневого кольору, в якому знаходилися відповідно до висновку експертизи №2833х від 04.11.2016 рідина коричневого кольору, що містить особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 0, 245 г, таблетка білого кольору, що містить сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,05 г, таблетка білого кольору, вкрита оболонкою жовтого кольору з написом «КМП», що містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075г.

Крім того, член злочинної організації ОСОБА №12, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБА №6, ОСОБА №9, ОСОБА №10, ОСОБА_5 , ОСОБА №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, виконуючи відведену йому роль кур`єра, впродовж 06.09.2016 року, перебуваючи в м. Києві, незаконно перевіз на територію Шевченківського району, незаконно зберігав, а в подальшому збув, шляхом розміщення в публічно доступних місцях не менше 25 закладок, що містили наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби, які були ним отримані від учасника злочинної організації за розподілом ролей, з метою збуту.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 5, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/50 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору, що містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1550 г., таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору, що містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,092 г., таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП», що містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №5 будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 7, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/48 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору, що містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1704 г., таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору, що містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,096 г., таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП», що містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №2 за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 9, під лавкою, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/47 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору, що містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1748 г., таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору, що містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г., таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП», що містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 під металевим карнизом вікна будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 11, виявлено згорток фольги, всередині якого відповідно до висновку експертизи №11-2/49 від 26.12.2016 міститься наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1651 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0074 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля під`їзду №3 будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 15, виявлено згорток фольги, всередині якого відповідно до висновку експертизи №11-2/55 від 26.12.2016 міститься наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1385 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0952 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 18, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/45 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1636 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,104 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0077 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №1 під водостічною трубою біля будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 19/28, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/34 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1149 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0947г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0076г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №3 в асфальтованій трубі біля будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 21/19, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/46 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1782 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,096 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №1 під карнизом вікна будинку за адресою м. Київ, вул. Ольжича, 23, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/33 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1554 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,093 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0074г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 під металевою опорою біля будинку за адресою м. Київ, вул. Ризька, 14, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/37 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1395 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0930 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 поблизу стовпа металевого паркану під`їзду №2 будинку за адресою м. Київ, вул. Ризька, 16, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/38 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1554 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,1015 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в стіні будинку за адресою м. Київ, вул. Ризька, 18, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/39 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1758 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0965 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0076 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля нічного ліхтаря будинку за адресою м. Київ, вул. Орловська, 3, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/32 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1700 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,104 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля кам`яного паркану будинку за адресою м. Київ, вул. Орловська, 5, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/56 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1728 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,099 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля бетонного паркану будинку за адресою АДРЕСА_8 , виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/35 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,2431 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0957 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля кам`яного паркану будинку за адресою м. Київ, вул. Орловська, 12, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/36 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1616 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,103 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля металевого ліхтаря будинку за адресою м. Київ, вул. Орловська, 15, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/44 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,2409 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,102 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля металевого стовпа будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Щусєва 2/7, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/40 від 26.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1723 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в отворі для вентиляції біля під`їзду №2 будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Щусєва 13, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/41 від 06.01.2017 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,270 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля металевих труб будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Щусєва 15-а, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/42 від 20.10.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,166 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в щілині дверей під`їзду №1 будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Щусєва 23/9, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/43 від 16.12.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1720 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,102 г., сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Грекова 3, корпус 1, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/53 від 20.10.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,201 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля під`їзду №2 будинку під бетонним покриттям за адресою м. Київ, вул. Академіка Грекова 3/1, виявлено згорток фольги, всередині якого находиться відповідно до висновку експертизи №11-2/52 від 06.01.2017 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,2031 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 біля під`їзду №1, під лавкою, будинку за адресою м. Київ, вул. Академіка Грекова 3/2, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться відповідно до висновку експертизи №11-2/51 від 20.10.2016 наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,174 г.

В ході огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі під горшком біля під`їзду №1 будинку за адресою м. Київ, вул. Максима Берлінського, 4, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься відповідно до висновку експертизи №11-2/54 від 26.10.2016 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 1,0563 г. та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,0247, наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1409 г., сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0977 г.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Daewoo Lanos» д.н.з НОМЕР_17 , який перебував у користуванні учасника злочинної організації ОСОБИ №13, припаркованого за адресою м. Київ, пр. Оболонський 16-б, виявлено та вилучено відповідно до висновку експертизи №11-2/71 від 28.04.2017 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол). Загальна маса опію ацетильованого, в перерахунку на суху речовину у рідинах складає 4,5174 г., що є великим розміром. Загальна маса метадону у рідинах складає 0,1173 г. Загальна маса дифенгідраміну (димедролу) у рідинах складає 0,0415 г. Кристалічні речовини містять наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 7,3153 г., що є великим розміром. Таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб димедрол, загальною масою 0,4500 г. Таблетки з написом «КМП» містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,0496 г.

Крім того, 12.09.2016 в ході огляду автомобіля «Volkswagen Transporter» д.н.з НОМЕР_13 , який був вилучений у учасника злочинної організації ОСОБИ №4 виявлено та вилучено: ваги з нашаруванням речовини білого кольору, три блістери з написами «Димедрол», в кожному з яких міститься по 10 таблеток білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/31 від 13.01.2017 нашарування речовини білого кольору на вагах містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,00027 г., тридцять таблеток білого кольору в трьох блістерах з написами «Димедрол» містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, масою 1,5352 г.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Opel Vectra» д.н.з НОМЕР_19 , який перебував у користуванні учасника злочинної організації ОСОБИ №9, припаркованого за адресою м. Київ, вул. Якова Кочури, 28 62, крім іншого виявлено та вилучено відповідно до висновку експертизи №11-2/64 від 10.02.2017 особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, загальною масою 0,0017 г., дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів загальною масою 0,00012 г.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку в квартирі за адресою АДРЕСА_9 , в якій проживав ОСОБА №3, виявлено та вилучено, крім іншого згорток фольги, що містив відповідно до висновку експертизи №11-2/59 від 21.10.2016 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено смолою канабісу, масою 4,8688 г.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Volkswagen Golf» д.н.з. НОМЕР_37 , який перебував у користуванні учасників злочинної організації ОСОБА №10 та ОСОБА_5 , припаркованого поблизу будинку №5 по вул. Ольжича в м. Києві крім іншого виявлено та вилучено відповідно до висновку експерта № 11-2/70 від 10.04.2017 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку в суху речовину) 3,9838 г, що є великим розміром, наркотичний засіб, обіг якого обмежено - метадон, загальною масою 0,0347 г. та сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,095г, наркотичний засіб, обіг якого обмежений - метадон, загальною масою 11,6718 г., що є великим розміром, сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 8,6772 г., що є великим розміром, сильнодіючий лікарський засіб - зопіклон, загальною масою 0,6820 г.

Вказані наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби ОСОБА №10 та ОСОБА_5 , виконуючи свою роль у зазначеному злочинному угрупуванні, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №13, ОСОБОЮ №12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігали та незаконно перевозили на автомобілі з метою подальшого збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку квартири, в якій фактично проживали члени злочинної організації ОСОБА_5 та ОСОБА №13 за адресою: АДРЕСА_10 , крім іншого виявлено та вилучено відповідно до висновку експерта від 22.12.2016 №11-2/62 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений - опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 0,1457 г., рідини коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений - опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку на суху речовину) 0,192 г., наркотичний засіб, обіг якого обмежений - метадон, загальною масою 0,0087 г та сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0193 г, наркотичний засіб, обіг якого обмежений - метадон, загальною масою 0,7569 г, сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,2664 г, сильнодіючий лікарський засіб - зопіклон масою 0,0075 г.

Вказані наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби ОСОБА_5 та ОСОБА №13, виконуючи свою роль у зазначеному злочинному угрупуванні, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБОЮ №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №12 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігали з метою подальшого збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку кімнати гуртожитку, в якій фактично проживав член злочинної організації ОСОБА №12 за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 3, к. 4, крім іншого виявлено та вилучено відповідно до висновку експерта від 13.12.2016 №11-2/60 особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) масою 0,0397 г та сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол) масою 0,0720 г. Нашарування рідини на прозорому пакеті містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) масою 0,0035 г та сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол) масою 0,0126 г. Кристалічна речовина містить наркотичний засіб, обіг якого обмежений - метадон, масою 0,1304 г. Таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0972 г. Таблетка з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору містить сильнодіючий лікарський засіб - зопіклон, масою 0,0074 г.

Вказані наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби ОСОБА №12, виконуючи свою роль у зазначеному злочинному угрупуванні, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №5, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБА_5 , ОСОБОЮ №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігав з метою подальшого збуту у складі злочинної організації.

Так, в період з 02.03.2015 по 01.09.2016 на зазначені вище банківські рахунки, відкриті на ім`я ОСОБА №2, зараховано грошових коштів на загальну суму 12 860 000 грн., відкриті на ім`я ОСОБИ №3, зараховано грошових коштів на загальну суму 7 890 000 грн., відкриті на ім`я ОСОБИ №1 зараховано грошових коштів на загальну суму 1 550 000 грн., на ім`я ОСОБИ № 5 зараховано грошових коштів на суму 3 556 096 грн., на ім`я ОСОБИ №24 зараховано грошових коштів на загальну суму 70 720 000 грн., на ім`я ОСОБИ №10 зараховано грошових коштів на суму 430 000 грн. Вказані грошові кошти отримані від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів в подальшому акумулювались і розподілялись організаторами між усіма членами злочинної організації в залежності від ролі і участі кожного з них та використовувались з метою продовження незаконного обігу наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів.

ОСОБА_5 предявлено повідомлення про підозру за ч.1 ст.255 КК України - створення злочинної організації з метою вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів,участі у ній, а також у злочинах,вчинюваних такою організацією у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів; за ч.2 ст.27 ч.4 ст.28 ч.3 ст.307 КК України- незаконне зберігання з метою збуту, перевезення з метою збуту, а також у незаконний збут наркотичних засобів, в особливо великих розмірах, вчинене повторно, організованою групою, злочинною організацією; за ч.2 ст.27 ч.4 ст.28 ч.4 ст.321 КК України - незаконне зберігання з метою збуту, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів у великому розмірі, вчинене повторно, організованою групою, злочинною організацією.

30.05.2017 року між прокурором ОСОБА_6 та підозрюваним Литвиненком ОСОБА_5 укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої ОСОБА_5 беззастережно визнав свою винуватість за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321КК України.

Сторони узгодили покарання за ч.1 ст.255 КК України, із застосуванням ст.69 КК України, у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України, у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі; за ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України, із застосуванням ст. 69 КК України, у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без конфіскації майна; згідно ч. 1 ст. 70 КК України ОСОБА_5 призначити остаточне покарання шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без конфіскації майна. Підозрюваний, якому роз`яснено наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України, та наслідки невиконання угоди, дав згоду на призначення узгодженого сторонами покарання.

Відповідно до вимог ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо: 1) кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів; 2) особливо тяжких злочинів, віднесених до підслідності Національного антикорупційного бюро України за умови викриття підозрюваним чи обвинуваченим іншої особи у вчиненні злочину, віднесеного до підслідності Національного антикорупційного бюро України, якщо інформація щодо вчинення такою особою злочину буде підтверджена доказами; 3) особливо тяжких злочинів, вчинених за попередньою змовою групою осіб, організованою групою чи злочинною організацією або терористичною групою за умови викриття підозрюваним, який не є організатором такої групи або організації, злочинних дій інших учасників групи чи інших, вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Укладення угоди про визнання винуватості може ініціюватися в будь-який момент після повідомлення особі про підозру до виходу суду до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

В статті 472 КПК України визначені основні вимоги до змісту угоди про визнання винуватості.

Згідно вимог ст. 474 КПК України якщо угоду досягнуто під час досудового розслідування, обвинувальний акт з підписаною сторонами угодою невідкладно надсилається до суду.Розгляд щодо угоди проводиться судом під час підготовчого судового засідання за обов`язковою участі сторін угоди з повідомленням інших учасників судового провадження.

Враховуючи вищевикладене, заслухавши думку прокурора, який просив затвердити угоду про визнання винуватості, думку обвинуваченого та захисника, які підтримали думку прокурора, вивчивши обвинувальний акт, перевіривши угоду про визнання винуватості, яка відповідає вимогам ч. 4 ст. 469, ст. 472 КПК України, з`ясувавши у обвинуваченого, що він розуміє викладені в ч. 4 ст. 474 КПК України обставини, зокрема, те, що має право на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінального правопорушення, у вчиненні якого його обвинувачують та має права: мовчати, і факт мовчання не матиме для суду жодного доказового значення, мати захисника, у тому числі на отримання правової допомоги безоплатно у порядку та випадках, передбачених законом, або захищатись самостійно, допитати під час судового розгляду свідків обвинувачення, подати клопотання про виклик свідків і подати докази, що свідчать на його користь; наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ст. 473 КПК України; характер обвинувачення, щодо якого він визнає себе винуватим; вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом, та переконавшись, що укладення даної угоди сторонами є добровільним, суд вважає за необхідне винести у даному провадженні вирок відносно ОСОБА_5 , яким затвердити угоду про визнання ним винуватості, визнати ОСОБА_5 винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 КК України, за викладених у вироку обставин, та призначити узгоджену сторонами міру покарання, яка відповідає загальним засадам призначення покарання, передбаченим ст. 65 КК України, та санкціям ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321КК України.

Міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою, до вступу вироку в законну силу, необхідно залишити без змін.

Відповідно до вимог ст. 72 КК України, зарахувати ОСОБА_5 у строк відбуття покарання строк попереднього ув`язнення, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі за період з 06.09.2016 року до 20.06.2017 року та з розрахунку день за день після 20.06.2017 року, у зв`язку зі вступом в законну силу Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув`язнення».

Керуючись ст.ст. 314, 368, 474 КПК України, колегія суддів,-

УХВАЛИЛА:

затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 30.05.2017 року між прокурором прокуратури м.Києва ОСОБА_6 та підозрюваним ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №42017100000000656.

- ОСОБА_5 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 КК України, та призначити йому покарання:

- по ч. 1 ст. 255 КК України, з урахуванням ст. 69 КК України, - у виді 3 (трьох) років позбавлення волі,

-по ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307КК України, з урахуванням ст. 69 КК України, - у виді 4( чотирьох) років без конфіскації майна,

-по ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 КК України, з урахуванням ст. 69 КК України, - у виді 3 ( трьох) років позбавлення волі.

На підставі ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточно Забишному Сергію Олександровичупокарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без конфіскації майна.

Запобіжний захід ОСОБА_5 , до вступу вироку в законну силу, залишити без змін тримання під вартою в ДУ Київському СІЗО.

Строк відбуття покарання ОСОБА_5 рахувати з 17.08.2017 року.

Відповідно до вимог ст. 72 КК України, зарахувати ОСОБА_5 у строк відбуття покарання період з 06.09.2016 року по 20.06.2017 року, включно, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за два дні позбавлення волі.

Відповідно до вимог ст. 72 КК України, зарахувати ОСОБА_5 у строк відбуття покарання період з 21.06.2017 року по 16.08.2017 року, включно, з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Вирок суду може бути оскаржений до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва протягом 30 діб з моменту проголошення, з підстав, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Судді ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення17.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68317715
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —752/11213/17

Вирок від 17.08.2017

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Бойко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні