Ухвала
від 17.08.2017 по справі 804/5242/17
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

17 серпня 2017 р.Справа №804/5242/17

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Рябчук О.С.,

розглянувши клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ про забезпечення адміністративного позову Товариства з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ до Державної фіскальної служби України Офіс великих платників Державної фіскальної служби України, Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання недійсним та скасування наказу, -

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2017 р. Товариство з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної фіскальної служби України Офіс великих платників Державної фіскальної служби України(далі - відповідач-1), Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби (далі - відповідач-2) з вимогами:

- визнати протиправним та скасувати наказ Державної фіскальної служби України Офіс великих платників Державної фіскальної служби України №1694 від 08.08.2017 р. Про проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ НОВА СТАЛЬ (код ЄДРПОУ 36367823) з питань дотримання вимог валютного, податкового та іншого законодавства України при веденні фінансово-господарської діяльності за період з 01.01.2015 р. по 30.06.2017 року .

Позивачем також заявлено клопотання про забезпечення позову шляхом заборони відповідачу застосувати адміністративний арешт майна Товариства з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ ЄДРПОУ 36367823.

В обґрунтування клопотання заявник зазначив, що вразі не забезпечення позову шляхом заборони застосовування адміністративного арешту майна ТОВ НОВА СТАЛЬ , існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам та законним інтересам позивача до розгляду справи по суті.

Згідно ч. 1 ст. 118 Кодексу адміністративного судочинства України клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Забезпечення адміністративного позову - це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, до вирішення адміністративної справи визначених законом заходів щодо створення можливості реального виконання у майбутньому постанови суду, якщо її буде прийнято на користь позивача.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 КАС України суд може застосувати заходи забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

Як встановлено судом та підтверджується матеріалами справи, 15 серпня 2017 року Офіс великих платників податків ДФС в особі Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків ДФС звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з поданням до ТОВ "Нова Сталь" з вимогами в порядку ст. 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна платника податків на підставі рішення №42806/10/28-10-46-10 від 14.08.2017 р.

Адміністративна справа №804/5229/17 (суддя Гончарова І.О.).

Дослідивши клопотання позивача та доводи в обґрунтування необхідності вжиття заходів забезпечення, виходячи з положень ст.117 КАС України, суд приходить до наступного висновку.

На момент вирішення клопотання податковим органом вже реалізовано своє право на застосування адміністративного арешту майна платника податків.

При цьому, позивач не позбавлений можливості захисту своїх прав та інтересів у адміністративному провадженні у справі №804/5229/17 та шляхом оскарження рішення суб'єкта владних повноважень про застосування адміністративного арешту.

Предметом спору в адміністративній справі № 804/5242/17 є наказ Державної фіскальної служби України Офіс великих платників Державної фіскальної служби України №1694 від 08.08.2017 р. Про проведення документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ НОВА СТАЛЬ . Тобто, захищається право особи від здійснення контролюючим органом, неправомірних, на думку позивача, дій з податкового контролю шляхом проведення перевірки на підставі незаконного, на думку підприємства, наказу.

Таким чином, права позивача при застосуванні податковим органом адміністративного арешту майна позивача, мають бути захищені не шляхом забезпечення позову, а шляхом оскарження рішення податкового органу про застосування арешту.

З наведених обставин суд вважає, що підстави для забезпечення позову в зазначених позивачем межах відсутні, клопотання про забезпечення позову є необґрунтованим та задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 117, 118, 133, 165 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ про забезпечення позову Товариства з обмеженою відповідальністю НОВА СТАЛЬ до Державної фіскальної служби України Офіс великих платників Державної фіскальної служби України, Дніпропетровського управління Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби про визнання недійсним та скасування наказу - відмовити.

Апеляційна скарга подається до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним надісланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі, якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя (підпис) ухвала не набула законної сили станом на 17.08.2017 суддя з оригіналом згідна помічник судді О.С. Рябчук М.М.Бухтіярова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.08.2017
Оприлюднено17.08.2017
Номер документу68323853
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5242/17

Ухвала від 17.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 23.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Чабаненко С.В.

Постанова від 08.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Постанова від 08.09.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 17.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

Ухвала від 16.08.2017

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рябчук Олена Сергіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні