Ухвала
від 15.08.2017 по справі 452/2153/17
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/2153/17

Провадження № 1-кс/452/563/2017

УХВАЛА

іменем України

15 серпня 2017 року слідчий суддя Самбірського міськрайонного суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Самбірського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії, -

встановив:

Слідчий звернувся в суд з даним клопотанням в якому послався на те, що 27.12.2016 до Самбірського ВП надійшов рапорт УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України, про те, що посадові особи Бісковицької сільської ради в особі ОСОБА_4 , КП «Трест-Національний» в особі директора ОСОБА_5 та інженера із технічного нагляду ОСОБА_6 вчинили службове підроблення, зокрема всупереч постанови КМУ № 117 від 23.04.2014 «Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» підписали акти виконаних робіт форми КБ2в по реконструкції вуличного освітлення на території Бісковицької сільської ради , Самбірського району на загальну суму 4,2 млн. гривень, у які внесли завідомо недостовірні дані про фактичні об`єми виконаних робіт. Своїми діями вказані посадові особи завдали збитків бюджету на суму приблизно 40 тис. гривень.

Відомості по даному факту були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.12.2016 року за №12016140290001644, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.366 КК України.

Слідчий вважає, що в процесі проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 04370030), місце знаходження юридичної особи: 81457, с. Бісковичі, Самбірський район, Львівська область, з питань правильності використання коштів на реконструкцію вуличного освітлення на території Бісковицької сільської ради, з проведенням зустрічної звірки у виконавця робіт КП «Трест-Національний» (код ЄДРПОУ23968164), місце знаходження юридичної особи: 82107, м. Дрогобич, вул. Грушевського, 7, к. 5 Львівська область.

На підставі наведеного, слідчий просить клопотання задовольнити, та надати дозвіл Західному офісу Держаудитслужби Державної аудиторської служби України на проведення у період з 15.09.2017, терміном на 15 робочих днів, позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 04370030) місце знаходження юридичної особи: 81457, с. Бісковичі, Самбірський район, Львівська область, з питань правильності використання коштів на реконструкцію вуличного освітлення на території Бісковицької сільської ради, з проведенням зустрічної звірки у виконавця робіт КП «Трест-Національний» (код ЄДРПОУ23968164), місце знаходження юридичної особи: 82107, м. Дрогобич, вул. Грушевського, 7, к. 5 Львівська область)..

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, з підстав вказаних у ньому.

При розгляді клопотання сторони клопотання про фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не заявляли.

Відповідно до ч. 2ст. 93 КПК Українисторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державній влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Також, у п. 4 ч. 2ст. 99 КПК Українивказано, що до документів, які є доказами, можуть належати висновки ревізій та акти перевірок.

Згідност.25 КПК Українивбачається, що прокурор, слідчий зобов`язані в межах своєї компетенції вжити всіх передбачених законом заходів для встановлення події кримінального правопорушення та особи, яка його вчинила.

На даний час зКПКвиключено положення, якими прокурору та слідчому надавались повноваження призначати ревізії та перевірки, що обумовлює необхідність звернення до слідчого судді із даним клопотанням.

Як визначено у п.5 ч.5 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин, зокрема, у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю.

Згідно частин 6-8 ст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості. Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Враховуючи вищенаведене, беручи до уваги те, що з матеріалів клопотання вбачається, що існують обґрунтовані підстави вважати, що має місце вчинення кримінального правопорушення, однак на підтвердження чи спростування цієї версії є об`єктивна необхідність провести позапланову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, з питань правильності використання коштів на реконструкцію вуличного освітлення на території Бісковицької сільської ради, з проведенням зустрічної звірки у виконавця робіт КП «Трест-Національний», то вважаю, що заявлене клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст.36, 91-3,369-372 КПК України,Законом України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», -

ухвалив:

Клопотання слідчого задоволити.

Надати дозвіл Західному офісу Держаудитслужби Державної аудиторської служби України на проведення у період з 15.09.2017, терміном на 15 робочих днів, позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Бісковицької сільської ради Самбірського району Львівської області (код ЄДРПОУ 04370030) місце знаходження юридичної особи: 81457, с. Бісковичі, Самбірський район, Львівська область, з питань правильності використання коштів на реконструкцію вуличного освітлення на території Бісковицької сільської ради, з проведенням зустрічної звірки у виконавця робіт КП «Трест-Національний» (код ЄДРПОУ23968164), місце знаходження юридичної особи: 82107, м. Дрогобич, вул. Грушевського, 7, к. 5 Львівська область).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68336267
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —452/2153/17

Ухвала від 15.08.2017

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кунцік О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні