Ухвала
від 15.08.2017 по справі 464/5486/17
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/5486/17

пр.№ 1-кс/464/1463/17

У Х В А Л А

15.08.2017 року слідчий суддя Сихівського районного суду м. Львова ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , а також слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 у зв`язку із досудовим розслідуванням кримінального провадження №32016140000000144 від 25.10.2016 р. за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.205-1 КК України, звернувся в суд із клопотанням, погодженим із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби ОСОБА_4 , в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщені (прилеглих до нього підсобних, підвальних, гаражних приміщеннях), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві спільної власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 .

В обґрунтування клопотання покликається на те, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області перебуває вказане кримінальне провадження, яке було внесене до ЄРДР за фактом використання громадянином України ОСОБА_9 , за можливої співучасті, чи сприянні інших осіб, підроблених документів для вчинення реєстраційних дій, з приводу внесення змін до відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань по ТОВ «Захар Беркут» (ЄДРПОУ 36545066), який є засновником ТОВ «ГК «Волосянка» (ЄДРПОУ 38740587) за попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205-1 КК України.

Підставою для реєстрації відомостей про кримінальне правопорушення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань слугували матеріали заяви від 12.10.2016 р. ОСОБА_10 , скерованої Прокуратурою Львівської області супровідним листом №04/5-р-16 від 17.10.2016.

Державну реєстрацію змін відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб по ТОВ «Захар Беркут» (ЄДРПОУ 36545066) 28.09.2016 р. провів відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців державний реєстратор Печерської районної в м.Києві державної адміністрації на підставі поданих ОСОБА_9 реєстраційних документів.

Будучи допитаний як свідок ОСОБА_10 підтвердив відомості викладені ним у вищевказаній заяві та додатково показав, що зазначені незаконні дії могли бути здійснені особами - ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , які подібні дії вчиняли у січні 2016 року, шляхом укладення договірних документів оренди майна бази відпочинку. В даній ситуації, директором ТОВ «ГК «Волосянка» на той час був ОСОБА_11 , останній з перевищенням своїх повноважень, без погодження із засновниками товариства, передав майно бази відпочинку в оренду ПП «Укртекстколор», власником якого був ОСОБА_12 .

В ході досудового розслідування допитано як свідка начальника відділу надання адміністративних послуг (державного реєстратора) Пустомитівської РДА у Львівській області ОСОБА_13 , який показав, що 28.09.2016 до нього звернувся директор (заявник) ТОВ «ГК «Волосянка» (ЄДРПОУ 38740587) ОСОБА_14 , з документами (статутом, заявою, договором купівлі-продажу корпоративних прав, квитанцією про сплату адміністративного збору, протоколом загальних зборів товариства, з паспортними даними, печаткою фірми) про зміну засновників (власників) товариства.

ОСОБА_13 було перевірено всі наявні представлені документи на достовірність і в подальшому вчинено реєстраційну дію по зміні власника ТОВ «ГК «Волосянка», з ТОВ «Захар Беркут» на ОСОБА_15 .

Після завершення вказаної реєстраційної дії, до ОСОБА_13 відразу звернувся директор ОСОБА_14 про зміну виду діяльності ТОВ «ГК «Волосянка», однак він лише надав заяву. Враховуючи, що до вчинення вказаної реєстраційної дії не були подані всі необхідні документи, прийнято рішення про тимчасове призупинення розгляду поданої заяви до усунення недоліків. Вказане рішення унеможливлювало проведення інших реєстраційних дій, щодо вказаного товариства на 15 діб. Через 15 діб, за відсутності необхідних документів, державним реєстратором було відмовлено в задоволенні заяви ОСОБА_14 .

Крім цього ОСОБА_13 пояснив, що 29.09.2016 чи 30.09.2016 до нього до робочого місця, за адресю: м.Пустомити, вул.Грушевського, 46 прийшов та звернувся невідомий молодий чоловік на ім`я ОСОБА_16 з проханням завершити реєстраційну дію, щодо ТОВ «ГК «Волосянка» та тим самим зняти заборону на вчинення інших реєстраційних дій. При першій зустрічі ОСОБА_13 йому відмовив вчиняти незаконні дії, оскільки він жодних підтверджуючих документів на право власності на ТОВ «ГК «Волосянка» не представив.

При другому візиті до реєстратора, вищевказаний чоловік йому розповідав, що він насправді хороша людина, перебуває на боці справедливості, допомагає армії під час проведення Антитерористисчної операції на сході України, є учасником певних дій, пов`язаних з АТО, а ці люди нові власники бази відпочинку «Захар Беркут» є недоброзичливі, несправедливо користуються та отримують дохід від діяльності бази відпочинку «Захар Беркут» та ГК «Волосянка», а тому просив вдруге завершити реєстраційну дію, щодо ТОВ «ГК «Волосянка», про що йому вдруге було відмовлено.

Враховуючи викладене, в органу досудового розслідування були достатні підстави вважати, що 28-30.09.2016 невстановленими особами (ймовірно державним реєстратором чи нотаріусом, іншими фізичними особами), які діяли спільно з ОСОБА_9 (кінцевим бенефіціарним на той час власником ТОВ «Захар Беркут»), з метою аналізу внесених відомостей ЄДР та подальшого продажу (перереєстрації) майна ТОВ «ГК «Волосянка» на інших осіб, здійснювався вхід до системи через Прикладний програмний інтерфейс Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань по ТОВ «Захар Беркут» (ЄДРПОУ 36545066) та ТОВ «ГК «Волосянка» (ЄДРПОУ 38740587) чи здійснювався перегляд актуальних відомостей по даним юридичним особам.

Для перевірки вищевказаної інформації, на підставі ухвали слідчого судді отримано тимчасовий доступ до відомостей ДП «НАІС» МЮУ та встановлено, що 29.09.2016 р. о 17:53:21 перегляд відомостей в ЄДР ЮО, ФОП та ГФ по ТОВ «ГК «Волосянка», з використанням особистого електронного ключа і пароля, здійснювала приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_17 .

З приводу вищевказаних фактів, допитана як свідок ОСОБА_17 пояснила, що перегляд нею відомостей в ЄДР по ТОВ «ГК «Волосянка» здійснювався на прохання громадянина ОСОБА_12 , який мав намір вчинити якісь дії, щодо вказаного підприємства, можливо придбати частку в статутному капіталі ТОВ «ГК «Волосянка», можливо ТОВ в цілому. З даного приводу вона надавала ОСОБА_12 консультацію, переглядала реєстраційну справу ТОВ «ГК «Волосянка», а також інформувала його про представлення необхідних документи, від яких осіб (службових осіб) для вчинення відчуження чи придбання юридичної особи чи частки в статутному капіталі. Також повідомила, що ОСОБА_12 приходив з копіями документів по ТОВ «ГК «Волосянка», чи це була лише виписка з ЄДР, чи це була копія статуту вказаного товариства, вона не пригадала.

Однак, будучи допитаний напередодні як свідок ОСОБА_12 пояснив, що до ТОВ «Захар Беркут» чи ТОВ «ГК «Волосянка» відношення не мав та на даний час немає, з ОСОБА_9 незнайомий, жодного відношення до незаконних дій по перереєстрації останнім у вересні 2016 року корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут» також не має. Крім цього ОСОБА_12 зазначив, що є засновником ПП «Укртексколор» та перебуває на посаді заступника голови правління Львівського заводу залізобетонних виробів №1.

В органу досудового слідства є достатні підстави вважати, що до незаконних дій ОСОБА_9 по перереєстрації ним у вересні 2016 року корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут», може бути причетний громадянин ОСОБА_12 , з огляду на вже надані ним неправдиві покази в ході досудового розслідування. Однак, для підтвердження чи спростування вищевказаних фактів необхідно провести додаткові слідчі (розшукові) дії.

Розслідуванням встановлено, що ОСОБА_12 фактично проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що також стверджується його поясненнями.

Беручи до уваги викладене, є достатні підстави вважати, що у приміщеннях, розташованих за вищевказаною адресою можуть зберігатися документи, предмети та речі (в тому числі чорнові записи, на яких містяться відомості про ОСОБА_9 щодо вчинення останнім незаконних дії по перереєстрації корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут»; техніка для копіювання та друку, яка використовувалась для виготовленн завідом неправдивих документів: договір купівлі-продажу ОСОБА_9 частки в статутному капіталі ТОВ «Захар Беркут», розписка про передачу ОСОБА_9 коштів громадянину ОСОБА_10 та протокол зборів засновників), відомості з комп`ютерної техніки), які використовувалися для вчинення незаконних дій (стосуються їх) по перереєстрації у вересні 2016 року корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут», які мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та проведення подальших слідчих дій.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснюється.

Заслухавши думку слідчого в підтримку клопотання, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Внесене слідчим ОСОБА_3 клопотання відповідає вимогам ч.3 ст. 234 КПК України, з доводів, викладених ним у клопотанні та в суді, а також матеріалів кримінального провадження, тому наявні передбачені ст. 234 КПК України підстави до задоволення клопотання про обшук.

Керуючись ст.ст. 234-235, 309, 369-372, 532 КПК України,

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ФР ГУ ДФС у Львівській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщені (прилеглих до нього підсобних, підвальних, гаражних приміщеннях), розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві спільної власності ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , з метою виявлення та вилучення документів, предметів та речей (в тому числі чорнових записів, на яких містяться відомості про ОСОБА_9 та вчинення останнім незаконних дії по перереєстрації корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут»; техніки для копіювання та друку, яка використовувалась для виготовлення завідомо неправдивих документів: договору купівлі-продажу ОСОБА_9 частки в статутному капіталі ТОВ «Захар Беркут», розписки про передачу ОСОБА_9 коштів громадянину ОСОБА_10 та протоколу зборів засновників), відомостей з комп`ютерної техніки), які використовувалися для вчинення незаконних дій (стосуються їх) по перереєстрації у вересні 2016 року корпоративних прав ТОВ «Захар Беркут», які мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68336273
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —464/5486/17

Ухвала від 15.08.2017

Кримінальне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні