Ухвала
від 01.08.2017 по справі 369/8179/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/8179/17

Провадження № 1-кс/369/2208/17

У Х В А Л А

іменем України

м. Київ 01.08.2017 року

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області, юриста 2 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110200003065 від 25.05.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області, юрист 2 класу ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням про проведення обшуку не житлового приміщення, а саме складського приміщення де виготовляється та зберігається продукція порнографічного характеру з ознаками дитячої, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Свої вимоги прокурор мотивує тим, що слідчим відділом Києво-Святошинського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110200003065 від25.05.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , маючи на меті незаконне збагачення, організували систематичне здійснення незаконної діяльності у сфері виготовлення, збуту і розповсюдження предметів порнографічного характеру за участі дітей на території м.Київ та Київської області.

Так, в ході здійснення оперативно розшукових заходів оперативним підрозділом УБЗПТЛ ГУНП в Київській області в рамках ОРС №16/22цт/17 від 21.03.2017 року заведеного відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 було задокументовано факти виготовлення, збуту і розповсюдження предметів порнографічного характеру за участі дітей.

Згідно з протоколом за результатами проведення оперативно технічних заходів зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж з абонентського номеру НОМЕР_1 та роздруківкою телефонних розмов до вказаного протоколу, яким користується гр. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , під час проведення вказаного заходу було зафіксовано розмови між ОСОБА_4 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які в своїй розмові обговорювали постачання відео продукції порнографічного характеру за участі дітей та їх реалізації клієнтам на території Київської області та м. Києва.

Крім того, згідно з протоколом за результатами проведення оперативно технічних заходів зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж з абонентського номеру НОМЕР_2 та роздруківкою телефонних розмов до вказаного протоколу, яким користується гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час проведення вказаного заходу було зафіксовано розмову між ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , які в своїй розмові обговорювали постачання відео продукції порнографічного характеру за участі дітей та їх реалізації клієнтам на території Київської області та м. Києва.

В одно час, в рамках кримінального провадження надано доручення в порядку ст. 40, 41 КПК України оперативним працівникам УБЗПТЛ ГУНП в Київській області на проведення слідчих розшукових заходів спрямованих на встановлення факту вчинення кримінального правопорушення. В ході виконання доручення було допитано в якості свідка гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який повідомив наступне, що 02.07.2017 року приблизно о 11:00 годині перебуваючи на ринку «Вишневий», який розташований за адресою: Київська обл., м. Вишневе, вул. Європейська до нього підійшла особа на ім`я ОСОБА_8 та запропонувала придбати в нього за грошову винагороду в сумі 300 гривень за два диски відео продукцію зі змістом порнографії. В подальшому особа на ім`я ОСОБА_8 продала останньому з торгівельної точки два диска для лазерних систем зчитування за грошові кошти в сумі 300 гривень. Та під час продажу дисків особа на ім`я ОСОБА_8 повідомила, що центральна їхня торгівельна точка де можливо придбати диски знаходиться на Ринку «Петрівка». Після чого гр. ОСОБА_7 добровільно видав вказані диски.

10.07.2017 року в рамках кримінального провадження було назначено мистецтвознавчу експертизу в якій на дослідження направлено два диски для лазерних систем зчитування, які гр. ОСОБА_7 добровільно видав.

Згідно висновку експерта №9/550 від 18.07.2017 року на дисках для лазерних систем зчитування з назвою «Русское любительское 3 та 10», наданому на дослідженні, наявна інформація у форматі «DVD video», яка в меню диску у вигляді слайд шоу фрагментів твору, містить 24 (двадцять чотири) та 21 (двадцять один) аудіовізуальний твір та зображення, нанесене на неробочу поверхню диску, які мають ознаки порнографічної продукції.

Відповідно до протоколу огляду та вручення грошових коштів, який був складений 11.07.2017 року, гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 в період часу з 15 год. 20 хв. до15 год. 35 хв. в присутності двох понятих було вручено грошові кошти в сумі 450 (чотириста п`ятдесят) гривень, а саме 4 (чотири) купюри номіналом по 100 (сто) гривень з серійними номерами №ГБ 8879569, ЕЯ 1500339, СЕ 1788532, ЗВ 0983326, одну купюру номіналом 50 (п`ятдесят) гривень з серійним номером №СН 0300055 з метою документування злочинної діяльності наступних громадян:

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Крім того згідно протоколу за результатами проведення контролю за вчиненням злочину (спеціального слідчого експерименту) від 12 липня 2017 року гр. ОСОБА_7 11.07.2017 року придбав у ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , три диски для лазерних систем зчитування за грошові кошти в сумі 450 гривень.

У ході здійснення досудового слідства у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що власником не житлового приміщення, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , відповідно до інформації з державного реєстратору речових прав на нерухоме майно, щодо суб`єкта належить на праві приватної власності ТОВ «ФІРМА СПЕЦ ТРЕЙДІНГ» код ЄДРПОУ 39081695. За місцем знаходження вказаної квартири можуть знаходиться носіїв інформації (комп`ютерна техніка, флеш - накопичувачі, мережеве обладнання, зовнішні та внутрішні жорсткі диски та інші носії інформації), диски для лазерних систем зчитування, документація щодо незаконної реалізації та розміщення порнографічної продукції з ознаками дитячої порнографії, серверне обладнання на якому знаходиться ресурси з протиправним контентом, а також інших речей і предметів та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

У слідства є всі підстави вважати, що вказана документація може бути знищена, а тому постала необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою.

На підставі наведеного вище, з метою відшукання та вилучення всіх носіїв інформації (комп`ютерна техніка, флеш - накопичувачі, мережеве обладнання, зовнішні та внутрішні жорсткі диски та інші носії інформації), диски для лазерних систем зчитування, документація щодо незаконної реалізації та розміщення порнографічної продукції з ознаками дитячої порнографії, серверне обладнання на якому знаходиться ресурси з протиправним контентом, а також інших речей і предметів та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, що воно знаходиться у зазначеній в клопотанні не житловому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, заслухавши думку прокурора, приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення в проведенні обшуку не житлового приміщення, а саме складського приміщення де виготовляється та зберігається продукція порнографічного характеру з ознаками дитячої, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (відповідно до інформації з державного реєстратору речових прав на нерухоме майно, щодо суб`єкта належить на праві приватної власності ТОВ «ФІРМА СПЕЦ ТРЕЙДІНГ» код ЄДРПОУ 39081695), який необхідний з метою виявлення та вилучення всіх носіїв інформації (комп`ютерна техніка, флеш - накопичувачі, мережеве обладнання, зовнішні та внутрішні жорсткі диски та інші носії інформації), дисків для лазерних систем зчитування, документація щодо незаконної реалізації та розміщення порнографічної продукції з ознаками дитячої порнографії, серверне обладнання на якому знаходиться ресурси з протиправним контентом, а також інших речей і предметів та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, які матимуть доказове значення по вказаному провадженню.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 233-235,309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку групі слідчих в кримінальному провадженні та прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юристу 2 класу ОСОБА_3 , або за дорученням працівникам УБЗПТЛ ГУНП в Київській області, обшуку не житлового приміщення, а саме складського приміщення де виготовляється та зберігається продукція порнографічного характеру з ознаками дитячої, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Трутенка (Михайла Максимовича), 8 (відповідно до інформації з державного реєстратору речових прав на нерухоме майно, щодо суб`єкта належить на праві приватної власності ТОВ «ФІРМА СПЕЦ ТРЕЙДІНГ» код ЄДРПОУ 39081695), з метою виявлення та вилучення всіх носіїв інформації (комп`ютерна техніка, флеш - накопичувачі, мережеве обладнання, зовнішні та внутрішні жорсткі диски та інші носії інформації), дисків для лазерних систем зчитування, документація щодо незаконної реалізації та розміщення порнографічної продукції з ознаками дитячої порнографії, серверне обладнання на якому знаходиться ресурси з протиправним контентом, а також інших речей і предметів та грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, які матимуть доказове значення по вказаному провадженню.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

С

Дата ухвалення рішення01.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68341089
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110200003065 від 25.05.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 301 КК України

Судовий реєстр по справі —369/8179/17

Ухвала від 01.08.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні