Ухвала
від 18.08.2017 по справі 818/605/17
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

18 серпня 2017 р. Справа № 818/605/17

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді - Соколова В.М., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Сумської обласної ради, треті особи: комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумський обласний клінічний психоневрологічний диспансер ім. О.В. Співака", Міністерство охорони здоров'я України, прокуратура Сумської області, комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумська обласна клінічна лікарня" про визнання незаконним та скасування пункту рішення, зобов'язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Сумської обласної ради, треті особи: комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумський обласний клінічний психоневрологічний диспансер ім. О.В. Співака", Міністерство охорони здоров'я України, прокуратура Сумської області, комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумська обласна клінічна лікарня" з позовними вимогами про:

1. Визнати незаконним та скасувати пункт 2 рішення Сумської обласної ради сьомого скликання десята сесія від 22.12.2016 Про прийняття до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області об'єкта завершеного будівництвом у частині слів передати на відповідальне зберігання комунальному закладу Сумської обласної ради Сумська обласна клінічна лікарня до вирішення питання про подальше використання .

2. Визнати незаконним та скасувати рішення Сумської обласної ради сьомого скликання тринадцята сесія від 28.04.2017 Про винесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Сумської області на 2017 рік у частині внесення у Додаток 4 до Програми у рядках додатку № 8 у частині наступних грошових асигнувань: Реконструкція КЗ СОР Сумський обласний клінічний психоневрологічний диспансер ім. О.В. Співака під КЗ СОР Сумська обласна клінічна лікарня , м. Суми, вул. Ковпака, 22 ; Реконструкція КЗ СОР Сумська обласна клінічна лікарня для Сумського обласного клінічного психоневрологічного диспансеру, м. Суми, вул. Троїцька, 48 .

3. Зобов'язати Сумську обласну раду передати на баланс для подальшої експлуатації за призначенням об'єкт Добудова обласного психоневрологічного диспансеру в м. Суми (II черга) (з коригуванням проектно-кошторисної документації після ведення його в експлуатацію, у складі: блок Б, харчоблок, підземний перехід (підвальний), транспортна прохідна, насосна станція протипожежного водопостачання, резервуар протипожежного запасу води Комунальному закладу Сумської обласної ради Сумський обласний клінічний психоневрологічний диспансер ім. О.В. Співака (код ЄДРПОУ 05483032, адреса: 40031, м. Суми, вул. Ковпака, 18).

Позивачами було подано заяви про залишення позовної заяви без розгляду.

У судове засідання сторони не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, представники Сумської обласної ради та комунального закладу Сумської обласної ради "Сумська обласна клінічна лікарня" подали заяви про розгляд справи без їх участі.

Відповідно до вимог ч. 6 ст. 12 та ч. 1 ст. 41 Кодексу адміністративного судочинства України під час судового розгляду справи в судовому засіданні забезпечується повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, крім випадків неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи у разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження).

Таким чином, фіксування судового засідання по справі не здійснюється.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Перевіривши матеріали справи, суд вважає, що своєю заявою про залишення без розгляду позову позивачі фактично відкликають позовну заяву, а тому на підставі п.5 ч.1 ст.155 КАС України позовна заява повинна бути залишена без розгляду, оскільки заява позивачів про відкликання позову не суперечить вимогам закону, інтересам сторін та інших осіб і тому може бути прийнята судом.

Керуючись ст. ст. 155, 165, 186 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 про залишення позовної заяви у справі №818/605/17 без розгляду - задовольнити.

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 до Сумської обласної ради, треті особи: комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумський обласний клінічний психоневрологічний диспансер ім. О.В. Співака", Міністерство охорони здоров'я України, прокуратура Сумської області, комунальний заклад Сумської обласної ради "Сумська обласна клінічна лікарня" про визнання незаконним та скасування пункту рішення, зобов'язання вчинити дії - залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня отримання копії повного тексту ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя В.М. Соколов

Дата ухвалення рішення18.08.2017
Оприлюднено20.08.2017
Номер документу68378561
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/605/17

Ухвала від 18.08.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 31.07.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 18.05.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

Ухвала від 28.04.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.М. Соколов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні