Ухвала
від 24.07.2017 по справі 757/42464/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/42464/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 липня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

24.07.2017 р. до Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до всіх речей і оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

У судовому засіданні слідчий просив клопотання задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи не з`явився, про дату та час розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000000617 від 02.03.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий вказує у клопотанні, що в період часу з 03.09.2015 до 09.11.2016 ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) перерахував 14 платежами на рахунок ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) 14 322 500 грн., як добровільну безповоротну фінансову допомогу. В свою чергу у вказаний період часу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » отримав 15 платежами відшкодування ПДВ на загальну суму 74 412 528 грн. Крім цього і інші суб`єкти господарювання реального сектору економіки здійснювали перерахування як на Всеукраїнську професійну спілку працівників ОДФС так і на ряд інших підконтрольних останній підприємства грошові кошти з призначенням платежу «добровільна безповоротна фінансова допомога».

Так, Службою Безпеки України установлено, що керівник ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) ОСОБА_5 діючи спільно з ОСОБА_6 , яка здійснює функцію по веденню бухгалтерського обліку та іншими особами задіяли у схемі виведення та привласнення грошових коштів шляхом укладення фіктивних договорів БФ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ППО ДП « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ДП « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »» (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) та ряд інших суб`єктів господарювання.

Також Службою Безпеки України було встановлено, що значні суми грошових коштів з призначенням платежу як «добровільна безповоротна фінансово допомога» ІНФОРМАЦІЯ_13 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) отримувала також, зокрема і від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ПзІІ ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), яким в подальшому органи ДФС без проведення належних перевірок здійснювали відшкодування ПДВ.

Відповідно до отриманих відомостей реєстраційна справа ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

Орган досудового розслідування у клопотанні зазначає, що на даному етапі досудового слідства з метою виконання цілей розпочатого кримінального провадження та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності постає необхідність в зібранні доказів, а саме проведення аналізу реєстраційних документів та документів податкової звітності ІНФОРМАЦІЯ_4 шляхом їх вилучення у посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведення почеркознавчих експертиз з метою встановлення осіб виконавців підписів на реєстраційних та звітних документів товариства.

Заслухавши доводи слідчого у судовому засіданні, дослідивши матеріали провадження за клопотанням, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно положень науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень затверджених наказом Міністерства юстиції України 08.10.1998 № 53/5 (у редакції наказу Міністерства юстиції України 26.12.2012 № 1950/5), а саме п. 1.1. положення «Для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів».

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки вилучені документи можуть бути використані, як доказ у кримінальному провадженні та з метою проведення призначених експертиз.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 162, 163 ч. 6, ст. 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_4 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до всіх речей і оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), а саме: ) реєстраційної справи ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її винесення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1- матеріали судового провадження № 757/42464/17-к

Примірник 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68403468
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —757/42464/17-к

Ухвала від 24.07.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Писанець В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні