Ухвала
від 22.08.2017 по справі 812/416/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником

22 серпня 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/416/17

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Старобільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 812/416/17 за позовом управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Електропівденмонтаж № 5" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за лютий 2017 року у сумі 8408,50 грн,

ВСТАНОВИВ:

16 серпня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Старобільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/416/17 за позовом управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Електропівденмонтаж № 5" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за лютий 2017 року у сумі 8408,50 грн.

В обґрунтування заяви зазначено, що згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду в Новоайдарському районі Луганської області реорганізоване в Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області. В спірних відносинах з відповідачем Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області є правонаступником управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області.

Представник заявника у судове засідання не прибув, просив розглянути заяву за його відсутності.

Боржник у судове засідання не прибув, про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлений належним чином (а.с. 56).

Відповідно до частини шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Оскільки сторони про час, дату та місце судового розгляду повідомлені належним чином, відсутня потреба заслухати свідка чи експерта, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, дослідивши матеріали справи, суд встановив таке.

Постановою Луганського окружного адміністративного суду від 23.03.2017 у справі № 812/416/17 позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області задоволено повністю, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Електропівденмонтаж № 5" (код ЄДРПОУ 00121809, місце знаходження: 91480, Луганська обл., місто Щастя, вул. Гагаріна, 9а) на користь управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області (ідентифікаційний код 21792577, місцезнаходження: 93500, Луганська обл., смт. Новоайдар, вулиця Незалежності, 20) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за лютий 2017 року у розмірі 8408,50 грн (а.с. 26-27).

Відповідно до даних комп'ютерної програми "Діловодство спеціалізованого суду" встановлено, що Луганським окружним адміністративним судом 26.05.2017 видано виконавчий лист у справі № 812/416/17.

Постановою державного виконавця Новоайдарського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції від 30.05.2017 відкрито виконавче провадження ВП № 54046623 з примусового виконання постанови Луганського окружного адміністративного суду від 23.03.2017 у справі № 812/416/17 (а. с. 43).

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 № 988 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області реорганізоване в Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області шляхом злиття з управлінням Пенсійного фонду України в Старобільському районі Луганської області (а.с. 45).

Згідно з частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до пунктів 4, 5 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, який визначає механізм здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади (далі - органи виконавчої влади) та їх територіальних органів, орган виконавчої влади утворюється шляхом утворення нового органу виконавчої влади або в результаті реорганізації (злиття, поділу, перетворення) одного чи кількох органів виконавчої влади. Орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації.

Згідно з пунктом 6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2011 року № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять:

у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття;

у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади;

у разі поділу органу виконавчої влади - до органів виконавчої влади, утворених внаслідок такого поділу;

у разі перетворення органу виконавчої влади - до утвореного органу виконавчої влади;

у разі ліквідації органу виконавчої влади і передачі його завдань та функцій іншим органам виконавчої влади - до органів виконавчої влади, визначених відповідним актом Кабінету Міністрів України.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 31.03.2017 Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області зареєстроване 30.03.2017 як юридична особа (а.с. 41).

Отже, в спірних правовідносинах належним стягувачем повинне бути Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області, як правонаступник реорганізованого управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області.

Згідно з пунктом 7 частини першої статті 3 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VIII "Про виконавче провадження" (далі - Закон № 1404) відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню рішення на підставі таких виконавчих документів: рішень інших державних органів та рішень Національного банку України, які законом визнані виконавчими документами.

Відповідно до частини першої статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною п'ятою статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне здійснити заміну сторони виконавчого провадження - стягувача, з управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області на Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області.

Питання щодо судового збору не вирішується, оскільки заявник звільнений від його сплати відповідно до вимог Закону України "Про судовий збір", в редакції, чинній на момент звернення з даною заявою до суду.

Керуючись статтями 158, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Старобільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 812/416/17 задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа у справі № 812/416/17, виданого Луганським окружним адміністративним судом 26 травня 2017 року, про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю "Електропівденмонтаж № 5" (код ЄДРПОУ 00121809, місце знаходження: 91480, Луганська обл., місто Щастя, вул. Гагаріна, 9а) на користь управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області (ідентифікаційний код 21792577, місцезнаходження: 93500, Луганська обл., смт. Новоайдар, вулиця Незалежності, 20) заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за лютий 2017 року у розмірі 8408,50 грн з управління Пенсійного фонду України в Новоайдарському районі Луганської області на Старобільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області (ідентифікаційний код 41246506, місцезнаходження: 92703, Луганська область, місто Старобільськ, площа Гоголя, будинок 5).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

СуддяТ.В. Смішлива

Дата ухвалення рішення22.08.2017
Оприлюднено23.08.2017
Номер документу68423393
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за списком № 2 за лютий 2017 року у сумі 8408,50 грн

Судовий реєстр по справі —812/416/17

Ухвала від 22.08.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 17.08.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Постанова від 23.03.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 10.03.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні