Ухвала
від 21.08.2017 по справі 911/1667/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"21" серпня 2017 р.                                         Справа № 911/1667/14

Суддя Карпечкін Т.П., розглянувши скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС"

на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області у справі № 911/1667/14

за позовом Київської обласної спілки споживчих товариств

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС"

про усунення перешкод у користуванні майном

Суддя Т.П. Карпечкін

Без виклику представників учасників провадження.

обставини справи:

Рішенням Господарського суду Київської області від 23.06.2014 року у справі № 911/1667/14 позов Київської обласної спілки споживчих товариств задоволено повністю, вирішено виселити Товариство з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" з приміщення літ “З”, площею 534,4 кв.м. за адресою: Київська обл., м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, буд. 63, реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна 456532103 та стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" на користь Київської обласної спілки споживчих товариств судовий збір у сумі 1218,00 грн. (суддя Скутельник П.Ф.).

11.12.2014 року на примусове виконання рішення від 23.06.2014 року Господарським судом Київської області було видано відповідні накази № 911/1667/14.

Постановою Київського апеляційного господарського суду від 12.11.2014 року рішення Господарського суду Київської області від 23.06.2014 року змінено, виключено з пункту першого резолютивної частини рішення слова “про усунення перешкод у користуванні майном”, в решті висновків рішення суду першої інстанції у справі № 911/1667/14 залишено без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 20.01.2015 року постанову Київського апеляційного господарського суду від 12.11.14 року скасовано повністю, а рішення Господарського суду Київської області від 23.06.14 року у справі № 911/1667/14 залишено без змін та поновлено його виконання.

10.08.2017 року через канцелярію Господарського суду Київської області від Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" (далі - скаржник) надійшла скарга б/н від 04.08.2017 року на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області, в якій скаржник просить визнати недійною постанову Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області від 23.06.2017 року ВП № 45937531 про накладення штрафу.

Окрім того, в порядку статті 53 Господарського процесуального кодексу України скаржник просить суду поновити строк на подання скарги б/н від 04.08.2017 року на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області, врахувавши те, що заявник отримавши спірну постанову оскаржив її до суду в передбачений законодавством строк, проте оскільки спершу дана скарга була подана з порушенням правил підсудності до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, дана скарга ухвалою від 12.07.2017 року була повернута 01.08.2017 року заявнику без розгляду і отримана останнім лише 02.08.2017 року.

Згідно автоматизованого розподілу, скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" б/н від 04.08.2017 року у справі № 911/1667/14 передано судді Господарського суду Київської області Карпечкіну Т.П. для розгляду скарги по суті.

Відповідно до ст. 1212 Господарського процесуального кодексу України скарги на дії чи бездіяльність органів Державної виконавчої служби щодо виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів можуть бути подані стягувачем, боржником або прокурором протягом десяти днів з дня вчинення оскаржуваної дії, або з дня, коли зазначеним особам стало про неї відомо, або з дня, коли дія мала бути вчинена. Скарги на дії органів Державної виконавчої служби розглядаються господарським судом, про час і місце якого повідомляються ухвалою стягувач, боржник чи прокурор та орган виконання судових рішень.

Відповідно до п.п. 9.7 п.9 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 9 від 17.10.2012 року “Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України” встановлений у частині першій статті 1212 ГПК десятиденний строк для подання скарги є процесуальним і тому відповідно до вимог статті 53 ГПК може бути відновлений за наявності поважних причин його пропуску та на підставі заяви скаржника, яка подається одночасно зі скаргою або викладається в останній у вигляді клопотання.

Відповідні обставини свідчать про обгрунтованість причин пропуску строку для звернення до суду зі скаргою б/н від 04.08.2017 року, у зв'язку з чим, суд вважає за можливе поновити строк для подання скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області.

За таких обставин та враховуючи поновлення судом строку на звернення зі скаргою, скарга б/н від 04.08.2017 року Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області підлягає призначенню до розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 65, 86, 1212 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -          

ухвалив:

1. Поновити строк для звернення Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" зі скаргою б/н від 04.08.2017 року на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області.

2. Прийняти скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО-ВТС" б/н від 04.08.2017 року на дії Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області до розгляду та призначити на 28.08.2017 року о 11 год. 00 хв.

3. Зобов'язати Білоцерківський міський відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області надати до суду письмовий відзив на скаргу, оригінали для огляду та копії для залучення до матеріалів справи матеріалів виконавчого провадження № 45937531.

4. Зобов'язати стягувача - Київську обласну спілку споживчих товариств надати письмові пояснення з приводу обставин викладених у скарзі.

5. Явка в судове засідання повноважних представників сторін та Білоцерківського міського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області визнається обов'язковою.

6. Попередити учасників провадження про матеріальну відповідальність за неявку в судове засідання та невиконання вимог суду. Попередити учасників провадження про те, що відповідно до пункту п'ятого статті 83 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, приймаючи рішення, має право: стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону; попередити учасників провадження про те, що відповідно до пунктів 1-3 статті 382 Кримінального кодексу України, умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років (ч. 1). Ті самі дії, вчинені службовою особою, - караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ч. 2). Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років (ч. 3).

Попередити учасників провадження про те, що відповідно до статті 1853 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповага до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, - тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1). Ті самі діяння, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнуть за собою накладення штрафу від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб (ч. 2).

7. Копію ухвали надіслати сторонам у справі та Білоцерківському міському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Київській області.

Суддя                               Т.П. Карпечкін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.08.2017
Оприлюднено29.08.2017
Номер документу68424726
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/1667/14

Постанова від 12.12.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 30.11.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Калатай Н.Ф.

Ухвала від 18.09.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 21.08.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Карпечкін Т.П.

Ухвала від 13.01.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 27.02.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Гpeйц K.B.

Постанова від 20.01.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Мамонтова О.М.

Ухвала від 15.01.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Мамонтова О.М.

Ухвала від 23.12.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Мамонтова О.М.

Постанова від 12.11.2014

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Кропивна Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні