Ухвала
від 13.03.2015 по справі 552/1246/15-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/1246/15-к

Провадження № 1-кс/552/279/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2015 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі старшого слідчого СВ Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся до Київського районного суду м.Полтави з клопотанням про проведення обшуку приміщень, з метою відшукання підприємницької документації ТОВ Укрбудкомсервіс, ТОВ Майстер-К.

Подання обґрунтовує тим, що службові особи ТОВ Майстер-К умисно склали завідомо неправдиву офіційну довідку від 29.09.2014 No11 про наявність у підприємства 11 працівників відповідної кваліфікації та подали її у складі пропозицій конкурсних торгів. Відповідно до інформації ДПІ у м. Полтаві ГУ ДФС в області, у трудових відносинах з вказаним підприємством перебувають лише 5 осіб. Також, завідомо недостовірний офіційний документ щодо працівників, з якими підприємство перебуває у трудових відносинах, у складі конкурсних пропозицій умисно подано ТОВ Укрбудкомсервіс.

До СВ Київського РВ ПМУ надійшли матеріали кримінального провадження внесено до ЄРДР № 42014170000000363 від 11.12.2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В матеріалах кримінального провадження мається рапорт заступника начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області ОСОБА_4 згідно якого останнім встановлено, що комітетом з конкурсних торгів Управління капітального будівництва Полтавської області державної адміністрації 01.10.2014 року проведено розкриття конкурсних пропозицій учасників відкритих торгів по предмету закупівлі робіт з реконструкції громадської будівлі по вул. Шевченка 96 в м. Полтава. Для участі у вказаних торгах подано пропозиції від ТОВ Майстер-К та ТОВ Укрбудкомсервіс.

Вивченням конкурсних пропозицій учасників торгів встановлено, що вони не відповідають умовам відкритих торгів. Так, службові особи ТОВ Майстер-К у порушення вимог чинного законодавства України склали завідомо неправдиву офіційну довідку від 29.09.2014 року № 11 про наявність у підприємства 11 працівників відповідної кваліфікації та подали її у складі пропозицій.

До матеріалів кримінального провадження надані копії документів, що надавались ТОВ Майстер-К, як пропозиції. Згідно Довідки про працівників ТОВ Майстер-К відповідної кваліфікації… за вихідним № 11 від 29.09.2014 року, котру надали керівники зазначеного товариства за підписом ОСОБА_5 , зазначено, що ТОВ Майстер-К має 11 кваліфікованих працівників.

Згідно з довідкою ДПІ у м. Полтаві ГУМД у Полтавській області № 8594/9/16-01-17-03-26 від 25.11.2014 року встановлено, що за податковим розрахунком сум доходів за 3 квартал 2014 року кількість осіб, що перебувають у трудових відносинах з ТОВ Майстер-К (код ЄДРПОУ 35025961) становить 6 працівників (згідно довідки 1 ДФ).

До матеріалів кримінального провадження надані копії документів, що надавались ТОВ Укрбудкомсервіс, як пропозиції. Згідно Довідки про працівників ТОВ Майстер-К відповідної кваліфікації… за вихідним № 11 від 29.09.2014 року, котру надали керівники зазначеного товариства за підписом ОСОБА_6 , зазначено, що ТОВ Укрбудкомсервіс має 11 кваліфікованих працівників.

Також згідно з довідкою Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області № 1465/10 від 26.01.2015 року встановлено, що за податковим розрахунком сум доходів за 3 квартал 2014 року кількість осіб, що перебувають у трудових відносинах з ТОВ Укрбудкомсервіс (код ЄДРПОУ 38842649) становить 3 працівники ( ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ).

Від Кременчуцької ОДПІ ГУ Міндоходів у Полтавській області отримані ряд податкових документів, згідно з вивченням котрих встановлено, що керівником ТОВ Укрбудкомсервіс є ОСОБА_6 , житель АДРЕСА_1 .

Від реєстраційної служби Полтавського МУЮ Полтавської області отримано відомості з реєстру права власності на нерухоме майно за адресою АДРЕСА_1 , згідно яких власником зазначеної квартири являється ОСОБА_6 .

Також встановлено, що бухгалтером ТОВ Укрбудкомсервіс являється ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , житель АДРЕСА_2 .

Від реєстраційної служби Полтавського МУЮ Полтавської області отримано відомості з реєстру права власності на нерухоме майно за адресою АДРЕСА_2 , згідно яких встановлено, що відомості у вказаному реєстрі на зазначене нерухоме майно відсутні.

При цьому, згідно довідки про встановлення місцезнаходження платника податків встановлено, що фактичне місцезнаходження ТОВ Укрбудкомсервіс за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Горького 14, що є адміністративною будівлею, в котрої на 1-му поверсі розташоване офісне приміщення ТОВ Укрбудкомсервіс, також зазначено, що офісне приміщення використовується ТОВ Укрбудкомсервіс на підставі договору оренди укладеного з ТОВ Житлоінвест.

Від реєстраційної служби Полтавського МУЮ Полтавської області отримано відомості з реєстру права власності на нерухоме майно за адресою Полтавська область, м. Кременчук, вул. Горького 14, згідно яких встановлено, що в зазначеному будинку мається нерухоме майно типу приміщення контори управління загальною площею 318,27 кв.м., номер запису 737 в книзі: Н-2 належне ТОВ Житлоінвест.

В ході проведення досудового розслідування отримані від ДПІ м. Полтави ГУ Міндоходів у Полтавській області документи, згідно яких встановлено, що керівником ТОВ Майстер-К являється ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Згідно паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_5 , встановлено, що місце реєстрації - АДРЕСА_3 .

Крім цього, в ході проведення вказаних вище торгів керівниками ТОВ Майстер-К надано документи підприємницької діяльності, в котрих зазначено, що фактична адреса ТОВ Майстер-К знаходиться в м. Полтава, вул. Комарова 2/б, офіс/кімната 311.

Від реєстраційної служби Полтавського МУЮ Полтавської області отримано відомості з реєстру права власності на нерухоме майно за адресою м. Полтава, вул. Комарова 2/б, офіс\кімната 311, згідно яких встановлено, що за зазначеною адресою відомості у реєстрі прав власності відсутні.

В зв`язку з фактичними обставинами кримінального провадження встановлено, що керівники ТОВ Майстер-К та ТОВ Укрбудкомсервіс надали неправдиву інформацію для перемоги в конкурсних торгах.

Крім цього, для подальшого здійснення повного та об`єктивного досудового розслідування необхідне отримання оригіналів документацій (наказів, довідок, заяв, тощо), котрі перебувають у власності ТОВ Майстер-К та ТОВ Укрбудкомсервіс та знаходяться за місцем фактичного розташування підприємств, а саме за адресою ТОВ Укрбудкомсервіс (Полтавська область, м. Кременчук, вул. Горького 14, приміщення площею 318, 27 кв.м. номер заспису 737 в книзі : Н-2, що належить ТОВ Житлосервіс) та за адресою ТОВ Майстер-К (м. Полтава, вул. Комарова 2/б, офіс 311).

В зв`язку з розумінням керівниками, бухгалтерами даних підприємств надання неправдивої інформації в довідках та інших підприємницьких документах, останні можуть зберігати зазначені документи за місцем свого мешкання, з метою не виявлення їх правоохоронними та контролюючими органами, в ході перевірок.

Отже, необхідні слідству документи можуть перебувати:

? за місцем мешкання керівника ТОВ Майстер-К - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , котрий проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

? за місцем мешкання керівника ТОВ Укрбудкомсервіс - ОСОБА_6 , котрий проживаю за адресою: АДРЕСА_1 .

? за місцем мешкання бухгалтера ТОВ Укрбудкомсервіс - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя: АДРЕСА_2 .

Документи підприємницької діяльності зазначених підприємств необхідні для встановлення істини в справі та для повного та об`єктивного досудового розслідування. Також необхідні для встановлення особи, котра умисно надала неправдиві відомості для конкурсних торгів до Управління капітального будівництва Полтавської обласної державної адміністрації. При необхідності для проведення судових експертиз.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження не здійснювалось.

Інші особи в порядку ч.2 ст. 163 КПК України не викликались.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З метою перевірки даної інформації, неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи підприємницької діяльності (накази, довідки, заяви, журнали, записники, чорнові записи, трудові книжки, тощо) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому є підстави для проведення обшуку.

Керуючись ст.234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень ТОВ Майстер-К, з метою відшукання підприємницької документації (накази, довідки, заяви, журнали, записники, чорнові записи, трудові книжки, тощо) що перебувають за адресами:

- АДРЕСА_4 за місцем фактичного перебування підприємства ТОВ Майстер-К.

- АДРЕСА_3 за місцем мешкання та реєстрації керівника ТОВ Майстер-К - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень ТОВ Укрбудкомсервіс, з метою відшукання підприємницької документації (накази, довідки, заяви, журнали, записники, чорнові записи, трудові книжки, тощо) що перебувають за адресами:

- Полтавська область, м. Кременчук, вул. Горького 14 (котре належна ТОВ Житлосервіс площею 318,27 кв.м., номер запису 737 в книзі: Н-2), за місцем фактичного розташування приміщення ТОВ Укрбудкомсервіс.

- АДРЕСА_1 за місцем мешкання керівника ТОВ Укрбудкомсервіс - ОСОБА_6 .

- АДРЕСА_2 за місцем мешкання бухгалтера ТОВ Укрбудкомсервіс - ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Строк дії ухвали до 11 квітня 2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, а заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.03.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу68434690
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —552/1246/15-к

Ухвала від 13.03.2015

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Васильєва Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні