Ухвала
від 18.08.2017 по справі 639/3363/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 639/3363/17

Провадження№1-кс/639/1488/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 серпня 2017 року м. Харків

Слідчий суддя Жовтневого райсуду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю: секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів,-

в с т а н о в и в :

До Жовтневого районного суду м. Харкова надійшло клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 , яке погоджене з прокурором прокуратури Харківської області ОСОБА_5 про надання тимчасового доступу до речей та документів по кримінальному провадженню, внесеному 26.01.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120172200000000078 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 191 КК України.

Клопотання обґрунтоване тим, що У провадженні слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017220000000078 від 26.01.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. З ст. 191 КК України, за матеріалом, який надійшов з ІНФОРМАЦІЯ_1 за зверненням ІНФОРМАЦІЯ_2 , посадові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зловживаючи службовим становищем, в ході проведення закупівель послуг у 2016-2017 році на встановлення та повірку приладів обліку гарячої та холодної води, діючи за попередньою змовою із посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які є переможцями закупівель послуг та постачальниками комплектуючих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », розтратили бюджетні кошти..

Згідно документації конкурсних торгів 05.07.2016 за результатами проведення процедури закупівлі КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) на загальну суму 18699252 грн (з ПДВ) про надання послуг щодо монтування інших виробів, н.в.і.у (встановлення квартирних засобів обліку холодної води) - 12 256 одиниць.

Крім того, згідно документації конкурсних торгів 25.05.2016 за результатами проведення процедури закупівлі КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » укладено договір із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на загальну суму 12628920,60 грн (з ПДВ) про надання послуг щодо технічного випробування й аналізування (послуги з періодичної повірки та обслуговування квартирних засобів обліку холодної води) - 63318 одиниць.

Крім того, до СУ ГУНП з УЗЕ в Харківськійгобласті ДЗЕ НП України надійшов Акт ревізії використання коштів субвенції , наданої у 2015 році з

державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню або іншим підприємствам централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, яка виникла у зв`язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання, водовідведення, опалення та постачання гарячої води тарифам, що затверджувалися або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування в комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». В ході проведення ревізії були виявлені фінансові порушення, які можуть свідчити про розтрату грошових коштів службовими особами КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

По кримінальному провадженню призначена судова економічна експертиза, проведення якої доручено експертів ІНФОРМАЦІЯ_11 . У зв`язку із проведенням зазначеної експертизу до СУ ГУНП в Харківській області надійшло клопотання експерта про необхідність надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення судової економічної експертизи № 11426.

З огляду на викладене, слідчий зазначає, що для проведення судової економічної експертизи №11426, необхідно отримати первинні та облікові документи на підставі яких встановлено порушення в сумі 976 680,84 грн. (Звіт про обсяги натуральних показників ліцензіатів з централізованого водопостачання форми №4-НКП за 9 місяців 2015 р.; дані щодо фактичного рівня втрат води в мережах за 2015р та інше);первинні та облікові документи на підставі яких встановлено порушення в сумі 95 530,0 грн. щодо зайвого включення витрат з амортизації КП « ІНФОРМАЦІЯ_12 » до Розрахунків фактичної собівартості та різниці в тарифах з послуг централізованого водовід ведення та водопостачання для населення за IV квартал 2014 року (оборотно-сальдові відомості за 2014 рік щодо нарахування амортизації основних засобів комунальної власності по рахунку 131331 «Знос будівель та споруд безоплатно отриманих»; оборотно-сальдову відомість за 2014 рік по рах. 74 щодо доходу від нарахованої амортизації на 03 комунальної власності та інше) розрахунки фактичної собівартості та різниці в тарифах з послуг централізованого водовідведення та водопостачання для населення за 9 місяців 2014 року; первинні та облікові документи на підставі яких встановлено порушення в сумі 19 239,46 грн. щодо зайвого включення до суми фінансових витрат у Розрахунках різниці в тарифах за IV квартал 2014 року та 2015 рік пені за несвоєчасну сплату відсотків за користування кредитними коштами; первинні та облікові документи на підставі яких встановлено завищення в розрахунку різниці в тарифах на послугу з водопостачання в сумі 199 939,01 грн., первинні та облікові документи, на підставі яких встановлено завищення, в розрахунку різниці в тарифах на послугу з водопостачання в сумі 47 868,1 грн.,з можливістю їх вилучення, у зв`язку з чим він просить надати доступ до речей і документів, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » у судове засідання не з`явився, про причини неявки неповідомив, що відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

В судовому засіданні прокурор та слідчий просили клопотання задовольнити, посилаючись на зазначене вище.

Заслухавши слідчого та прокурора, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, перевіривши доводи клопотання, приходжу до такого.

Прокурором в судовому засіданні доведено, що існує підозра щодо вчинення кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться у клопотанні слідчого тимчасовий доступ до інформації.

Сторона обвинувачення також довела наявність достатніх підстав вважати, що інформація, зазначена в мотивувальній частині клопотання, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази.

Наявні підстав вважати, що вказана інформація, доступ до яких просить надати слідчий, може знаходиться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

З огляду на викладене, вищезазначені обставини свідчать про наявність, передбачених ст. 132, ч. ч. 5, 6 ст. 163 КПК України, підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 132, 160, 162, 163 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання слідчого СУ ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів - задовольнити.

Надати тимчасовий доступ слідчому відділу СУ ГУНП в Харківській області ОСОБА_4 та старшому оперуповноваженому в ОВС УЗЕ в Харківській області ДЗЕНП України капітану поліції ОСОБА_6 до речей та документів:первинних та облікових документів, на підставі яких встановлено порушення в сумі 976 680,84 грн. (звіт про обсяги натуральних показників ліцензіатів з централізованого водопостачання форми №4-НКП за 9 місяців 2015 р.; дані щодо фактичного рівня втрат води в мережах за 2015р та інше);первинних та облікових документів, на підставі яких встановлено порушення в сумі 95 530,0 грн. щодо зайвого включення витрат з амортизації КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до Розрахунків фактичної собівартості та різниці в тарифах з послуг централізованого водовідведення та водопостачання для населення за IV квартал 2014 року (оборотно-сальдові відомості за 2014 рік щодо нарахування амортизації основних засобів комунальної власності по рахунку 131331 «Знос будівель та споруд безоплатно отриманих»; оборотно-сальдову відомість за 2014 рік по рах. 74 щодо доходу від нарахованої амортизації на 03 комунальної власності та інше);розрахунків фактичної собівартості та різниці в тарифах з послуг централізованого водовідведення та водопостачання для населення за 9 місяців 2014 року; первинних та облікових документів на підставі яких встановлено порушення в сумі 19 239,46 грн. щодо зайвого включення до суми фінансових витрат у Розрахунках різниці в тарифах за IV квартал 2014 року та 2015 рік пені за несвоєчасну сплату відсотків за користування кредитними коштами;первинних та облікових документів, на підставі яких встановлено завищення в розрахунку різниці в тарифах на послугу з водопостачання в сумі 199 939,01 грн., первинних та облікових документів, на підставі яких встановлено завищення, в розрахунку різниці в тарифах на послугу з водопостачання в сумі 47 868,1 грн., які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », зареєстрованому за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю їх вилучення.

Попередити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Копії ухвали надати слідчому СУ ГУНП в Харківській області майору поліції ОСОБА_4 зобов`язавши його або за його дорученням співробітників оперативного підрозділу вручити один примірник представнику КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення18.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68445583
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —639/3363/17

Ухвала від 18.08.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Чижиченко Д. В.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 20.07.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Курило В. О.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Васильєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні