Ухвала
від 17.08.2017 по справі 916/545/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"17" серпня 2017 р. Справа № 916/545/16

За заявою: ОСОБА_1 акціонерного товариства „Північтранс» (65025, м. Одеса, 21 км Старокиївської дороги, код ЄДРПОУ 05523553)

до боржника: ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040)

про визнання банкрутом

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін:

ПАТ "Північтранс": ОСОБА_2 (довіреність);

ліквідатор: арбітражний керуючий ОСОБА_3

Суть спору: Ухвалою господарського суду Одеської області від 12.04.2016 року окрім іншого порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого ОСОБА_4, визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатури арбітражного керуючого відповідно до довідки від 11.03.2016р.

13.04.2016 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» , встановлено тридцятиденний граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів з дня опублікування оголошення.

12.07.2016 року розпорядником майна боржника арбітражним керуючим ОСОБА_4 до господарського суду Одеської області надано на затвердження реєстр вимог кредиторів.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 12.07.2016р. затверджено реєстр вимог кредиторів в наступних розмірах вимог до ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» з вказівкою черговості їх задоволення: I черга: ПАТ „Північтранс» - 13780, 00 грн. - судовий збір, Ізмаїльське об'єднане УПФУ Одеської області - 2756,00 грн. - судовий збір, Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради - 2756,00 грн. - судовий збір, Ізмаїльська ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області - 2756,00 грн. - судовий збір; заборгованість з заробітної плати робітників ПАТ „Ізмаїлавтотранс» - 66801,74 грн. II черга: Ізмаїльська ОДПУ ГУ ДФС в Одеській області - 17322,65 грн. - судовий збір, IV черга: Публічне акціонерне товариство „Північтранс» - 435926,07 грн. - основна заборгованість, Ізмаїльське об'єднане УПФУ Одеської області - 82674,29 грн. - основна заборгованість, Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради - 44857,97 грн. - основна заборгованість; VI черга: Ізмаїльська ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області - 340,00 грн. - пеня.

Постановою господарського суду Одеської області від 15.09.2016р. припинено процедуру розпорядження майном боржника та припинено повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_4, визнано банкрутом Публічне акціонерне товариство „Ізмаїлавтотранс» , відкрито ліквідаційну процедуру ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» строком на дванадцять місяців, передбачену ст.ст. 37-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , призначено ліквідатором ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» арбітражного керуючого ОСОБА_4.

09.09.2016 року на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про визнання банкрутом ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» , встановлено двомісячний граничний строк на заявлення грошових вимог кредиторів з дня опублікування оголошення.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 25.10.2016р. припинено повноваження арбітражного керуючого ОСОБА_4, застосовано автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення у справах про банкрутство шляхом вчинення електронного запиту на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого, якого протягом 3-х днів зобов'язати надати відповідну заяву про участь у справі.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 01.12.2016р. призначено ліквідатором ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040) арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1462 від 15.07.2013 р. Міністерства юстиції України).

Ухвалою господарського суду Одеської області від 24.01.2017р. затверджено склад ліквідаційної комісії ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» :

- Голова ліквідаційної комісії: ліквідатор ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» арбітражний керуючий ОСОБА_3;

- Член ліквідаційної комісії: представник Виконавчого комітету Ізмаїльської міської ради ОСОБА_5;

- Член ліквідаційної комісії: представник Ізмаїльського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області ОСОБА_6

- Член ліквідаційної комісії: представник ПАТ "Північтранс" ОСОБА_7

10.07.2017 року до господарського суду Одеської області надійшов звіт про проведену роботу в ліквідаційній процедурі ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» .

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, господарський суд встановив:

Згідно вказаного звіту ліквідатора та копій довідок з державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби інтелекутальної власності України, Державної авіаційної служби України, Державного космічного агентства України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Територіального сервісного центру №5144, Одеського обласного управління лісового та мисливського господарства, Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, Головного управління держгеокадастру в Одеській області, ПАТ „Укрзалізниця» , вбачається відсутність у банкрута майна та інших активів. Відповідно до довідки Територіального сервісного центру №5144 від 04.01.2017р. за боржником зареєстровано 3 транспортні засоби.

Відповідно до наказу № 9 ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» арбітражного керуючого ОСОБА_3 у зв'язку із завершенням інвентаризації активів затверджено склад майнового комплексу боржника, до якого увійшло 21 одиниця.

В результаті продажу майна банкрута, ліквідатором отримано 81004,00 грн., які спрямовано відповідно вимог ст. 45 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрута» .

Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна №74762462 від 04.12.2016р. нерухомого майна за боржником не зареєстровано.

17.08.2017р. ліквідатором банкрута арбітражним керуючим ОСОБА_3 подано до суду довідки банківських установ про закриття рахунків ПАТ „Ізмаїлавтотранс» .

Протоколом № 2 засідання комітету кредиторів ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» від 07.07.2017р. схвалено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

В судовому засіданні представник голови комітету кредиторів ПАТ „Північтранс» підтримав звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута. Крім того, 16.08.2017р. надійшов відзив від Ізмаїльського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Одеської області, відповідно до якого, останній визнає роботу ліквідатора задовільною та просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

В процесі ліквідаційної процедури заяв від інших кредиторів до суду та ліквідатору ПАТ „Ізмаїлавтотранс» не надходило.

Скарг на дії ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за час його роботи до господарського суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Згідно ч. 5 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд може винести ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів менший, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

У відповідності з ч. 6 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

У частині 7 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» зазначено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим законом.

Згідно ч. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у випадках, передбачених пунктами 4-7 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

За таких обставин, господарський суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/545/16, ліквідаційний баланс банкрута - ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» , та зобов'язати державного реєстратора у порядку, передбаченому ст.ст. 33, 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» , провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи банкрута у порядку ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом» , припиняє провадження у справі.

Крім того, в матеріалах справи міститься звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. на загальну суму 41600,00 грн, та здійснення відшкодування витрат за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. у сумі 69079,02 грн.

Відповідно до протоколу засідання комітету кредиторів боржника № 2 від 07.07.2017р. вирішено схвалити звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. на загальну суму 41600,00 грн, та здійснення відшкодування витрат за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. у сумі 69079,02 грн.

Відповідно до п. 1 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Згідно з п. 2 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Відповідно до п. 3 ст. 115 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до відкриття господарським судом ліквідаційної процедури банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора.

Враховуючи зазначене, господарський суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» - арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. на загальну суму 41600,00 грн, та здійснення відшкодування витрат за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. у сумі 69079,02 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 37 - 46, п. 6 ст. 83, ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності божника або визнання його банкрутом» , ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора по справі № 916/545/16 про визнання ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040)- банкрутом.

2. Затвердити ліквідаційний баланс ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040).

3. Вимоги кредиторів, незадоволені за відсутністю майна банкрута, вважати погашеними.

4. Відповідно до п. 4 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів,

6. Ліквідувати та припинити ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040) з виключенням з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій України.

7. Зобов'язати Управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради провести державну реєстрацію припинення ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040) та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040).

8. Припинити ліквідаційну процедуру та повноваження ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства „Ізмаїлавтотранс» (68600, Одеська область, м. Ізмаїл, вул. Чехова, 4, код ЄДРПОУ 03115040).

9. Затвердити звіт ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» - арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. на загальну суму 41600,00 грн, та здійснення відшкодування витрат за час виконання повноважень ліквідатора ПАТ „Ізмаїлавтотранс» за період з 01.12.2016р. по 11.07.2017р. у сумі 69079,02 грн.

10. Провадження у справі № 916/545/16 - припинити.

11. Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору, Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради, Головному управлінню статистики в Одеській області.

Ухвала про припинення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення17.08.2017
Оприлюднено24.08.2017
Номер документу68449537
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —916/545/16

Ухвала від 17.08.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 11.04.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 01.12.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні