Ухвала
від 28.08.2017 по справі 757/43514/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/43514/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

27.07.2017 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 погоджене прокурором відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю, та вилучення інформації (на носіях), яка знаходиться у володінні Інтернет-провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ): ІР-адреси (МАС-адреси).

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження зазначає, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000001770 від 01.06.2017 року за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 204, ч. 3 ст. 212, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України.

Відповідно до інформації ДЗЕ НПУ України встановлено, що ряд суб`єктів господарської діяльності здійснюють митне оформлення операцій з імпорту товарів через митні пости ДФС, при цьому за безперешкодне оформлення документів, непроведення оглядів вантажів тощо систематично сплачують службовим особам ДФС неправомірну вигоду в особливо великих розмірах.

Крім того, згідно з даними ДЗЕ НПУ України виявлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРЕЮУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), 1111 « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) та інших суб`єктів господарської діяльності, діючи за попередньою змовою з іншими службовими особами, в місцях зберігання нафтопродуктів нелегально виготовляють підакцизні товари - паливно-мастильні матеріали шляхом змішування компонентів палива з добавками, фальшування об`ємно-кількісних і температурних показників залишків палива у резервуарах, а також використанням інших способів. Вказані дозволили за період 2016-2017 років систематично і незаконно утворювати надлишки палива на суми понад 10 млн. грн. У подальшому паливо реалізується за готівковий розрахунок покупцям, а отримана готівка розподіляється між співучасниками у завідомо оговорених долях.

Відповідно до листа від 27.06.2017 № 16514/7/99-99-12-03-0847 Державної фіскальної служби встановлено, що службові особи вказаних вище суб`єктів господарської діяльності АДРЕСА_2 через електронні поштові скриньки.

На підставі вищевикладеного, виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів та вилученні інформації (на носіях), яка знаходиться у володінні Інтернет-провайдера - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), що стосується вище перелічених електронних поштових скриньок: IP-адреси (МАС-адреси), з яких проходило з`єднання з поштовим сервером (із зазначенням дати, часу, включаючи хвилини та секунди, місця) за період з 01.01.2017 року по дату виконання ухвали, інформації (у тому числі контактні дані), яку повідомили при реєстрації власники електронних скриньок.

З огляду на вищевикладене, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження є достатні підстави вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а іншими способами їх отримати неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів з можливістю їх вилучення.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання з підстав, в ньому зазначених.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходиться інформація.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Як вбачається зі змісту п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дійшов висновку про відсутність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим в клопотанні та прокурором в судовому засіданні не зазначено конкретно кому належать перелічені в клопотанні електронні поштові скриньки, що позбавляє слідчого суддю можливості встановити відношення їх власників до вказаного кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 108, 160, 162164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей і документів - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68490363
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —757/43514/17-к

Ухвала від 28.08.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні