Ухвала
від 27.07.2017 по справі 808/4787/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

27 липня 2017 рокуСправа № 808/4787/14 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого - судді Татаринова Д.В. при секретарі судового засідання Малої Т.Ю. розглянув у відкритому судовому засіданні заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя до Відкритого акціонерного товариства «Автотранспортне підприємство №12355» про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

за участю представників сторін:

від позивача - не прибув;

від відповідача - не прибув;

від заявника - не прибув, -

ВСТАНОВИВ:

17 липня 2017 року до Запорізького окружного адміністративного суду (далі - суд) від Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження, в якій управління просить замінити сторону позивача з управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м. Запоріжжя на його правонаступника Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629, вул. Гагаріна. 2-б Запоріжжя. 69057, р/р 25609311001061, МФО 313957, банк: філія ЗОУ АТ Державний ощадний банк України ) у справі №808/4787/14 про стягнення з відкритого акціонерного товариства «Автотранспортне підприємство №12355» відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій за віком призначених на пільгових умовах у розмірі 6200,63 грн.

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 21 серпня 2014 року позовні вимоги задоволено, стягнуто з відкритого акціонерного товариства «Автотранспортне підприємство №12355» на користь Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій за віком призначених на пільгових умовах у розмірі 6200,63 грн.

05 листопада 2014 року уповноваженою особою Пенсійного фонду отримано виконавчий лист.

Вказаний виконавчий лист знаходиться на примусовому виконанні в Вознесенівському відділі державної виконавчої служби м. Запоріжжя Головного управління юстиції у Запорізькій області, що підтверджується Постановою про відкриття виконавчого провадження ВП №53650677 від 28 березня 2017 року, копія якої міститься в матеріалах адміністративної справи.

Заяву обґрунтовано тим, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 № 988 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя, управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі м. Запоріжжя та управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м. Запоріжжя реорганізовано шляхом злиття в Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629).

Представники заявника та відповідача, явку повноважних представників в судове засідання не забезпечили, причини неявки суду не повідомили. Про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлялись належним чином. Заяв, клопотань до суду не подавали.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 1 статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України, суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши подану заяву та додані до неї матеріали суд приходить до висновку, що подана заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з частини 1 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

При цьому суд зазначає, що відповідно приписів Закону України «Про виконавче провадження» та Кодексу адміністративного судочинства України заміна сторони виконавчого провадження за виконавчим документом - вимогою Пенсійного фонду України здійснюється в порядку адміністративного судочинства.

Судом встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 № 988 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Заводському районі м. Запоріжжя, управління Пенсійного фонду України в Олександрівському районі м. Запоріжжя та управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м. Запоріжжя реорганізовано шляхом злиття в Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя.

На підтвердження вищезазначених обставин заявником надано передавальний акт від 29 березня 2017 року, копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 29 травня 2017 року.

Із змісту витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 29 травня 2017 року вбачається, Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629) зареєстроване 31 березня 2017 року, як юридична особа шляхом злиття, місцезнаходження юридичної особи: 69057, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, буд. 2-б,

Враховуючи, що Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя та беручи до уваги ту обставину, що всі дії для правонаступника, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив, суд приходить до висновку про необхідність заміни сторони у виконавчому проваджені.

Керуючись статтями 41, 51, 52, 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Центрального об'єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження, - задовольнити.

Замінити сторону позивача з «управління Пенсійного фонду України у Вознесенівському районі м. Запоріжжя на його правонаступника Центральне об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя (код ЄДРПОУ 41248629, вул. Гагаріна. 2-б Запоріжжя. 69057, р/р 25609311001061, МФО 313957, банк: філія ЗОУ АТ Державний ощадний банк України ) у справі №808/4787/14 про стягнення з відкритого акціонерного товариства «Автотранспортне підприємство №12355» відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій за віком призначених на пільгових умовах у розмірі 6200,63 грн.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк (з дня отримання копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Д.В. Татаринов

Дата ухвалення рішення27.07.2017
Оприлюднено04.09.2017
Номер документу68534326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4787/14

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 27.07.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Ухвала від 17.07.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Татаринов Дмитро Вікторович

Постанова від 21.08.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 28.07.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні