Ухвала
від 14.07.2017 по справі 757/40465/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/40465/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 22016101110000035, -

В С Т А Н О В И В :

14.07.2017 старший слідчий в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , за погодженням із прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_5 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме до усіх документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю вилучення їх оригіналів.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що в провадженні Слідчим відділом ГУ СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні № 22016101110000035, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що в 2016 році службові особи КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) діючи всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючи у змові з власниками та керівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) привласнили бюджетні кошти, які перебували в їх віданні в особливо великих розмірах.

Так встановлено, що у 2016 році КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) проведено тендерні торги на послуги з капітального ремонту електродвигунів тролейбусів та трамваїв. Так, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) було визнано переможцем на вказаному тендері, єдиним суперником виступило ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), котрим раніше співволодів громадянин України ОСОБА_6 , який наразі являється співзасновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

В подальшому, між КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » укладено ряд договорів, а саме: № 53.16-114 від 30.03.2016, № 53.16-155 від 07.07.2016, № 53.16-156 від 07.07.2016 та № 53.16.166 від 05.08.2016 на загальну суму 29 млн. грн. Предметом вказаних угод є послуги з капітального ремонту електродвигунів тролейбусів та трамваїв, редукторів трамвайних вагонів, ремонту і технічного обслуговування рухомого складу. При цьому, в договорах визначено, що виконавець здійснює роботи власними силами та засобами з власних матеріалів, а також на власній виробничій площі, натомість будь-яка переуступка прав та обов`язків можлива лише за додатковою угодою, однак наявних додаткових договорів не існує, що свідчить про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » повинна самостійно здійснювати такі роботи і не могло мати субпідрядника.

Крім того, виявлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » протягом 2016 року проводила роботи з філіями КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що підтверджується наявними актами надання послуг та платіжними дорученнями. Однак, достовірно відомо, що роботи по ремонту електродвигунів виконувались силами та засобами Куренівського тролейбусного ремонтно-експлуатаційного депо.

Крім цього, встановлено, що в подальшому частину отриманих коштів від КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » перерахувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Опитаний засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_7 , дав пояснення, що ніколи засновником та директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не був, жодних документів від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не підписував.

Державною фіскальною службою України проведене аналітичне дослідження фінансових операцій за участю контрагентів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », відповідно до висновку якого встановлено, що посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » заволоділи, привласнили близько 1 млн. грн. коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Також встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно даних офіційного сайту Державного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_12 » у всесвітній мережі Інтернет за електронною адресою: « ІНФОРМАЦІЯ_13 », реєстраційна справа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_14 .

10.07.2017 постановою старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 у даному кримінальному провадженні призначено судово-почеркознавчу експертизу.

Для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, з метою з`ясування виконавців рукописних записів від імені засновників та керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей та документів, з можливістю вилучення їх оригіналів.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання, просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться речі та документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 243 КПК України сторона обвинувачення залучає експерта за наявності підстав для проведення експертизи.

Відповідно до ч. 2 ст. 245 КПК України порядок відібрання зразків з речей і документів встановлюється згідно з положеннями про тимчасовий доступ до речей і документів (статті 160-166 цього Кодексу).

Слідчий суддя, заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали, додані до клопотання, враховуючи наявність постанови від 10.07.2017 про призначення судово-почеркознавчої експертизи у даному кримінальному провадженні, вважає, що речі, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, 110, 159, 163, 243, 245, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 22016101110000035 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , слідчим групи слідчих, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх оригіналів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: до усіх документів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/40465/17-к

Примірник 2 на завірена копія ухвали надано старшому слідчому в ОВС СВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4

Виконавець: ОСОБА_1

14.07.2017

Дата ухвалення рішення14.07.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/40465/17-к

Ухвала від 14.07.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні