Ухвала
від 31.08.2017 по справі 820/3832/17
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа №820/3832/17

Україна

ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

31 серпня 2017 р.                                                                                           м. Харків

          Суддя Харківського окружного адміністративного суду Заічко О.В., розглянувши адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД" до Київської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

          Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

          - визнати протиправними дії Броварської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області щодо неприйняття/невизнання податкової декларації Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД" з податку на додану вартість за жовтень 2016 року з додатками та зобов'язати Броварську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Київській області та Київську об'єднану державну податкову інспекцію м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області відобразити показники (дані) податкової декларації Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД" (код ЄДРПОУ 40700354) з податку на додану вартість за жовтень 2016 року з додатками в електронних базах даних податкової звітності, у тому числі в картці особового рахунку Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД".

          Відповідно до п.3 ч.1 ст. 107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

          Вказана позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана з порушеннями вимог ст. 106 КАС України, з наступних підстав.

          Відповідно до ч.3 статті 106 КАС України, до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

          Частиною 1 ст.3 Закону України "Про судовий збір" встановлено, що судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

          З позовної заяви вбачається, що позивачем заявлено дві позовні вимоги немайнового характеру.

          Підпунктом 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України “Про судовий збір” встановлено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, поданого, зокрема, юридичною особою, розмір судового збору складає 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

          Крім того ч.3 ст.6 Закону України “Про судовий збір” визначено, що у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

          Відповідно до ч.1 ст.4 Закону України “Про судовий збір” , судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

          Враховуючи, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2017 рік" встановлено у 2017 році прожитковий мінімум для працездатних осіб у місячному розмірі : з 1 січня 2017 року - 1600 гривень, за подання даного адміністративного позову в частині двох вимог немайнового характеру, розмір судового збору складає 3200 грн.

          З матеріалів, доданих позивачем до позовної заяви, вбачається, що останнім не надано доказів сплати судового збору.

          Крім того, позивачем не надано до суду копії додатків до позовної заяви для відповідачів.

          Таким чином, позов Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД" до Київської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, поданий з порушенням вимог ст.106 КАС України.

          Згідно з ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

          Для усунення вказаних вище недоліків позивачу необхідно надати до суду копії додатків до позовної заяви для відповідачів, оригінал квитанції щодо сплати судового збору, сплативши 3200 грн. на розрахунковий рахунок 31217206784011, одержувач УДКСУ в Основ'янському районі м. Харкова, код ЄДРПОУ 37999628, банк одержувача ГУДКСУ в Харківській області, МФО 851011, код бюджетної класифікації: 22030101.

          Керуючись ст. ст. 106, 108, 165, 186, 254 КАС України, -

У Х В А Л И В:

          Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "БЕСТ-ТРЕНД" до Київської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Броварської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Київській області про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без руху.

          Надати позивачу термін для усунення недоліків позовної заяви - п'ять днів з моменту отримання ухвали.

          Повідомити позивачу про необхідність виправити зазначені недоліки адміністративної позовної заяви. Роз'яснити, що інакше позовна заява буде вважатися неподаною та йому повернута.

          Копію даної ухвали направити особі, що звернулась із адміністративним позовом.

                    Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.                                        Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу постановлено у письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                                Заічко О.В.

Дата ухвалення рішення31.08.2017
Оприлюднено04.09.2017
Номер документу68549918
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —820/3832/17

Ухвала від 07.09.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 31.08.2017

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні