Ухвала
від 29.08.2017 по справі 910/14293/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

29.08.2017Справа № 910/14293/17

Суддя Шкурдова Л.М., розглянувши заяву громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу"

до особи, щодо якої

просить вжити запобіжні заходи підприємство з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ"

про вжиття запобіжних заходів

Представники:

від заявника: Німченко В.І. - представник за довіреністю

від особи, щодо якої просить вжити запобіжні заходи: не з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" звернулось до Господарського суду міста Києва із заявою про вжиття запобіжних заходів, а саме: витребуванням від підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" достовірну копію запису фрагменту передачі "Особливий погляд", що транслювалась підприємством з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" 16 серпня 2017 року у частині, що стосується Громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу".

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.08.2017 року призначено розгляд заяви громадської організації Всеукраїнський громадський рух Український вибір - Право народу на 29.08.2017 року.

В ході проведення судового засідання 29.08.2017 представник заявника підтримав подану заяву та наполягав на її задоволенні, в той час як представник особи, щодо якої просять вжити запобіжні заходи не з'явився, хоча про дату та час розгляду повідомлений належним чином.

З приводу неявки представника особи, щодо якої просять вжити запобіжні заходи, господарський суд зазначає, що повідомлення заінтересованих осіб про час і місце розгляду заяви здійснюється господарським судом шляхом винесення відповідної ухвали з додержанням вимог статті 86 ГПК, а в разі необхідності - також шляхом надіслання телефонограми , телетайпограми, використання засобів електронного зв'язку тощо.

З огляду на обмеженість встановленого положеннями господарського процесуального законодавства строку розгляду заяви про вжиття запобіжних заходів, судом було повідомлено заінтересованих осіб про дату та час судового засідання телефонограмою, що свідчить про вчинення Господарським судом м. Києва всіх необхідні дій для повідомлення громадську організацію "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" про дату та час судового засідання з розгляду заяви.

У відповідності до ст. 43 2 ГПК України запобіжні заходи включають:

1) витребування доказів;

2) огляд приміщень, в яких відбуваються дії, пов'язані з порушенням прав;

3) накладення арешту на майно, що належить особі, щодо якої вжито запобіжні заходи, і знаходиться в неї або в інших осіб.

В поданій заяві Громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" просить суд витребувати від підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" достовірну копію запису фрагменту передачі "Особливий погляд", що транслювалась підприємством з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" 16 серпня 2017 року у частині, що стосується Громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу".

Необхідність вжиття запобіжних заходів заявник обґрунтовує існуванням великої імовірності того, що ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ" не збереже запису передачі Особливий погляд від 16.08.2017 року, в якій поширені, на думку заявника, недостовірні відомості про його діяльність та щодо яких заявник має намір реалізувати право на спростування.

У вирішенні питання про вжиття запобіжних заходів господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності їх застосування з урахуванням такого: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника; наявності зв'язку між конкретним видом запобіжних заходів і предметом відповідної позовної вимоги, яку заявник повинен подати у строк, встановлений частиною третьою статті 43 3 ; імовірності настання обставин, зазначених у статті 43 1 ; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Відповідно до ч.4, 5 ст.48 Закону України Про телебачення і радіомовлення усі передачі, які телерадіоорганізація транслювала чи ретранслювала або забезпечувала їх трансляцію чи ретрансляцію у повній та незмінній формі третьою особою (оператором телекомунікацій), повинні бути записані і зберігатися протягом 14 днів від дати їх розповсюдження, якщо у цей строк не надійшло скарги щодо їхнього змісту. У разі подання скарги щодо змісту передачі її записи зберігаються до того часу, поки скаргу не буде розглянуто і рішення стосовно неї не буде прийнято у визначеному порядку.

Оскільки заявник має намір подати до Господарського суду м. Києва позовну заяву про спростування недостовірної інформації, проте як зазначив заявник, останній не має можливості надати запис передачі Особливий погляд від 16.08.2017 року, невжиття запобіжних заходів про витребування доказів може унеможливити їх подання, з врахуванням того, що передачі, які телерадіоорганізація транслювала зберігаються протягом 14 днів від дати їх розповсюдження у контексті ст.48 Закону України Про телебачення і радіомовлення .

Отже предмет позову, який має намір подати заявник, пов'язаний з видом запобіжного заходу, про який він клопоче.

З представлених суду заявником документів слідує, що 21.08.2017 року Громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" зверталась до ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ" зі скаргою щодо змісту телепередачі та клопотанням про видачу копії фрагменту запису такої передачі. Вказана скарга та клопотання залишені ТОВ "Телерадіокомпанія "НБМ" без реагування.

Таким чином, викладені у заяві доводи щодо необхідності вжиття запобіжних заходів та витребування копії запису фрагменту передачі "Особливий погляд", що транслювалась підприємством з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" 16 серпня 2017 року у частині, що стосується Громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" визнаються судом обґрунтованими, а тому заява громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" про вжиття запобіжних заходів підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 43 1 , 43 2 , 43 4 , 86 Господарського процесуального кодексу України господарський суд -

У Х В А Л И В :

1. Заяву громадської організації "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" про вжиття запобіжних заходів задовольнити.

2. Вжити запобіжні заходи шляхом витребування від підприємства з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ достовірну копію запису фрагменту передачі Особливий погляд , що транслювалась Підприємством з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю Телерадіокомпанія НБМ 16 серпня 2017 року у частині, що стосується Громадської організації Всеукраїнський громадський рух Український вибір - Право народу .

4. Дана ухвала про вжиття запобіжних заходів є виконавчим документом, набирає чинності з моменту її прийняття, тобто з 29.08.2017 , та підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому Законом України Про виконавче провадження . Дана ухвала про вжиття запобіжних заходів підлягає обов'язковому виконанню на всій території України з моменту її прийняття.

5. Строк пред'явлення ухвали Господарського суду міста Києва від 29.08.2017 у справі №910/14293/17 про вжиття запобіжних заходів до виконання становить три роки, тобто до 29.08.2020 .

6. Стягувачем за даною ухвалою є: громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір - Право народу" (01004, м.Київ, вул.Велика Васильківська, будинок 23-Б, код ЄДРПОУ 35919975).

7. Боржником за даною ухвалою є: підприємство з іноземними інвестиціями у формі товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "НБМ" (04176, м.Київ, вул.Електриків, будинок 26, код ЄДРПОУ 22837796).

8. Ухвала про вжиття запобіжних заходів може бути оскаржена в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України. Оскарження даної ухвали не зупиняє її виконання.

9. Роз'яснити заявнику, що відповідно до ч. 3 ст. 43-3 Господарського процесуального кодексу України заявник повинен подати відповідну позовну заяву протягом п'яти днів з дня винесення ухвали про вжиття запобіжних заходів.

Суддя Л.М. Шкурдова

Дата ухвалення рішення29.08.2017
Оприлюднено01.09.2017
Номер документу68564464
СудочинствоГосподарське
Сутьвжиття запобіжних заходів

Судовий реєстр по справі —910/14293/17

Ухвала від 07.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 06.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Балац С.В.

Ухвала від 13.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 29.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 23.08.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні