Ухвала
від 22.03.2013 по справі 552/2016/13-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/2016/13-к

У Х В А Л А

Іменем України

про тимчасовий доступ до речей і документів

22 березня 2013 року м. Полтава

Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави Самсонова О.А., при секретарі Сакун А.С., за участю старшого слідчого з ОВС СУ ДПС у Полтавській області ОСОБА_1, розглянувши клопотання про тимчасовий доступ до документів ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод , які перебувають в його володінні, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий з ОВС СУ ДПС у Полтавській області ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод , які перебувають в його володінні.

В клопотанні вказував, що в провадженні СУ ДПС у Полтавській області перебуває кримінальне провадження № 32013180000000033, зареєстроване в ЄРДР 26.02.2013 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Також вказував, що в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод (код ЄДРПОУ 05756783) в період 2010 - 2013 років, відображаючи в податковому обліку підприємства фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ "ТПК "Техномашпостач" (код ЄДРПОУ 36803875), ТОВ "Старт-Д" (код ЄДРПОУ 32694059), ТОВ"ІНТАКО" (код ЄДРПОУ 36371642), ТОВ "Малахит" (код ЄДРПОУ 23179817), ТОВ "Техногазкомплект" (код ЄДРПОУ 34862698), ТОВ "Дніпроресурс" (код ЄДРПОУ 24112229), ТОВ "РИВС" (код ЄДРПОУ 34914473) ухилились від сплати податків, що входять в систему оподаткування та призвело до фактичного ненадходження коштів до бюджету.

Тому з метою встановлення обставин в кримінальному провадженні просив суд надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод .

Перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах та заслухавши думку учасників судового провадження, приходжу до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Частиною 7 ст. 163 КПК України також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

В поданому до суду слідчим клопотанні доведено наявність достатніх підстав вважати, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, перебувають саме у володінні ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод , а також що вони в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Також поданими до суду матеріалами доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в документах, щодо яких внесено подання, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З цих підстав клопотання підлягає задоволенню.

Крім того, необхідно дати розпорядження про надання можливості вилучення оригіналів документів, враховуючи, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,163 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати тимчасовий доступ та дозвіл на вилучення оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, з приводу фінансово-господарських взаємовідносин ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод (код ЄДРПОУ 05756783) з ТОВ "ТПК "Техномашпостач" (код ЄДРПОУ 36803875), ТОВ "Старт-Д" (код ЄДРПОУ 32694059), ТОВ"ІНТАКО" (код ЄДРПОУ 36371642), ТОВ "Малахит" (код ЄДРПОУ 23179817), ТОВ "Техногазкомплект" (код ЄДРПОУ 34862698), ТОВ "Дніпроресурс" (код ЄДРПОУ 24112229), ТОВ "РИВС" (код ЄДРПОУ 34914473) за період з 2010 по 2013 рік, в тому числі: накладні, податкові, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, договори, акти прийму-передачі, акти виконаних робіт, товарно-транспортні накладні, розрахункові, платіжні та ін. документи, що фіксують та підтверджують факт господарських операції між вказаними підприємствами..

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Роз'яснити, що у разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя О.А.Самсонова

22.03.2013

Дата ухвалення рішення22.03.2013
Оприлюднено01.09.2017
Номер документу68566819
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів ПАТ Кременчуцький сталеливарний завод , які перебувають в його володінні

Судовий реєстр по справі —552/2016/13-к

Ухвала від 22.03.2013

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні