Ухвала
від 29.08.2017 по справі 404/2399/17
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/2399/17

Номер провадження 1-кс/404/1638/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 серпня 2017 року слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання слідчого СВ Кропивницького відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів по матеріалам кримінального провадження №12017120020003432 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням, про надання тимчасового доступу до речей та документів, а саме усіх без виключення оригіналів документів, що становлять банківську таємницю по рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за період часу з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно) та які стосуються безпосередньо взаємовідносин між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Необхідність надання тимчасового доступу до речей і документів (виїмку) ініціатор клопотання пов`язує з розслідуванням кримінального провадження №12017120020003432 з попередньою правовою кваліфікацією за ч. ч.1 ст.191 КК України.

В обґрунтування зазначив, що 23.03.2017 року були внесені дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017120020003432 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_5 (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , юридична адреса: АДРЕСА_2 ) у попередній змові з керівництвом підрядної організації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) у 2016 році під час приймання-передачі виконаних робіт по санітарному очищенню і поточному ремонту колодязів загального користування питної води на території Подільського району м. Кропивницького в сумі понад 51 тис. грн.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році під час здійснення та під час приймання-передачі робіт по санітарному очищенню і поточному ремонту колодязів загального користування питної води на території Подільського району м. Кропивницького у кількості 22 об`єкти на загальну суму 188 386,16 грн. роботи були здійснені не у повному обсязі відповідно до підписаних документів про приймання-передачу виконаних робіт, а оплата була проведена у повному обсязі в строк передбачений умовами укладених договорів зокрема за №36 від 15.12.2016, №37 від 15.12.2016, №40 від 20.12.2016, №12 від 15.09.2016, №38 від 15.12.2016, №33 від 02.12.2016, №43 від 20.12.2016, №44 від 20.12.2016 між замовником ІНФОРМАЦІЯ_4 і підрядною організацією ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », чим здійснено службовими особами замовника у змові з керівництвом підрядника розтрату ввірених бюджетних коштів на суму понад 51 тис. грн., про що зазначено у довідці головного фінансового інспектора.

В зв`язку з чим слідчий стверджує, що з метою встановлення обставин події, а також для об`єктивного та повного проведення досудового розслідування, виникла необхідність в отриманні оригіналів документів, з метою проведення судових експертиз, встановлення повного кола підприємств, які брали участь у документальному оформленні і проведенні господарських операцій, ланцюгу руху коштів між ними, порядок проведення розрахунків, висновки яких можуть підтвердити або спростувати наявність ознак кримінального правопорушення.

Проведення цієї слідчої дії забезпечить повне, всебічне і неупереджене дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і ті, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують його покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, у кримінальному провадженні, які не можливо встановити в інший спосіб, тільки як у наданні тимчасового доступу до речей та документів. Дослідивши клопотання, додані до нього документи, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання та в обґрунтування посилався на доводи наведені в клопотанні, зважаючи на реальну загрозу зміни або знищення вищевказаної інформації, вважаю можливим відповідно до ч.2 ст.163 КПК України розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, так як слідчим наведені обґрунтовані ризики можливої зміни чи знищення речей та документів до яких планується отримати тимчасовий доступ.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України та дає достатні підстави вважати про здійснення слідчим досудового розслідування раніше зазначеного кримінального правопорушення.

З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого, вважаю, що відсутність у матеріалах кримінального провадження вищезазначеної інформації та документів унеможливить проведення слідчих дій та спеціальних криміналістичних досліджень. А відтак не забезпечить завдань кримінального провадження, щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому Кропивницького відділу поліції ГУНП України в Кіровоградській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які стосуються співпраці між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 , що становлять банківську таємницю по рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) за період часу з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно), власником яких є Кіровоградський РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), - з можливістю вилучення оригіналів документів, а саме:

1) документи про рух коштів з по-секундною реєстрацією із зазначенням часу (дат, годин, хвилин, секунд) проведення платежів, розшифровкою кореспондентів, призначення платежу по розрахунковому рахунку№ НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно) на паперовому носії, завіреному належним чином керівником (головним бухгалтером) та відтиском печатки банківської установи;

2) скопійованих на магнітний носій відомостей про рух коштів з по-секундною реєстрацією із зазначенням часу проведення платежів (дат, годин, хвилин, секунд), призначення платежу, розшифровкою кореспондентів (назва, код ЄДРПОУ, номер рахунку, назва банку, МФО банку), розшифровкою кредитових та дебетових оборотів, з вхідним та вихідним залишком за кожен операційний день, загальним обсягом кредитових та дебетових оборотів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ) з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно);

3) заяв ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) про відкриття (закриття) рахунків, договорів розрахунково-касового обслуговування рахунків, корінців повідомлень від платника податків про відкриття рахунку в установі банку, довідок про взяття на облік платника податків, страхового свідоцтва, статутних документів, копій паспортів засновників та директорів підприємства, копій довідок фізичних осіб платників податків, довідки форми 4-ОПП, наказів (розпоряджень) про призначення директорів;

4) роздруківок протоколів обліку інформації, в яких відображаються ІР-адреси, з якої вказаний клієнт ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) користувався Інтернетом і при цьому надсилав до банку платіжні документи;

5) актів інсталяції системи Інтернет-Клієнт-Банк, регенерації ключів, встановлення комунікаційної системи, актів приймання-передачі виконаних робіт, з зазначенням адрес та телефонів, за якими встановлено та через які здійснювався зв`язок з сервером банку по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

6) довіреності на осіб, які мають право отримувати як на паперовому носії так і в електронному вигляді відомості, інформацію про рух коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), отримувати готівкові кошти, чекові книжки;

7) акт виконаних робіт, яким підтверджено факт встановлення ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) системи Клієнт-Банк та передачі банком електронного шифру (ключа) уповноваженому представнику підприємства, регенерації ключів;

8) карток із зразками підписів та відбитку печатки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що діяли на протязі періоду з моменту відкриття розрахункового рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритого в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а також наявні копії паспортів осіб, яким надано право підпису та розпорядження коштами підприємства;

9) платіжних доручень ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в т.ч. на сплату податків, зборів, обов`язкових платежів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 , відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

10) заяв на видачу готівки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

11) інформації відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), яка була зібрана банківською установою при укладанні угод по наданню відповідних послуг та інше (в тому числі відомості про банківських співробітників, які безпосередньо працювали з клієнтом);

12) інформації про організаційно-правову структуру ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), її керівників, напрями діяльності, осіб, які правомочні здійснювати правочини від імені керівників підприємств, в тому числі що пов`язано з переміщенням та зняттям грошових коштів по поточних рахунках;

13) заяв на отримання чекових книжок по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

14) заяв на встановлення системи «Клієнт-Банк» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) по розрахунковому рахунку № НОМЕР_1 , відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

15) договорів про порядок проведення електронних платежів за допомогою системи «Клієнт-Банк» ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 );

16) актів передачі ключів програмного комплексу «Bank On-Line» по рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

17) чеків на отримання готівкових коштів та платіжних доручень по рахунку № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відкритому в Кіровоградському РУ ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_1 );

18) кредитних договорів укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та банківською установою за період з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно);

19) договорів поворотної (безповоротної) фінансової допомоги (позики) наданих чи отриманих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 06.11.2016 по 01.05.2017 (включно);

20) інформації щодо звітності банківської установи відносно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), в тому числі аудиторських та інших перевірок, порядок проведення яких передбачений чинним законодавством та внутрішніми нормативними документами даної банківської установи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії цієї ухвали закінчується 29 вересня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.08.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу68580924
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів по матеріалам кримінального провадження №12017120020003432 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.1 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —404/2399/17

Ухвала від 29.08.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 29.08.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 19.05.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 19.05.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 14.04.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні